Založ si blog

Výraz “svet” a jeho význam v Biblii!

V preklade gréckeho slova kosmos môže slovo „svet“ znamenať: 1. ľudstvo ako celok, bez ohľadu na jeho morálny stav alebo spôsob života, 2. rámec ľudských okolností, do ktorých sa niekto narodil a v ktorých žije. Niektorí prekladatelia Biblie používali výraz „svet“ aj na preklad gréckych slov, ktoré znamenajú „zem“, „obývaná zem“ a „systém vecí“. Príklady:

2. Petra 3:7: “Tým istým slovom [Boha] sú… terajšie nebesia a zem zachované pre oheň a sú zachované na deň súdu a zničenia bezbožných.“ (Všimni si, že tu hovorí o zničení bezbožných, a nie ľudstvo ako celok.

Ján 15:19: “Nie ste [Ježišovi nasledovníci] časťou sveta, ale ja som si vás vyvolil zo sveta.“ (Teda praví kresťania nie sú časťou tej skupiny Božej spoločnosti, ktorá je Bohu odcudzená, a ktorí sa venujú bežným ľudským činnostiam, a nevyhýbajú sa postojom, reči a správaniu, ktoré sú charakteristické pre svet a ktoré sú v rozpore s Jehovovými spravodlivými cestami).

Mat. 5:14–16: „Vy ste svetlom sveta… Nech svieti vaše svetlo pred ľuďmi, aby videli vaše znamenité skutky a oslavovali vášho Otca, ktorý je v nebesiach.“ (Aby ostatní členovia Božieho národa vzdali slávu Bohu ako kresťania)!

Kto uvidí prichádzať Ježiša Krista!

15.04.2024

Ale už na samom začiatku v poslednej knihe Biblie, Zjavenie, Ježiš Kristus cez svojho anjela a apoštola Jána informuje obrazne, že kto ho uvidí v jeho druhom príchode pred koncom sveta: “Pozrite, prichádza s oblakmi a uvidí ho každý, aj tí, ktorí ho prebodli. Všetky národy zeme budú nariekať kvôli nemu. Áno, amen.” – Zjavenie 1:7. Teraz ale amätajme, že táto [...]

Dávajte pozor a neustále bdejte!

30.03.2024

Keď Ježiš Kristus sedel na Olivovom vrchu oproti Jeruzalemskému chrámu, Peter, ale i Jakub, Ján a Andrej sa ho súkromne opýtali, kedy bude jeho druhý príchod a čo bude znamením, že to všetko speje ku koncu? Kristová čiastočná odpoveď: “Dávajte pozor a bdejte, lebo neviete, kedy príde určený čas…lebo neviete, kedy príde pán domu, či večer, alebo o polnoci, alebo [...]

Kedy je verný od podlého otroka oddelený!

19.03.2024

V čase keď budú verný a podlý otrok oddelení, Ježiš Kristus odmení verného a odsúdi podlého, ktorý bude plakať a škrípať zubami! Prečo? Lebo uvidí zapečatenie a oslávenie verného otroka, ktorého Ježiš Kristus zároveň poverí nad všetkým, čo mu patrí, veci v nebi aj na Zemi! Napriek tomu, že Strážna Veža už počas viac ako 100 rokov učila, že Ježiš už [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

strazca

Strážca odpovedá: “Prichádza ráno, ale aj noc.” - Izaiáš 21:12.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 65
Celková čítanosť: 87022x
Priemerná čítanosť článkov: 1339x

Autor blogu

Kategórie