Založ si blog

SV zmenila prísahu kresťanského krstu!

Ježiš prikázal krstiť v mene Otca, Syna a Ducha Svätého. Postupom času Strážna Veža zmenila otázky, položené osobám pred pokrstením, a potom nahradila „svätého ducha“ „organizáciou riadenou duchom“, potom ale úplne odstránila odkaz na „svätého ducha“. Biblická prednosť sa ignoruje, aby sa organizácia Strážnej Veže pozdvihla na modlu!

Matúš 28:19 – Ježiš Kristus nám načrtol jednoduchý, ale účinný proces krstu. Malo to byť presne „v mene Otca i Syna i ducha svätého“. Nezmienil sa o príslušnosti k nejakej pozemskej organizácii. No zatiaľ čo usporiadanie krstu Strážnej veže pôvodne sledovalo požiadavky stanovené Ježišom Kristom, postupne sa odkláňalo od jeho pokynov. Krstný exkluzivizmus je dnes hlavnou symbolickou sektárskou črtou, a zmeny načrtnuté hore predstavujú túžbu Strážnej veže po prísnej kontrole a segregácii všetkých jej členov!

Otázky pre osoby, ktoré sa chcú pokrstiť ako svedkovia Jehovu Boha boli pred r. 1985 náslsedovné:

(1) Rozpoznal si, že si hriešnik a potrebuješ záchranu od Jehovu Boha? A uznal si, že toto spasenie pochádza od Neho a skrze jeho Vykupiteľa Krista Ježiša?

(2) Na základe tejto viery v Boha a jeho opatrenie na vykúpenie, zasvätil si sa odteraz bezvýhradne konať Božiu vôľu, pretože táto vôľa je ti zjavená skrze Krista Ježiša a cez Božie Slovo, ako to objasňuje Jeho svätý duch?

Potom v roku 1985 boli vedúcim zborom Strážnej veže zmenené na následovné:

(1) Oľutoval si svoje hriechy a zasvätil si sa Jehovovi a prijal si jeho cestu spasenia prostredníctvom Ježiša Krista?

(2) Chápeš, že tvoj krst ťa identifikuje ako Jehovovho svedka v spojení s Jehovovou organizáciou?

Strážna Veža sa priznáva k bludom – 2

26.07.2024

V prvom rade si pozrime na synonymá výrazu “blud”. Po prvé sa tomu všeobecne rozumie ako mylný názor alebo omyl. Po druhé, v náboženstve sa vzťahuke na herézu. Po tretie, aj psychiatria používa výraz blud v zmysle duševnej poruchy. A po štvrté sa môže vzťahovať na blúdenie alebo blúznenie. Zoberme si postupne jeden výraz slova “blud” po druhom a postupne. Druhý [...]

Strážna Veža sa priznáva k svojim bludom!

19.07.2024

V prvom rade si pozrime na synonymá výrazu “blud”. Po prvé sa tomu všeobecne rozumie ako mylný názor alebo omyl. Po druhé, v náboženstve sa vzťahuke na herézu. Po tretie, aj psychiatria používa výraz blud v zmysle duševnej poruchy. Ale po štvrté sa môže vzťahovať na blúdenie alebo blúznenie. Zoberme si postupne jeden výraz slova “blud” po druhom a postupne . Prvý [...]

Strážna Veža a jej eufemistický (meta) jazyk

15.07.2024

V knihe od St. Hassana pod názvom “Boj s kultovou kontrolou mysle” medzi iným čítame toto: “Sektársky jazyk mení významy slov a nahrádza ich s inými, od bežného používania odlišnými významami. Sekty to robia za tým účelom, aby sa slovne vyhli priamemu pomenovaniu toho, čo skutočne učia alebo robia a aby ich členom táto skutočnosť unikla.“ Jeden príklad: [...]

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

strazca

Strážca odpovedá: “Prichádza ráno, ale aj noc.” - Izaiáš 21:12.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 76
Celková čítanosť: 105627x
Priemerná čítanosť článkov: 1390x

Autor blogu

Kategórie