Založ si blog

Čo je vlastne biblický Jehovov deň!

Podľa biblického slovníka spoločnosti Strážna veža, Jehovov deň sa definuje ako: Zvláštne časové obdobie, nie 24 hodín, kedy sa Jehova aktívne prejavuje proti svojim nepriateľom a v prospech svojho ľudu. Po vykonaní Božieho rozsudku nad bezbožnými Jehova víťazí nad svojimi odporcami počas tohto „dňa“. Je to tiež čas záchrany a vyslobodenia pre spravodlivých, deň, v ktorom je sám Jehova vysoko vyvýšený ako Najvyšší. Je to teda dvojitým spôsobom jedinečný a výlučne Jehovov veľký deň!

Apoštol Ján bol zvlášť privilegovaný na to, aby pod inšpiráciou napísal všetko, čo sa v tomto súdnom dni Jehovu Boha, teraz už súdnom dni nášho Pána, Ježiša Krisat udeje! Pod inšpiráciou písal: “Pod vplyvom ducha som sa dostal do Pánovho dňa a počul som za sebou silný hlas, ktorý znel ako zvuk trúbky a hovoril: ‚Čo vidíš, napíš do zvitku a pošli siedmim zborom: do Efezu, Smyrny, Pergamu, Tyatíry, Sárd, Filadelfie a Laodicey‘.“ – Zjavenie 1:10, 11.

Prečo je tento deň nášho Pána Ježiša Krista “dvojitým spôsobom jedinečný a výlučne Jehovov veľký deň”? Pretože podľa princípu stanoveného pod inšpiráciou apoštola Petra, Boží súd začína od Božieho domu (1. Petra 4:17). Začne druhým príchodom Ježiša Krista, oddelí zlého pomazaného otroka a vyhodí ho von zo svojho Kresťanského zboru pomazaných. Verný otrok bude zapečatený a oslávený a tak sa splní očakávanie “celého stvorenia”:

“Lebo tvorstvo túžobne očakáva zjavenie Božích synov. Veď tvorstvo nebolo podrobené márnosti z vlastnej vôle, ale z vôle toho, ktorý ho podrobil márnosti a zároveň predložil nádej, že tvorstvo bude raz oslobodené z ľudského otroctva porušenosti a získa slávnu slobodu Božích detí. Veď vieme, že celé tvorstvo až dodnes spolu stená a trápi sa v bolesti…Ale aj my…túžobne očakávame prijatie za synov, oslobodenie od svojich tiel na základe výkupného. – Rimanom 8:19-22.

To znamená, okrem mnohých iných biblických detailov, že biblický Jehovov deň alebo teraz už deň nášho Pána Ježiša Krista je v podstate opakovanie v princípu Jehovovho dňa z prvého storočia, ktorý začal v roku 66 n.l. a skočil zničením Jeruzaléma a jeho impozantného chrámu na uctievanie Jehovu boha, v roku 70 n.l. Rímskymi légiami, presne ako predpovedal prorocky sám Ježiš Kristus so vzťahom na Boží dom!

Pomaly začínajú búrky proti Strážnej Veži!

02.06.2024

Celosvetovo začínajú symbolické “dažde” vo forme súdnych procesov proti praktikám Strážnej Veži a jej samozvanému takzvanému “vedúcemu zboru”, ktorí napriek svojim opakovaným tvrdeniam, že “nie sú inšpirovaní ani neomylní a robia chyby”, vyžadujú od svojich členov absolútnu poslušnosť (2. TEs. 2:4). Ale v súčasnosti sa už začína spĺňovať staroveké [...]

Kto uvidí prichádzať Ježiša Krista – 2

26.05.2024

Posledná kniha Svätej Biblie, Zjavenie, v prvej kapitole, v prvom verši píše, že kniha je prezentovaná v symboloch! Len pod vplyvom Božieho svatého ducha môžeme pochopiť tie symboly, ako slová: “Pozrite, prichádza s oblakmi a uvidí ho každý, ale aj tí, ktorí ho prebodli. A všetky národy zeme budú nariekať kvôli nemu. Áno, amen.” – Zjavenie 1:7. Slovo, [...]

Biblický Bábel – predobraz dnešnej SV 2

20.05.2024

“Všetci ľudia na zemi hovorili jedným jazykom a mali jednu slovnú zásobu. A keď sa vydali na východ, našli údolnú rovinu v krajine Šineár a usadili sa tam. Povedali jeden druhému: „Poďme, urobme tehly, a vypáľme ich.“ Lenže tehly používali namiesto kameňa a asfalt namiesto malty. No ale potom si povedali: „Postavme si mesto a vežu, ktorej vrchol bude siahať do [...]

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Pellegrini: Chcem byť silnou hlavou štátu, využijem svoje politické skúsenosti

16.06.2024 14:07

Nový prezident Peter Pellegrini považuje za svoju výhodu skutočnosť, že ako prvý politik v novodobej histórii zastával všetky tri najvyššie politické funkcie.

varechovy protest, protest proti interrupciam, umele prerusenie tehotenstva, interrupcie,

Interrupcií je na Slovensku najmenej za tri dekády. Ministerka zdravotníctva zvažuje schválenie interrupčnej tabletky

16.06.2024 12:35

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková si nechá v otázke interrupčnej tabletky poradiť od koaličných partnerov.

väzeň, väzenie, mreže

V ruskej base zajali väzni dvoch dozorcov. Zasiahli špeciálne jednotky, útočníkov zabili

16.06.2024 11:40

Skupina šiestich mužov sa v nedeľu vo väzenskej väznici v Rostove na Done na juhozápade Ruska zmocnila dvoch dozorcov.

migranti na poľsko-bieloruskej hranici

Nemci zaznamenali už dve tisícky nelegálnych migrantov, ktorí prešli cez Bielorusko

16.06.2024 11:20

Nemecká spolková polícia za prvých päť mesiacov tohto roka zaregistrovala 2215 nelegálnych migrantov, ktorí do krajiny dorazili tzv. bieloruskou cestou.

strazca

Strážca odpovedá: “Prichádza ráno, ale aj noc.” - Izaiáš 21:12.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 96943x
Priemerná čítanosť článkov: 1385x

Autor blogu

Kategórie