‚Aby nikto nemohol kupovať ani predávať‘!

7. marca 2024, strazca, Biblia Budúcnosť

“A núti všetkých ľudí – malých i veľkých, bohatých i chudobných, slobodných i otrokov –, aby prijali znak na pravú ruku alebo na čelo, aby nikto nemohol kupovať ani predávať, len ten, kto má tento znak: meno divého zvieraťa alebo číslo jeho mena. Tu je potrebná múdrosť: Kto má pochopenie, nech spočíta číslo divého zvieraťa, lebo je to číslo človeka, a to číslo je 666.” – Zjavenie 13:16-18.

Divé zviera, ktoré apoštol Ján videl vychádzať “zo zeme”, ktoré malo podobu baránka, ale hovorilo ako drak, a ktoré “núti všetkých ľudí – malých i veľkých, bohatých i chudobných, slobodných i otrokov –, aby prijali znak na pravú ruku alebo na čelo, tiež núti aby nemohli kupovať ani predávať”, je v skutočnosti Veľký Babylon, či SV! Ako to môžeme vedieť?

 Jedným slovom – metamorfóza! Alebo zmena jedného živočícha na druhého alebo v prípade zmeny farby z jednej na druhú, ako v prípade chameleóna. Dokonalý príklad v spojení s témou je staroveký Izrael! Jehova Boh si vybral Izrael (5. Mo.7:7), ktorý sa po čase zmenil z poslušného národa a stal sa z neho buričský národ ignorujúc Božie zákony a pravidlá!

Je nutné si uvedomiť, že horecitované slova z knihy Zjavenie, sú slova Ježiša Krista (Zja.1:1), adresované Božiemu Kresťanskému národu pomazaných bratov Krista a sú v súlade s inými slovami, ktoré vyslovil len Ježiš Kristus, opisujúc ľudí pred Potopou: “Pred potopou ľudia jedli a pili, muži sa ženili a ženy sa vydávali až do dňa, keď Noe vošiel do korábu.” (Matt 24:38)

V starovekom Izraeli aktivita “predávať a kupovať” bola sprevádzaná s veselosťou alebo aj s oslavami! A taký význam môžeme pripísať aj slovám “ani kupovať ani predávať”, ktoré sa spomínajú v horecitovanom verši Zjavenia 13:17. Tej časti spoločnosti SV, ktorá sa pripojí k “uctievaniu” draka (Diabla) bude povolené “radovať sa” pred ich zničením podľa zákona “spolupáchateľstva”!