VZ SV sa dnes verejne vyhlasuje za boha!

22. januára 2024, strazca, Biblia Budúcnosť

Napriek tomu, že Ježiš Kristus varoval svojich apoštolov a všetkých 144 000 pomazaných bratov a adoptovaných synov Jehovu Boha, že “Ten deň a hodinu (konca) nepozná nikto, ani anjeli v nebi, ani Syn, iba Otec” (Mat.24:36), zároveň povzbudzoval: “Dávajte pozor a bdejte” (Marek 13:3)! Ale asi dva dekády potom apoštol Pavol napísal:

“Nedajte sa nikým a ničím oklamať, lebo skôr ako príde ten deň (konca), musí nastať odpadnutie a prejaví sa človek nezákonnosti, syn zničenia. Je to protivník, ktorý sa vyvyšuje nad všetko, čo sa nazýva bohom a čo sa uctieva. Posadí sa v Božom chráme a pred všetkými sa bude vydávať za boha.” – 2. Tesaloničanom 2:3, 4.

Akým spôsobom by sa mohol “človek nezákonnosti, syn zničenia, protivník“, posadiť v “Božom chráme” a verejne predstaviť nad duchovným kresťanským zborom ako “boh”? Určite všetci vedia, že bohovia národov sa nikdy neospravedlňovali tým, nad ktorými vládli, a ktorí ich uctievali. Všimnime si tento detail na výročnej schôdzi SV 2023, člena VZ SV, Jeffrey Windera: