Nechoďte nad to, čo učil Ježiš Kristus!

29. októbra 2023, strazca, Biblia Budúcnosť

“Dávajte si na seba pozor, aby ste neprišli o to, na čom sme pracovali, ale aby ste dostali plnú odmenu. Kto ide nad to, čo učil Kristus, a nedrží sa jeho učenia, nemá Božie schválenie. Kto sa drží tohto učenia, má schválenie Otca aj Syna.”2. Jána 1:8, 9.

Jeden taký príklad, kde vedenie spoločnosti Strážna Veža či ich vedúci zbor “išiel nad to, čo učil Ježiš Kristus”, je téma “verného a rozvážneho otroka”, ktorú Ježiš Kristus už im aj vysvetlil, ale vo forme otázky v evanjéliu Matúša, keď povedal:

“Kto je ten verný a rozvážny otrok, ktorého jeho pán ustanovil nad svojím služobníctvom, aby mu dával pokrm v pravý čas? Ten otrok bude šťastný, ak jeho pán pri svojom príchode zistí, že to robí. Hovorím vám, ustanoví ho nad celým svojím majetkom.”Matúš 24:45-47.

V spojení s týmto učením je spojené aj varovanie Ježiša Krista v knihe Zjavenie, ktoré mu bolo dané Bohom, a kde cez svojho anjela ho prezentoval svojmu apoštolovi Jánovi, ale na konci ho varoval, vrátane všetkých jeho pomazaných bratov:

“Každého, kto počuje prorocké slová tohto zvitku, varujem: Kto k nim niečo pridá, tomu Boh pridá rán, o ktorých sa píše v tomto zvitku..a vezme mu podiel z toho, o čom sa píše v tomto zvitku – nedovolí mu jesť ovocie zo stromov života.”Zjavenie 22:18, 19.