Založ si blog

SV zmenila prísahu kresťanského krstu!

Ježiš prikázal krstiť v mene Otca, Syna a Ducha Svätého. Postupom času Strážna Veža zmenila otázky, položené osobám pred pokrstením, a potom nahradila „svätého ducha“ „organizáciou riadenou duchom“, potom ale úplne odstránila odkaz na „svätého ducha“. Biblická prednosť sa ignoruje, aby sa organizácia Strážnej Veže pozdvihla na modlu!

Matúš 28:19 – Ježiš Kristus nám načrtol jednoduchý, ale účinný proces krstu. Malo to byť presne „v mene Otca i Syna i ducha svätého“. Nezmienil sa o príslušnosti k nejakej pozemskej organizácii. No zatiaľ čo usporiadanie krstu Strážnej veže pôvodne sledovalo požiadavky stanovené Ježišom Kristom, postupne sa odkláňalo od jeho pokynov. Krstný exkluzivizmus je dnes hlavnou symbolickou sektárskou črtou, a zmeny načrtnuté hore predstavujú túžbu Strážnej veže po prísnej kontrole a segregácii všetkých jej členov!

Otázky pre osoby, ktoré sa chcú pokrstiť ako svedkovia Jehovu Boha boli pred r. 1985 náslsedovné:

(1) Rozpoznal si, že si hriešnik a potrebuješ záchranu od Jehovu Boha? A uznal si, že toto spasenie pochádza od Neho a skrze jeho Vykupiteľa Krista Ježiša?

(2) Na základe tejto viery v Boha a jeho opatrenie na vykúpenie, zasvätil si sa odteraz bezvýhradne konať Božiu vôľu, pretože táto vôľa je ti zjavená skrze Krista Ježiša a cez Božie Slovo, ako to objasňuje Jeho svätý duch?

Potom v roku 1985 boli vedúcim zborom Strážnej veže zmenené na následovné:

(1) Oľutoval si svoje hriechy a zasvätil si sa Jehovovi a prijal si jeho cestu spasenia prostredníctvom Ježiša Krista?

(2) Chápeš, že tvoj krst ťa identifikuje ako Jehovovho svedka v spojení s Jehovovou organizáciou?

Kto uvidí prichádzať Ježiša Krista!

15.04.2024

Ale už na samom začiatku v poslednej knihe Biblie, Zjavenie, Ježiš Kristus cez svojho anjela a apoštola Jána informuje obrazne, že kto ho uvidí v jeho druhom príchode pred koncom sveta: “Pozrite, prichádza s oblakmi a uvidí ho každý, aj tí, ktorí ho prebodli. Všetky národy zeme budú nariekať kvôli nemu. Áno, amen.” – Zjavenie 1:7. Teraz ale amätajme, že táto [...]

Dávajte pozor a neustále bdejte!

30.03.2024

Keď Ježiš Kristus sedel na Olivovom vrchu oproti Jeruzalemskému chrámu, Peter, ale i Jakub, Ján a Andrej sa ho súkromne opýtali, kedy bude jeho druhý príchod a čo bude znamením, že to všetko speje ku koncu? Kristová čiastočná odpoveď: “Dávajte pozor a bdejte, lebo neviete, kedy príde určený čas…lebo neviete, kedy príde pán domu, či večer, alebo o polnoci, alebo [...]

Kedy je verný od podlého otroka oddelený!

19.03.2024

V čase keď budú verný a podlý otrok oddelení, Ježiš Kristus odmení verného a odsúdi podlého, ktorý bude plakať a škrípať zubami! Prečo? Lebo uvidí zapečatenie a oslávenie verného otroka, ktorého Ježiš Kristus zároveň poverí nad všetkým, čo mu patrí, veci v nebi aj na Zemi! Napriek tomu, že Strážna Veža už počas viac ako 100 rokov učila, že Ježiš už [...]

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

strazca

Strážca odpovedá: “Prichádza ráno, ale aj noc.” - Izaiáš 21:12.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 65
Celková čítanosť: 86976x
Priemerná čítanosť článkov: 1338x

Autor blogu

Kategórie