Detektívna vytrvalosť porozumieť Biblii!

18. mája 2023, strazca, Biblia

“Ku koncu ich kraľovania, keď zlo priestupníkov dosiahne vrchol, vstane kráľ krutého výzoru, ktorý bude rozumieť záhadným výrokom (ktorý bude zbehlý v úkladoch).” – Daniel 8:23.

Už na samom začiatku kriminálneho priestupku Adama, Evy a anjelského cherubína na nebi, v záhrade Edén, Stvoriteľ života Jehova vyriekol rozsudok, ktorý ako prvé biblické proroctvo zostáva ale dokonalou akoby detektívnou záhadou až dodnes! Ale keďže je to Božie sväté tajomstvo, podľa proroka Daniela, je zapečatené až do samého konca, keď:

“Tí, čo majú pochopenie, budú žiariť ako jas oblohy a tí, čo pomáhajú mnohým stať sa spravodlivými, budú žiariť ako hviezdy po celú večnosť. Ale ty, Daniel, uchovaj tie slová v tajnosti a zapečať knihu až do času konca. Mnohí ju budú dôkladne skúmať a pravého poznania pribudne.“ – Daniel 12:3, 4.

Kto sú tí, čo majú pochopenie a budú žiariť ako jas oblohy, a čo pomáhajú mnohým stať sa spravodlivými? Sú to pomazaní bratia Ježiša Krista a tiež adoptovaní synovia Jehovu Boha, ktorí v čase konca budú Božim svätým duchom už zapečatení, a zároveň dokonale oslávení na spôsob, akým dostali apoštolovia a Kristovi učeníci svätého ducha na Letnice v r. 33.n.l.!

Lenže aj tak je dnes potrebná detektívna vytrvalosť na pochopenie určitých biblických proroctiev, ale i na to, aby skutočne veriaca osoba bola pripravená rozoznať čas druhého príchodu Ježiša Krista na preskúmanie jeho Kresťanského zboru pomazanych bratov, na začiatok posledného súdu, ktorý podľa inšpirovaných slov apoštola Petra začína ale od Božieho domu – 1. Petra 4:17!