Koľkých Mesiášov nám dáva Jehova!

11. marca 2024, strazca, Biblia Budúcnosť

Koľkých Mesiášov, Spasiteľov alebo Záchrancov, okrem syna Ježiša Krista, nán dal náš nebeský Otec v plnej miere? Najkratšia prorocká kniha v Starom Zákone, kniha proroka Abdiáša, v poslednom verši prvej kapitole, doplňujúc knihu Zjavenie nás informuje:

“Záchrancovia vystúpia na vrch Sion, aby súdili hornatý kraj Ezaua, a Jehova bude vládnuť ako kráľ.” – Abdiáš 1:21. Takže okrem Ježiša Krista, Božieho prvého, jednosplodeného (prvého a jediného priamo stvoreného Bohom Jehovom) syna, nám dáva dokopy 144 000 Mesiášov, Záchrancov!

Pomazaný ostatok Záchrancov, symbolizovaný Jakobom alebo synom Izáka a Rebeky a mladším dvojčačom Ezaua, bude v konci súdiť “hornatý kraj Ezaua”, ktorý je prorockým protiobrazom spoločnosti Strážna Veža pod vládou neverných (ne)pomazaných členov vedúceho zboru svedkov Jehovových!

A to je v súlade s inšpirovanými slovami apoštola Petra, ktorý píše vo svojom prvom liste svojim pomazaným bratom a sestrám, že “nastal určený čas, aby sa začal súd, a to od Božieho domu…ale ak sa začína od nás, ako sa to skončí s ostatnými, ktorí nepodriaďujú svoj život Božej dobrej správe“ – 1. Petra 4:17.