Založ si blog

Biblia svedkov Jehovových extrémistická!

Tom Durbridge, člen aktivistov v avoidjw.org kontaktoval SOVA (nezisková organizácia, ktorá sa venuje informačnej a výskumnej práci na témy ako nacionalizmus a xenofóbia, vzťahy medzi cirkvami a sekulárnou spoločnosťou a politický radikalizmus. Zaujíma ich aj problém ľudských práv vo všeobecnosti a ochrana liberálnej demokracie v Ruskej federácii) e-mailom, aby uviedol biblické dôvody, ako na jednej úrovni biblický preklad PNSSP svedkov Jehovových (Preklad Nového Sveta Svätých Písiem) možno považovať za extrémistickúKu dňu tohto príspevku (27.12.2016) SOVA zatiaľ nereagovala. Toto je obsah jeho emailu:

Vážená pani/pán,

Dnes som čítal spravodajský článok na webovej stránke jw org Svedkov Jehovových. V tomto článku, ktorý nájdete tu – https://www.jw.org/…/r…/threat-to-ban-new-world-translation/ – citujú vašu organizáciu, ktorá hovorí: „Nenašli sme žiadne známky extrémizmus v Preklade Nového Sveta Svätých Písiem“. Predpokladám, že pre každú organizáciu, ktorá si nie je plne vedomá toho, ako Jehovovi svedkovia fungujú, by sa zdalo, že ich literatúra nie je extrémistická. Ak však môžem, dovoľte mi poukázať len na niektoré texty v ich biblii, ktoré sa pri prvom čítaní nemusia zdať „extrémistické“:

Jób 8:13 ; 13:16 ; 15:34 ; 17:8 ; 20:5 ; 27:8 ; 34:30 ; 36:13 ; Žalm 35:16 ; Pr 11:9 ; Izaiáš 9:17 ; 10:6 ; 33:14 ; Jer 23:15 a Dan 11:32. Vo všetkých týchto veršoch je použité slovo, ktoré nenájdete v žiadnom inom preklade Biblie. Použité slovo je „odpadlík“. Možno si teraz nemyslíte, že ide o extrémizmus. Spýtajte sa však ktoréhokoľvek Svedka Jehovovho v Rusku, koho považujú za odpadlíkov a ako sa na nich pozerajú. Uvidíte, že väčšina Jehovových svedkov v Rusku pri zmienke o takýchto osobách prejaví určitý strach. Mal by som zdôrazniť, že slovo „odpadlík“ je grécke slovo. Všetky vyššie uvedené texty sa nachádzajú v Starom zákone (alebo Hebrejských písmach) PNSSP. 

Dať slovo „odpadlík“ do Starého zákona je rovnako smiešne ako dať slovo „Kristus“ do Starého zákona. Slovo „Kristus“ v SZ zo zrejmých dôvodov nenájdete. Prečo teda Jehovovi svedkovia vkladajú slovo „odpadlík“ do SZ? Toto slovo je zámerne vložené do Hebrejských písiem NWT z extrémistických dôvodov. Je to vzbudiť strach do sŕdc ich prívržencov voči osobám, ktoré úmyselne opustia toto náboženstvo. Zabezpečuje, aby sa členovia s takýmito ľuďmi absolútne nerozprávali. Horšie je, že s takými sa má zaobchádzať s opovrhnutím. Svedkovia Jehovovi by takéto osoby ani nepozdravili. Ide o udržanie a kontrolu členstva! Ide o extrémistický čin!

Ste na omyle, ak si myslíte, že v PNSSP nie sú žiadne známky extrémizmu. Myslím, že by ste mali prehodnotiť svoj postoj.

S priateľským pozdravom,

Tom Durbridge. Čakáme na odpoveď. Ak nejaký dostaneme, tento článok aktualizujeme.

Hanba na väčšinu členov Strážnej Veže!

04.05.2024

Význam tejto vety-príslovia je uvedomenie si, že ste prepadli rovnakému triku alebo klamstvu dvakrát, a mali by ste vedieť, že ste ho mali identifikovať aj druhýkrát a vyhnúť sa oklamaniu sa! Zoberme si príklad zo života: Príde k vám cudzinec a prosí vás o pár eurov. Tvrdí, že prišiel o prácu, a tak zúfalo potrebuje peniaze. Keď ho ľutujete, dáte mu, o čo žiada. [...]

Kto uvidí prichádzať Ježiša Krista!

15.04.2024

Ale už na samom začiatku v poslednej knihe Biblie, Zjavenie, Ježiš Kristus cez svojho anjela a apoštola Jána informuje obrazne, že kto ho uvidí v jeho druhom príchode pred koncom sveta: “Pozrite, prichádza s oblakmi a uvidí ho každý, aj tí, ktorí ho prebodli. Všetky národy zeme budú nariekať kvôli nemu. Áno, amen.” – Zjavenie 1:7. Teraz ale amätajme, že táto [...]

Dávajte pozor a neustále bdejte!

30.03.2024

Keď Ježiš Kristus sedel na Olivovom vrchu oproti Jeruzalemskému chrámu, Peter, ale i Jakub, Ján a Andrej sa ho súkromne opýtali, kedy bude jeho druhý príchod a čo bude znamením, že to všetko speje ku koncu? Kristová čiastočná odpoveď: “Dávajte pozor a bdejte, lebo neviete, kedy príde určený čas…lebo neviete, kedy príde pán domu, či večer, alebo o polnoci, alebo [...]

polícia

Polícia obvinila v prípade mŕtveho muža na Orave 59-ročného muža z vraždy

11.05.2024 19:54

Obvinený muž mal v rodinnom dome v Námestove po predchádzajúcom vzájomnom konflikte bodnúť do oblasti hrudníka 56-ročného muža.

Rusko Mišustin

Putin potvrdil zloženie novej vlády, ktorá bude mať desať vicepremiérov

11.05.2024 17:26, aktualizované: 19:31

Staronový ruský premiér Michail Mišustin predložil Štátnej dume kandidátov na posty v novej vláde.

Poland Auschwitz Anniversary

Odhalili bustu roľníkovi z Kysúc, ktorý prispel k tomu, aby sa svet dozvedel o nacistickom vraždení Židov v Auschwitzi

11.05.2024 17:00

Ondrej Čanecký sa zachoval statočne. Pomohol dvom väzňom na úteku, ktorí chceli podať svedectvo o hrôzach v hitlerovskom tábore smrti.

Afganistan Baglán záplavy

Záplavy na severe Afganistanu si vyžiadali stovky obetí

11.05.2024 16:25

Afganistan patrí ku krajinám najhoršie postihnutým dôsledkami klimatických zmien a je zároveň najmenej schopný na takéto udalosti reagovať.

strazca

Strážca odpovedá: “Prichádza ráno, ale aj noc.” - Izaiáš 21:12.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 66
Celková čítanosť: 89402x
Priemerná čítanosť článkov: 1355x

Autor blogu

Kategórie