Ježiš – pamätajte na Lótovu manželku!

27. januára 2024, strazca, Biblia Budúcnosť

Autentičnosť biblickej správy o Lótovi potvrdzuje Ježiš Kristus. Ukázal, že “za dní Syna človeka“ alebo aj počas jeho druhého príchodu budú okolnosti podobné dňom Lóta, keď ľudia bezstarostne jedli, pili, kupovali, predávali, sadili a stavali, až kým padal oheň, aj síra z neba, aby ich všetkých zničil. Kristus ukázal, že v budúcnosti by sa ľudia nemali odvracať od pravdy:

“Ale v tento deň, keď Lót vyšiel zo Sodomy, z neba padal oheň a síra a všetci zahynuli. Tak to bude aj v deň, keď sa zjaví Syn človeka. Kto bude v ten deň na streche, nech nezostupuje do domu, aby si vzal veci. Ani ten, kto bude na poli, nech sa po nič nevracia. Pamätajte na Lótovu manželku.” – Lukáš 17:29-32.

Na pochopenie Ježišových slov musíme si uvedomiť, že Ježiš Kristus učil cez ilustrácie, symbolizmy a prorocké drámy, no na pochopenie ktorých bol potrebný Boží svätý duch, ktorý bol tiež použitý na inšpiráciu, na napísanie Jeho Unikátnej, Večnej, Svätej Knihy – Biblie! To znamená, že musíme pochopiť, koho dnes reprezentuje Lot a jeho manželka!

Význam hebrejského mena Lot je “krytina” alebo ochrana. No Biblia nespomína meno Lotovej manželky, lenže tá symbolizuje organizáciu, v ktorej dnes existujú uctievatelia Jehovu Boha. Lenže presne tak, ako sa stalo počas asi 1 500 rokov trvania Izraelského národa, ktorý sa neustále vzpieral zákonom Jehovu Boha, tak bude aj v “čase konca”, keď sa zjaví Ježiš Kristus a ako prvý bude súdený Jehovov duchovný Izrael!