Dávajte pozor a neustále bdejte!

30. marca 2024, strazca, Biblia Budúcnosť

Keď Ježiš Kristus sedel na Olivovom vrchu oproti Jeruzalemskému chrámu, Peter, ale i Jakub, Ján a Andrej sa ho súkromne opýtali, kedy bude jeho druhý príchod a čo bude znamením, že to všetko speje ku koncu? Kristová čiastočná odpoveď:

“Dávajte pozor a bdejte, lebo neviete, kedy príde určený čas…lebo neviete, kedy príde pán domu, či večer, alebo o polnoci, alebo pred svitaním, alebo i skoro ráno, aby vás nenašiel spať, keď nečakane príde. Čo hovorím vám, hovorím všetkým: Bdejte!“ – Marek 12:34-37.

Iné preklady hovoria “neustále pozerajte, ostaňte na pozore”! Tu by sa čitateľ mohol opýtať: “pozerať sa kde, ktorým smerom”, aby mohol zostať bdelý alebo i na pozore? Pre tých, ktorí chcú vedieť kedy nastane druhý príchod Ježiša Krista je to v súčasnosti najdôležitejšie!

Odpoveď je pozerať sa na dve svetové udalosti. Na politickú svetovú a náboženskú, no hlavne ako sa dnes splňuje proroctvo Daniela 11:40-45. A potom ale aj na to, ako sa dnes pomaly, ale absolútne rozvíja situácia v spoločnosti Stražna Veža celosvetovo! Zničením USA-UK impéria a SV sa začne koniec!