I Strážna Veža sa musí podrobiť kritike!

4. júna 2023, strazca, Biblia

Spoločnosť Strážna Veža sú vydavatelia časopisu Prebuďte sa! Komentovali na niektoré názory čitateľov a medzi iným vyslovili tento rozumný, aj inteligentný názor o Katolíckej cirkvi: “Určite sme sa nesnažili lacno útočiť na pápeža alebo na katolícku cirkev, ani sme nekritizovali katolíkov. Katolícka cirkev zaujíma vo svete veľmi významné postavenie!

No zároveň i tvrdí, že je cestou spásy pre stovky miliónov ľudí. Každá taká organizácia, ktorá zastáva túto pozíciu, by mala byť ochotná podrobiť sa aj kontrole, i kritike. Všetci, ktorí kritizujú, majú povinnosť pravdivo uvádzať fakty, a spravodlivo, aj objektívne ich posudzovať. V oboch ohľadoch sa snažíme túto povinnosť splniť.” SV to v súčasnosti absolútne nepripúšťa!

Napriek ich totálnemu a absolútne negatívnemu až skoro kriminálnemu odporu voči ich povinnosti pravdivo uvádzať fakty a spravodlivo aj objektívne ich nechať posudzovať, v žiadnom prípade sa nemôžu vyhnúť splneniu Kristových slov: Nič nie je skryté, čo nebude odhalené. Nič nie je utajené, čo nevyjde najavo.” – Marek 4:21.