Založ si blog

Strážna Veža sa priznáva k bludom – 2

V prvom rade si pozrime na synonymá výrazu “blud”. Po prvé sa tomu všeobecne rozumie ako mylný názor alebo omyl. Po druhé, v náboženstve sa vzťahuke na herézu. Po tretie, aj psychiatria používa výraz blud v zmysle duševnej poruchy. A po štvrté sa môže vzťahovať na blúdenie alebo blúznenie. Zoberme si postupne jeden výraz slova “blud” po druhom a postupne.

Druhý blud Strážnej Veže je ohľadne tvrdenia, ktoré SV vyučovala počas 150 rokov, že svetské Kresťanstvo je prorocky protiobraz neverného starovekého Izraela! Ale že je to jedno z najväčších klamstiev bolo potvrdené v ich knihe Čisté Uctievanie z roku 2018. V študijnom obrázku 16A na strane 174 nájdeme túto informáciu – ich priznanie:

V študijnom rámčeku s názvom “Bol Jeruzalem predobrazom svetského kresťanstva?” Môžeme čítať: “Jeruzalem bol istý čas centrom čistého uctievania, ale časom sa jeho obyvatelia stali odpadlíkmi. Naproti tomu takzvané Kresťanstvo ale nikdy neuctievalo Boha čistým spôsobom”! Záver je jasný nad slnko! Len Božia organizácia môže dnes byť protiobrazom nevernáho Izraela!

Jeden z mnohých dôvodov prečo si to veľká väčšina svedkov Jehovových až dodnes nevšimla, je skutočnosť, že Strážna Veža pod vplyvom človeka nezákonnosti alebo aj syna zničenia (prvé použitie bolo samým J. Kristom ohľadne Judáša Iškariotského), infiltrovaného v Kresťanskom zbore pomazaných bratov Krista, používa subliminálne obrazy, ktoré zaslepujú SJ k biblickej pravde!

Jezábel a Babylon v knihe Zjavenie

18.08.2024

Paul Duff (Who Rides the Beast?) upozorňuje na päť paralel medzi prorokyňou Jezábel z Tyatiry (Zjavenie 2:20) a veľkým mestom neviest, Veľkým Babylonom (Zjavenie 17:5). „Po prvé, Achabova manželka bola kráľovnou – kráľovstva Izrael v deviatom storočí pred Kristom; kráľovské označenie „Babylon“ v 17. kapitole by pripomenulo izraelskú kráľovnú. Po [...]

Strážna Veža sa priznáva k bludom – 3

02.08.2024

V prvom rade si pozrime na synonymá výrazu “blud”. Po prvé sa tomu všeobecne rozumie ako mylný názor alebo omyl. Po druhé, v náboženstve sa vzťahuke na herézu. Po tretie, aj psychiatria používa výraz blud v zmysle duševnej poruchy. A po štvrté sa môže vzťahovať na blúdenie alebo blúznenie. Zoberme si postupne jeden výraz slova “blud” po druhom a postupne. Tretí [...]

Strážna Veža sa priznáva k svojim bludom!

19.07.2024

V prvom rade si pozrime na synonymá výrazu “blud”. Po prvé sa tomu všeobecne rozumie ako mylný názor alebo omyl. Po druhé, v náboženstve sa vzťahuke na herézu. Po tretie, aj psychiatria používa výraz blud v zmysle duševnej poruchy. Ale po štvrté sa môže vzťahovať na blúdenie alebo blúznenie. Zoberme si postupne jeden výraz slova “blud” po druhom a postupne . Prvý [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.

strazca

Strážca odpovedá: “Prichádza ráno, ale aj noc.” - Izaiáš 21:12.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 78
Celková čítanosť: 110389x
Priemerná čítanosť článkov: 1415x

Autor blogu

Kategórie