Založ si blog

Strážna Veža sa utieká k absurdnostiam!

Sám Ježiš Kristus, ktorý po svojom vzkriesení povedal svojim apoštolom, učeníkom, že mu bola daná všetka autorita na nebi aj na Zemi (Matúš 28:18) tieto významné slová: “Ten deň a hodinu nepozná nikto, ani anjeli v nebi, ani Syn, iba Otec.” – Matúš 24:36.

Napriek tomu, od samého žačiatku spoločnosti Strážnej Veži z čias CT Russella, hlavne ním samým, pod vplyvom hnutí adventistov siedmeho dňa a iných evanjelických hnutí, boli definitívne snahy tento “deň a hodinu” vypočítať! A vypočítali ho na rok 1914!

Najprv to bol rok 1874 ako neviditeľný druhý príchod Ježiša Krista v svojej kráľovskej moci nad nebom a nad Zemou, s očakávaním Armagedonu v roku 1914! Potom to ale zmenili v roku 1931 pod vplyvom OSN na rok 1914 ako druhý “neviditeľný” príchod Krista!

Po druhom neviditeľnom príchode Ježiša Krista roku 1914 by mal prísť Armagedon po skončení “pokolenia”, o ktorom Ježiš povedal: “Uisťujem vás, že táto generácia (pokolenie) nepominie, kým sa to všetko nestane.” – Matúš 24:34.

Vedúci zbor svedkov Jehovových sa dnes verejne vyvyšuje ako “boh” sediaci v Božom chráme alebo v Kristovom zbore pomazaných jeho bratov a adoptovaných synov Jehovu Boha a očakáva, aby poslúchali pokyny, i keď nelogické (viď ich postoj v pandémii)!

https://www.jw.org/sk/kniznica/videa/#sk/mediaitems/StudioTalks/pub-jwban_201509_1_VIDEO

Biblický Bábel ako predobraz dnešnej SV!

12.05.2024

“Všetci ľudia na zemi hovorili jedným jazykom a mali jednu slovnú zásobu. Keď sa vydali na východ, našli údolnú rovinu v krajine Šineár a usadili sa tam. Povedali jeden druhému: „Poďme, urobme tehly a vypáľme ich.“ Tehly používali namiesto kameňa a asfalt namiesto malty. Potom si povedali: „Postavme si mesto a vežu, ktorej vrchol bude [...]

Hanba na väčšinu členov Strážnej Veže!

04.05.2024

Význam tejto vety-príslovia je uvedomenie si, že ste prepadli rovnakému triku alebo klamstvu dvakrát, a mali by ste vedieť, že ste ho mali identifikovať aj druhýkrát a vyhnúť sa oklamaniu sa! Zoberme si príklad zo života: Príde k vám cudzinec a prosí vás o pár eurov. Tvrdí, že prišiel o prácu, a tak zúfalo potrebuje peniaze. Keď ho ľutujete, dáte mu, o čo žiada. [...]

Kto uvidí prichádzať Ježiša Krista!

15.04.2024

Ale už na samom začiatku v poslednej knihe Biblie, Zjavenie, Ježiš Kristus cez svojho anjela a apoštola Jána informuje obrazne, že kto ho uvidí v jeho druhom príchode pred koncom sveta: “Pozrite, prichádza s oblakmi a uvidí ho každý, aj tí, ktorí ho prebodli. Všetky národy zeme budú nariekať kvôli nemu. Áno, amen.” – Zjavenie 1:7. Teraz ale amätajme, že táto [...]

Gruzínsko / Tbilisi /

Výbor gruzínskeho parlamentu odobril návrh sporného zákona o 'zahraničných agentoch' za 67 sekúnd

13.05.2024 18:23

Rýchlosť prerokúvania a hlasovania zdôvodnil predseda výboru tým, že tretie čítanie obsahuje iba redakčné pozmeňujúce a doplňujúce návrhy.

indonézia, sopka, záplavy

Indonéziu sužujú záplavy, zahynuli už desiatky ľudí. Na jednom z jej ostrovov vybuchla sopka

13.05.2024 18:18

Obyvateľov ohrozujú aj veľké sopečné kamene, ktoré sa začali valiť po silnom daždi z jednej z najaktívnejších indonézskych sopiek.

Sergej Šojgu / Valerij Gerasimov /

Splní Putin Prigožinov sen? Po Šojguovi môže padnúť aj Gerasimov

13.05.2024 18:11

Kto by si nepamätal virálne video, na ktorom šéf súkromnej žoldnierskej armády vlani v máji nad hromadou tiel svoich bojovníkov zúrivo kričal: "Šojgu! Gerasimov! Kde je munícia?"

bobor, mokrad, dubrava, zahorie

Podľa svedkov sú v okolí Zlína už tri medvede

13.05.2024 17:58

Podľa polície by mali byť obyvatelia regiónu pri pobyte v lese opatrní.

strazca

Strážca odpovedá: “Prichádza ráno, ale aj noc.” - Izaiáš 21:12.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 67
Celková čítanosť: 90174x
Priemerná čítanosť článkov: 1346x

Autor blogu

Kategórie