Založ si blog

Detektívna vytrvalosť porozumieť Biblii!

“Ku koncu ich kraľovania, keď zlo priestupníkov dosiahne vrchol, vstane kráľ krutého výzoru, ktorý bude rozumieť záhadným výrokom (ktorý bude zbehlý v úkladoch).” – Daniel 8:23.

Už na samom začiatku kriminálneho priestupku Adama, Evy a anjelského cherubína na nebi, v záhrade Edén, Stvoriteľ života Jehova vyriekol rozsudok, ktorý ako prvé biblické proroctvo zostáva ale dokonalou akoby detektívnou záhadou až dodnes! Ale keďže je to Božie sväté tajomstvo, podľa proroka Daniela, je zapečatené až do samého konca, keď:

“Tí, čo majú pochopenie, budú žiariť ako jas oblohy a tí, čo pomáhajú mnohým stať sa spravodlivými, budú žiariť ako hviezdy po celú večnosť. Ale ty, Daniel, uchovaj tie slová v tajnosti a zapečať knihu až do času konca. Mnohí ju budú dôkladne skúmať a pravého poznania pribudne.“ – Daniel 12:3, 4.

Kto sú tí, čo majú pochopenie a budú žiariť ako jas oblohy, a čo pomáhajú mnohým stať sa spravodlivými? Sú to pomazaní bratia Ježiša Krista a tiež adoptovaní synovia Jehovu Boha, ktorí v čase konca budú Božim svätým duchom už zapečatení, a zároveň dokonale oslávení na spôsob, akým dostali apoštolovia a Kristovi učeníci svätého ducha na Letnice v r. 33.n.l.!

Lenže aj tak je dnes potrebná detektívna vytrvalosť na pochopenie určitých biblických proroctiev, ale i na to, aby skutočne veriaca osoba bola pripravená rozoznať čas druhého príchodu Ježiša Krista na preskúmanie jeho Kresťanského zboru pomazanych bratov, na začiatok posledného súdu, ktorý podľa inšpirovaných slov apoštola Petra začína ale od Božieho domu – 1. Petra 4:17!

Kto uvidí prichádzať Ježiša Krista!

15.04.2024

Ale už na samom začiatku v poslednej knihe Biblie, Zjavenie, Ježiš Kristus cez svojho anjela a apoštola Jána informuje obrazne, že kto ho uvidí v jeho druhom príchode pred koncom sveta: “Pozrite, prichádza s oblakmi a uvidí ho každý, aj tí, ktorí ho prebodli. Všetky národy zeme budú nariekať kvôli nemu. Áno, amen.” – Zjavenie 1:7. Teraz ale amätajme, že táto [...]

Dávajte pozor a neustále bdejte!

30.03.2024

Keď Ježiš Kristus sedel na Olivovom vrchu oproti Jeruzalemskému chrámu, Peter, ale i Jakub, Ján a Andrej sa ho súkromne opýtali, kedy bude jeho druhý príchod a čo bude znamením, že to všetko speje ku koncu? Kristová čiastočná odpoveď: “Dávajte pozor a bdejte, lebo neviete, kedy príde určený čas…lebo neviete, kedy príde pán domu, či večer, alebo o polnoci, alebo [...]

Kedy je verný od podlého otroka oddelený!

19.03.2024

V čase keď budú verný a podlý otrok oddelení, Ježiš Kristus odmení verného a odsúdi podlého, ktorý bude plakať a škrípať zubami! Prečo? Lebo uvidí zapečatenie a oslávenie verného otroka, ktorého Ježiš Kristus zároveň poverí nad všetkým, čo mu patrí, veci v nebi aj na Zemi! Napriek tomu, že Strážna Veža už počas viac ako 100 rokov učila, že Ježiš už [...]

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

strazca

Strážca odpovedá: “Prichádza ráno, ale aj noc.” - Izaiáš 21:12.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 65
Celková čítanosť: 86853x
Priemerná čítanosť článkov: 1336x

Autor blogu

Kategórie