Založ si blog

Výraz “svet” a jeho význam v Biblii!

V preklade gréckeho slova kosmos môže slovo „svet“ znamenať: 1. ľudstvo ako celok, bez ohľadu na jeho morálny stav alebo spôsob života, 2. rámec ľudských okolností, do ktorých sa niekto narodil a v ktorých žije. Niektorí prekladatelia Biblie používali výraz „svet“ aj na preklad gréckych slov, ktoré znamenajú „zem“, „obývaná zem“ a „systém vecí“. Príklady:

2. Petra 3:7: “Tým istým slovom [Boha] sú… terajšie nebesia a zem zachované pre oheň a sú zachované na deň súdu a zničenia bezbožných.“ (Všimni si, že tu hovorí o zničení bezbožných, a nie ľudstvo ako celok.

Ján 15:19: “Nie ste [Ježišovi nasledovníci] časťou sveta, ale ja som si vás vyvolil zo sveta.“ (Teda praví kresťania nie sú časťou tej skupiny Božej spoločnosti, ktorá je Bohu odcudzená, a ktorí sa venujú bežným ľudským činnostiam, a nevyhýbajú sa postojom, reči a správaniu, ktoré sú charakteristické pre svet a ktoré sú v rozpore s Jehovovými spravodlivými cestami).

Mat. 5:14–16: „Vy ste svetlom sveta… Nech svieti vaše svetlo pred ľuďmi, aby videli vaše znamenité skutky a oslavovali vášho Otca, ktorý je v nebesiach.“ (Aby ostatní členovia Božieho národa vzdali slávu Bohu ako kresťania)!

Strážna Veža sa priznáva k bludom – 2

26.07.2024

V prvom rade si pozrime na synonymá výrazu “blud”. Po prvé sa tomu všeobecne rozumie ako mylný názor alebo omyl. Po druhé, v náboženstve sa vzťahuke na herézu. Po tretie, aj psychiatria používa výraz blud v zmysle duševnej poruchy. A po štvrté sa môže vzťahovať na blúdenie alebo blúznenie. Zoberme si postupne jeden výraz slova “blud” po druhom a postupne. Druhý [...]

Strážna Veža sa priznáva k svojim bludom!

19.07.2024

V prvom rade si pozrime na synonymá výrazu “blud”. Po prvé sa tomu všeobecne rozumie ako mylný názor alebo omyl. Po druhé, v náboženstve sa vzťahuke na herézu. Po tretie, aj psychiatria používa výraz blud v zmysle duševnej poruchy. Ale po štvrté sa môže vzťahovať na blúdenie alebo blúznenie. Zoberme si postupne jeden výraz slova “blud” po druhom a postupne . Prvý [...]

Strážna Veža a jej eufemistický (meta) jazyk

15.07.2024

V knihe od St. Hassana pod názvom “Boj s kultovou kontrolou mysle” medzi iným čítame toto: “Sektársky jazyk mení významy slov a nahrádza ich s inými, od bežného používania odlišnými významami. Sekty to robia za tým účelom, aby sa slovne vyhli priamemu pomenovaniu toho, čo skutočne učia alebo robia a aby ich členom táto skutočnosť unikla.“ Jeden príklad: [...]

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

strazca

Strážca odpovedá: “Prichádza ráno, ale aj noc.” - Izaiáš 21:12.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 76
Celková čítanosť: 105617x
Priemerná čítanosť článkov: 1390x

Autor blogu

Kategórie