Založ si blog

Biblia svedkov Jehovových extrémistická!

Tom Durbridge, člen aktivistov v avoidjw.org kontaktoval SOVA (nezisková organizácia, ktorá sa venuje informačnej a výskumnej práci na témy ako nacionalizmus a xenofóbia, vzťahy medzi cirkvami a sekulárnou spoločnosťou a politický radikalizmus. Zaujíma ich aj problém ľudských práv vo všeobecnosti a ochrana liberálnej demokracie v Ruskej federácii) e-mailom, aby uviedol biblické dôvody, ako na jednej úrovni biblický preklad PNSSP svedkov Jehovových (Preklad Nového Sveta Svätých Písiem) možno považovať za extrémistickúKu dňu tohto príspevku (27.12.2016) SOVA zatiaľ nereagovala. Toto je obsah jeho emailu:

Vážená pani/pán,

Dnes som čítal spravodajský článok na webovej stránke jw org Svedkov Jehovových. V tomto článku, ktorý nájdete tu – https://www.jw.org/…/r…/threat-to-ban-new-world-translation/ – citujú vašu organizáciu, ktorá hovorí: „Nenašli sme žiadne známky extrémizmus v Preklade Nového Sveta Svätých Písiem“. Predpokladám, že pre každú organizáciu, ktorá si nie je plne vedomá toho, ako Jehovovi svedkovia fungujú, by sa zdalo, že ich literatúra nie je extrémistická. Ak však môžem, dovoľte mi poukázať len na niektoré texty v ich biblii, ktoré sa pri prvom čítaní nemusia zdať „extrémistické“:

Jób 8:13 ; 13:16 ; 15:34 ; 17:8 ; 20:5 ; 27:8 ; 34:30 ; 36:13 ; Žalm 35:16 ; Pr 11:9 ; Izaiáš 9:17 ; 10:6 ; 33:14 ; Jer 23:15 a Dan 11:32. Vo všetkých týchto veršoch je použité slovo, ktoré nenájdete v žiadnom inom preklade Biblie. Použité slovo je „odpadlík“. Možno si teraz nemyslíte, že ide o extrémizmus. Spýtajte sa však ktoréhokoľvek Svedka Jehovovho v Rusku, koho považujú za odpadlíkov a ako sa na nich pozerajú. Uvidíte, že väčšina Jehovových svedkov v Rusku pri zmienke o takýchto osobách prejaví určitý strach. Mal by som zdôrazniť, že slovo „odpadlík“ je grécke slovo. Všetky vyššie uvedené texty sa nachádzajú v Starom zákone (alebo Hebrejských písmach) PNSSP. 

Dať slovo „odpadlík“ do Starého zákona je rovnako smiešne ako dať slovo „Kristus“ do Starého zákona. Slovo „Kristus“ v SZ zo zrejmých dôvodov nenájdete. Prečo teda Jehovovi svedkovia vkladajú slovo „odpadlík“ do SZ? Toto slovo je zámerne vložené do Hebrejských písiem NWT z extrémistických dôvodov. Je to vzbudiť strach do sŕdc ich prívržencov voči osobám, ktoré úmyselne opustia toto náboženstvo. Zabezpečuje, aby sa členovia s takýmito ľuďmi absolútne nerozprávali. Horšie je, že s takými sa má zaobchádzať s opovrhnutím. Svedkovia Jehovovi by takéto osoby ani nepozdravili. Ide o udržanie a kontrolu členstva! Ide o extrémistický čin!

Ste na omyle, ak si myslíte, že v PNSSP nie sú žiadne známky extrémizmu. Myslím, že by ste mali prehodnotiť svoj postoj.

S priateľským pozdravom,

Tom Durbridge. Čakáme na odpoveď. Ak nejaký dostaneme, tento článok aktualizujeme.

Pomaly začínajú búrky proti Strážnej Veži!

02.06.2024

Celosvetovo začínajú symbolické “dažde” vo forme súdnych procesov proti praktikám Strážnej Veži a jej samozvanému takzvanému “vedúcemu zboru”, ktorí napriek svojim opakovaným tvrdeniam, že “nie sú inšpirovaní ani neomylní a robia chyby”, vyžadujú od svojich členov absolútnu poslušnosť (2. TEs. 2:4). Ale v súčasnosti sa už začína spĺňovať staroveké [...]

Kto uvidí prichádzať Ježiša Krista – 2

26.05.2024

Posledná kniha Svätej Biblie, Zjavenie, v prvej kapitole, v prvom verši píše, že kniha je prezentovaná v symboloch! Len pod vplyvom Božieho svatého ducha môžeme pochopiť tie symboly, ako slová: “Pozrite, prichádza s oblakmi a uvidí ho každý, ale aj tí, ktorí ho prebodli. A všetky národy zeme budú nariekať kvôli nemu. Áno, amen.” – Zjavenie 1:7. Slovo, [...]

Biblický Bábel – predobraz dnešnej SV 2

20.05.2024

“Všetci ľudia na zemi hovorili jedným jazykom a mali jednu slovnú zásobu. A keď sa vydali na východ, našli údolnú rovinu v krajine Šineár a usadili sa tam. Povedali jeden druhému: „Poďme, urobme tehly, a vypáľme ich.“ Lenže tehly používali namiesto kameňa a asfalt namiesto malty. No ale potom si povedali: „Postavme si mesto a vežu, ktorej vrchol bude siahať do [...]

Taliansko, Ukrajina, vojna na Ukrajine, Rishi Sunak, Volodymyr Zelenskyj

ONLINE: Zelenskyj je odhodlaný vzdorovať roky, podľa New York Times to povedal európskemu kolegovi

16.06.2024 07:00

Ak nepostúpime teraz, tak to skúsime o rok, aj ďalší a ďalší. Podľa The New York Times to povedal Zelenskyj súkromne európskemu politikovi.

stíhačka, stíhačky, stíhačky na diaľnici

Na švajčiarskej diaľnici pristáli a štartovali stíhačky. Neutrálne Švajčiarsko chce byť bojaschopné

16.06.2024 07:00

Aj keď je Švajčiarsko neutrálne a nie je členom NATO, chce byť bojaschopné. Po napadnutí Ukrajiny má obavy zo zhoršujúcej sa bezpečnostnej situácie v Európe.

Rochester Hills, streľba

Strelec na predmestí Detroitu zranil osem ľudí, potom sa zabil

16.06.2024 06:30

Osem ľudí, vrátane najmenej dvoch detí, utrpelo zranenia pri streľbe na predmestí Detroitu Rochester Hills.

biden, trump

Predvolebná debata Biden - Trump na CNN ráta aj s vypínaním mikrofónov

16.06.2024 06:00

Prvá americká predvolebná debata medzi Joeom Bidenom a Donaldom Trumpom sa uskutoční 27. júna,

strazca

Strážca odpovedá: “Prichádza ráno, ale aj noc.” - Izaiáš 21:12.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 96920x
Priemerná čítanosť článkov: 1385x

Autor blogu

Kategórie