Celý svet leží v moci toho Zlého!

18. februára 2024, strazca, Biblia Budúcnosť

Titulka vzatá z inšpirovaného verša apoštola Jána v jeho prvom liste pomazaným bratom i sestrám v prvom storočí, no je to zároveň aj predobraz situácie Kristových pomazaných bratov (mužov i žien) v posledných dňoch pred koncom súčasného systému vecí:

“Vieme, že nikto, kto sa narodil z Boha, nehreší. A keďže ten, ktorý sa narodil z Boha, ho chráni, ten zlý sa ho nezmocní. Vieme, že pochádzame z Boha, ale celý svet je v moci toho zlého.” – 1. Jána 5:18, 19.

Jednoduchá otázka: čo je ten “svet”, ktorý leží v moci “toho zlého”, Satana Diabla? No odpoveď nie je tak jednoduchá, ako si väčšina nielen svetských ľúdí predstavuje, ale je aj “tajomstvom” pred dnešnými členmi spoločnosti Strážna Veža, ale celosvetovo!

Na pochopenie inšpirovaného výrazu apoštola Jána v horecitovanom verši, je potrebné si uvedomiť, že tento jeho prvý inšpirovaný list pomazaným bratom Ježiša Krista bol písaný až potom, ako dokončil písať poslednú knihu Biblie – Zjavenie!

V knife Zjavenie apoštol Ján píše o Veľkom Babylone, ako hlas z neba volá pomazaným: “Vyjdite z neho, ľud môj, aby ste aj vy neniesli vinu za jeho hriechy a aby vás nepostihol rovnaký trest.” – Zjavenie 18:4. A kto je ten Veľký Babylon?

Nemôže to byť nikto iný, ako súčasna spoločnosť Strážna Veža, pretože pomazaní bratia Ježiša Krista, ktorí sú v Novej Zmluve s Bohom Jehovovom, nie sú ale vôbec roztrúsení vo všetkých náboženstvách sveta, ale len v jednej náboženskej spoločnosti – SV!