Klamlivá moc pre svedkov Jehovových!

29. mája 2023, strazca, Biblia

Pred druhým príchodom Ježiša Krista, či dňom Jehovu Boha, čo je vlastne deň nášho Pána, Ježiša Krista, apoštol Pavol pod inšpiráciou napísal, že prichádza biblický “človek nezákonnosti”, ktorým začne veľké odpadnutie! A toto odpadnutie sa netýka svetového Kresťanstva, pretože ono ale nie je v Zmluve s pravým Bohom Jehovom, ani nepozná pravdu, podľa nasledujúceho verša naísaného apoštolom Pavlom svojim pomazaným bratom: 

“Ale prítomnosť človeka nezákonnosti bude dielom Satana, ktorý mu dá moc vykonávať mocné skutky, falošné znamenia a zázraky a všemožnými podvodmi klamať tých, ktorých čaká zničenie, pretože neprijali a nezamilovali si pravdu, ktorá by im priniesla záchranu. Preto Boh pripúšťa, aby pod vplyvom klamlivej moci uverili lži a aby boli odsúdení všetci, čo neuverili pravde, ale tešili sa zo zla.” – 2. Tesaloničanom 2:9-12.

Toto je jedno z ďalších Božích svätých tajomstiev jeho Biblie, lebo v podstate vysvetľuje, že už nie je dostatočné len poznať pravdu! Uctievateľ Stvoriteľa, si musí biblickú pravdu zamilovať, tak ako si zamiluje svoj života a zárovaň darcu svojho života, jeho Stvoriteľa! Klamlivá moc v kresťanskom zbore v prvom storočí bolo falošné učenie, že vzkriesenie už začalo a Ježiš Kristus sa už vrátil, tak, ako to sľúbil pred svojou smrťou a po svojom vzkriesení!

Ale táto klamlivá moc medzi učeníkmi Ježiša Krista a adoptovanými synmi Jehovu Boha bola len predobrazom klamlivej moci pred Kristovým druhým príchodom pred koncom kresťanskej éry! Dnes, protiobrazom ‚klamlivej moci‘ z prvého storočia, je učenie SV, že Ježišová prítomnosť sa uskutočnila neviditeľne už v roku 1914 v doslovnom protiklade inšpirovaných slov Krista, že “ten deň nepozná nikto, ani syn, len jeho otec”, Stvoriteľ, Jehova Boh (Matúš 24:36)!