Poznajú Svedkovia dobre svoj vedúci zbor?

Otázka pre všetkých svedkov Jehovových celosvetovo: Ako dobre poznaju svedkovia svoj vedúci zbor? Dúfame, že vám i tento článok pomôže poskytnúť nejaký prehľad o tejto skupine samozvaných mužov. Len s výnimkou Guya Piercea, Anthonyho Morrisa, majú títo muži, (podľa informácií poskytnutých Strážnou vežou) nejaké, ale skutočné životné skúsenosti? Zdá sa, že iba 2 zo 7 pracovali mimo sféry Strážnej „Ivory veže“!

No pravdou je, že úloha vedúceho zboru Jehovových svedkov je pozícia, ktorú vytvoril človek pritom nedokonalý ako všetci ostatní svedkovia a ľudia celého sveta! Títo jedinci sú samozvaní muži a vytvorili takpovediac „chlapčenský klub“, o ktorom nikto nemôže pochybňovať! Oni jediní, ktorí si vyberajú členov vedúceho zboru, sú samotní členovia vedúceho zboru bez akéhokoľvek vstupu iných osobností v S!

Lenže aj bez hlasovania, aj bez konzultácie od kohokoľvek iného člena, ​​dokonca ani od ostatných členov aj „verného a rozvážneho otroka“! Neexistuje žiadna biblická podpora pre akúkoľvek kvalifikáciu týkajúcu sa členov vedúceho zboru svedkov! Príklad – volili apoštolovia samých seba alebo mali akýkoľvek vplyv na zostavu dvanástich apoštolov Ježiš Krista? Vrátane náhrady syna zničenia, Judáša Iškariotského?

VZ SV povýšil starších na miesto Boha!

08.10.2024

Namiesto toho, aby nechali Boha, aby svojím odpustením alebo neodpustením rozhodol o tom, či svedok Jehovov musí byť vylúčený alebo zostať v zbore, dal VZ starším právo rozhodnúť o tom. A takto VZ dosadil starších na miesto Boha. A tak i postupy, ktorými starší rozhodnú o osude hriešnikov, porušujú až niekoľko biblických zásad. Nesprávny dôraz na pokánie a nie na [...]

Najskvelejšia pieseň ktorá je Šalamúnova!

30.09.2024

“Celý svet nebol hodný dňa, keď bola táto vznešená Pieseň daná Izraelu.“ Tak asi vyjadril svoje ocenenie pre Šalamúnovu pieseň židovský „rabbi“ Akiba, ktorý ale žil v prvom storočí nášho letopočtu (podľa Židovskej Mišny Jadajim 3:5). Názov knihy je skratkou úvodných slov: Najskvelejšia pieseň, ktorá je Šalamúnova. Podľa doslovného hebrejského [...]

Prorocký význam mena Sofoniáša v SZ!

22.09.2024

“Hľadajte Jehovu, všetci mierni zeme, vy, ktorí dodržiavate jeho spravodlivé zákony. Usilujte sa o spravodlivosť, buďte mierni. Pravdepodobne i vy budete ukrytí v deň Jehovovho hnevu.” – Sofoniáš 2:3. Tento staroveký izraelský prorok, ktorého meno v hebrejčine znamená “Jehova skryl alebo tiež Jehova schoval ako svoj poklad”, poukazoval na to, že len vďaka [...]

Belgicko NATO stretnutie ministri obrany

Zelenskyj: Iba pozvanie Ukrajiny do NATO môže ukončiť vojnu s Ruskom. Putin rozumie len sile

18.10.2024 11:13

Vstup do Aliancie má podľa Zelenského zásadný význam pre to, aby sa šéf Kremľa Vladimir Putin posadil za rokovací stôl.

Trump  Zelenskyj

Trump obvinil Zelenského, že prispel k začatiu vojny s Ruskom

18.10.2024 11:08

Trumpovo vyjadrenie naznačuje, že ak by zvíťazil v novembrových voľbách, došlo by k radikálnej zmene politiky Spojených štátov voči Rusku.

SR ŠTS Kosík polícia Mali zadržanie

Proces s exsiskárom Kosíkom v kauze vydierania odročili na budúci rok

18.10.2024 11:08

Kosík je právoplatne odsúdený v kauze falšovania zmeniek, známy je aj z kauzy únosu Michala Kováča mladšieho do Rakúska.

Donald Tusk

Politico: Vyhlásenie lídrov EÚ znamená víťazstvo pre poľského premiéra Tuska

18.10.2024 10:58

Tusk chcel, aby EÚ podporila ideu, že krajina môže bezpečnostnými dôvodmi legitimizovať pozastavenie práva na azyl.

strazca

Strážca odpovedá: “Prichádza ráno, ale aj noc.” - Izaiáš 21:12.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 82
Celková čítanosť: 116955x
Priemerná čítanosť článkov: 1426x

Autor blogu

Kategórie