Založ si blog

Do očí bijúce protiklady Strážnej Veže!

Komentujúc na verše knihy Zjavenia, 17:16; 18:9, 10, SV kladie otázku: “Prečo ‚králi zeme‘ smútia nad inštitúciou, ktorú sami zničili?” Ich odpoveď: A dôvod ich smútku je čisto sebecký. Po zničení Veľkého Babylona si králi zeme zjavne uvedomia, aký im bol užitočný. Umožňoval im pod pláštikom zbožnosti utláčať ľudí. Pomáhal im tiež verbovať mladých ľudí do vojen. Okrem toho zohrával dôležitú rolu, keď bolo treba udržiavať ľudí v podriadenosti. Prečítajme si dané biblické verše:

“Divé zviera a tých desať rohov, ktoré si videl, znenávidia prostitútku, o všetko ju oberú a nechajú ju nahú. Zjedia jej mäso a spália ju ohňom.” – Zjavenie 17:16. “Králi zeme, ktorí sa s ním dopúšťali nemravnosti a žili s ním v nehanebnom prepychu, budú nad ním plakať a nariekať, keď uvidia dym z jeho požiaru. Lenže zo strachu pred jeho utrpením budú stáť obďaleč a hovoriť: ‚Beda, beda, ty veľké a silné mesto, Babylon! V jednej hodine bol na tebe vykonaný rozsudok!’.” – Zjavenie 18:9, 10.

V prvom rade ich privátna interpretácia biblických výrazov, ako: “králi zeme”, “veľký Babylon” alebo tiež i “veľké, silné mesto” im nedovolí porozumieť originálnej biblickej správe, ktorá bola daná apoštolovi Jánovi v “obrazoch” alebo “symboloch” (Zjavenie 1:1). V krátkosti: výraz “králi zeme” sa vzťahuje na vedúcich predstaviteľov SV, či sú to alebo pomazaní alebo poprední predstavitelia spoločnosti! A výrazy “veľký babylon” a “veľké silné mesto” opisuje odpadlícku spoločnosť SV!

“Divé zviera” v knihe Zjavenie opisuje ôsmeho kráľa Zjavenia vo forme biblického “kráľa severu” nad celým svetom pred koncom, “desať rohov” znamená totálny počet svetových vládcov, ktorí budú podporovať ôsmeho kráľa, a skoncovať so spoločnosťou Strážna Veža alebo symbolický “silné mesto”, duchovný neverný Jeruzalém! Lebo v minulosti Jehova Boh menoval Jeruzalém ako “silné mesto”, pretože to bolo sídlom jeho kráľovstva nad pozemským Izraelom!

Pomaly začínajú búrky proti Strážnej Veži!

02.06.2024

Celosvetovo začínajú symbolické “dažde” vo forme súdnych procesov proti praktikám Strážnej Veži a jej samozvanému takzvanému “vedúcemu zboru”, ktorí napriek svojim opakovaným tvrdeniam, že “nie sú inšpirovaní ani neomylní a robia chyby”, vyžadujú od svojich členov absolútnu poslušnosť (2. TEs. 2:4). Ale v súčasnosti sa už začína spĺňovať staroveké [...]

Kto uvidí prichádzať Ježiša Krista – 2

26.05.2024

Posledná kniha Svätej Biblie, Zjavenie, v prvej kapitole, v prvom verši píše, že kniha je prezentovaná v symboloch! Len pod vplyvom Božieho svatého ducha môžeme pochopiť tie symboly, ako slová: “Pozrite, prichádza s oblakmi a uvidí ho každý, ale aj tí, ktorí ho prebodli. A všetky národy zeme budú nariekať kvôli nemu. Áno, amen.” – Zjavenie 1:7. Slovo, [...]

Biblický Bábel – predobraz dnešnej SV 2

20.05.2024

“Všetci ľudia na zemi hovorili jedným jazykom a mali jednu slovnú zásobu. A keď sa vydali na východ, našli údolnú rovinu v krajine Šineár a usadili sa tam. Povedali jeden druhému: „Poďme, urobme tehly, a vypáľme ich.“ Lenže tehly používali namiesto kameňa a asfalt namiesto malty. No ale potom si povedali: „Postavme si mesto a vežu, ktorej vrchol bude siahať do [...]

vojna na Ukrajine, Rusko

BBC: Ruská armáda má kavalériu 21. storočia. Z motoriek

16.06.2024 08:55

Ruská armáda na ukrajinskom bojisku čoraz častejšie používa ľahkú techniku - motocykle a terénne vozidlá rôznej konštrukcie.

Izrael, Palestína, Pásmo Gazy

Izrael pozastaví každý deň boje na 11 hodín. Majú to byť 'taktické' prestávky na uľahčenie humanitárnej pomoci

16.06.2024 08:11

Izraelská armáda v časti južného Pásma Gazy každý deň na 11 hodín pozastaví vojenské operácie, aby uľahčila dodávky humanitárnej pomoci.

Čína, Si Ťin-pching v Elyzejskom paláci

USA sa nás snažia vyprovokovať k útoku na Taiwan, povedal podľa FT čínsky prezident von der Leyenovej

16.06.2024 07:35

Washington sa snaží Čínu vyprovokovať dodávkami zbraní na Taiwan aj inými krokmi, sú presvedčení viacerí v Číne.

Taliansko, Ukrajina, vojna na Ukrajine, Rishi Sunak, Volodymyr Zelenskyj

ONLINE: Zelenskyj je odhodlaný vzdorovať roky, podľa New York Times to povedal európskemu kolegovi

16.06.2024 07:00, aktualizované: 08:32

Ak nepostúpime teraz, tak to skúsime o rok, aj ďalší a ďalší. Podľa The New York Times to povedal Zelenskyj súkromne európskemu politikovi.

strazca

Strážca odpovedá: “Prichádza ráno, ale aj noc.” - Izaiáš 21:12.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 96923x
Priemerná čítanosť článkov: 1385x

Autor blogu

Kategórie