Založ si blog

Mystický Veľký Babylon zo Zjavenia

Jungov Doslovný Preklad: “A na jej čele bolo napísané meno: Tajomstvo, Veľký Babylon, Matka dievok a ohavností zeme.” – Zjavenie 17:5.

Preklad Dobrej Správy: “Na jej čele bolo napísané meno, ktoré má tajný význam: „Veľký Babylon, matka všetkých prostitútok a zvrhlíkov na svete.” – Zjavenie 17:5.

Berejská Doslovná Biblia: “A na jej čele bolo napísané meno, tajomstvo: Veľký Babylon, matka neviestok a ohavností zeme.” – Zjavenie 17:5.

Nový Živý Preklad: “Na čele mala napísané tajomné meno: „Veľký Babylon, matka všetkých prostitútok a obscénností na svete.” – Zjavenie 17:5.

Na porovnanie aj preklad NSSP Strážnej Veže: “A na čele mala napísané záhadné meno: ‚Veľký Babylon, matka prostitútok a ohavností zeme.“ – Zjavenie 17:5.

Zaujímavý detail získame, keď použijeme Interlineárny preklad SV – preklad Kráľovstva Gréckych Písiem z roku 1985. Grécky výraz γῆς je preložený slovenskym výrazom “pôda” alebo anglickým “land”, či španielskym slovom “tierra”.

Ešte zaujímavejšie je, že anglické slovo “earth” sa môže preložiť do slovenčiny viacerými výrazmi: uzemnený, zemný, svet, uzemnenie, pôda, pevnina, hlina, brloh, uzemniť. Najpravdepodobnejšie by boli slová pôda, svet alebo hlina.

V konečnom dôsledku výraz “prostitútka” je v Biblii použité Stvoriteľom života, Bohom Jehovom, exkluzívne len voči organizácii, ktorá bola v špeciálnej Zmluve s ním! Nikde v Biblii Boh nepoužíva výraz “prostitútka” voči inému náboženstvu sveta! 

Pomaly začínajú búrky proti Strážnej Veži!

02.06.2024

Celosvetovo začínajú symbolické “dažde” vo forme súdnych procesov proti praktikám Strážnej Veži a jej samozvanému takzvanému “vedúcemu zboru”, ktorí napriek svojim opakovaným tvrdeniam, že “nie sú inšpirovaní ani neomylní a robia chyby”, vyžadujú od svojich členov absolútnu poslušnosť (2. TEs. 2:4). Ale v súčasnosti sa už začína spĺňovať staroveké [...]

Kto uvidí prichádzať Ježiša Krista – 2

26.05.2024

Posledná kniha Svätej Biblie, Zjavenie, v prvej kapitole, v prvom verši píše, že kniha je prezentovaná v symboloch! Len pod vplyvom Božieho svatého ducha môžeme pochopiť tie symboly, ako slová: “Pozrite, prichádza s oblakmi a uvidí ho každý, ale aj tí, ktorí ho prebodli. A všetky národy zeme budú nariekať kvôli nemu. Áno, amen.” – Zjavenie 1:7. Slovo, [...]

Biblický Bábel – predobraz dnešnej SV 2

20.05.2024

“Všetci ľudia na zemi hovorili jedným jazykom a mali jednu slovnú zásobu. A keď sa vydali na východ, našli údolnú rovinu v krajine Šineár a usadili sa tam. Povedali jeden druhému: „Poďme, urobme tehly, a vypáľme ich.“ Lenže tehly používali namiesto kameňa a asfalt namiesto malty. No ale potom si povedali: „Postavme si mesto a vežu, ktorej vrchol bude siahať do [...]

Rochester Hills, streľba

Strelec na predmestí Detroitu zranil osem ľudí, potom sa zabil

16.06.2024 06:30

Osem ľudí, vrátane najmenej dvoch detí, utrpelo zranenia pri streľbe na predmestí Detroitu Rochester Hills.

biden, trump

Predvolebná debata Biden - Trump na CNN ráta aj s vypínaním mikrofónov

16.06.2024 06:00

Prvá americká predvolebná debata medzi Joeom Bidenom a Donaldom Trumpom sa uskutoční 27. júna,

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Šiestym prezidentom je Pellegrini: Venoval sa Gerymu, zložil sľub a stihol aj prvý prešľap. Niektorí očakávajú veľa, niektorí nič

16.06.2024 06:00

Aj keď je v jeho príbehu viacero kontroverzií i káuz, 6. apríla 2024 presvedčil 1,4 milióna ľudí o tom, že je spomedzi všetkých kandidátov najlepšou voľbou.

zelenskyj, summit, švajčiarsko, ukrajina,

Zelenskyj na mierovom summite: Keby Rusko malo záujem o mier, nebola by žiadna vojna

15.06.2024 20:45, aktualizované: 21:35

Na mierovom summite o Ukrajine vo Švajčiarsku sa zúčastňuje viac ako 90 krajín a osem medzinárodných organizácií.

strazca

Strážca odpovedá: “Prichádza ráno, ale aj noc.” - Izaiáš 21:12.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 96918x
Priemerná čítanosť článkov: 1385x

Autor blogu

Kategórie