Založ si blog

VZ SV sa dnes verejne vyhlasuje za boha!

Napriek tomu, že Ježiš Kristus varoval svojich apoštolov a všetkých 144 000 pomazaných bratov a adoptovaných synov Jehovu Boha, že “Ten deň a hodinu (konca) nepozná nikto, ani anjeli v nebi, ani Syn, iba Otec” (Mat.24:36), zároveň povzbudzoval: “Dávajte pozor a bdejte” (Marek 13:3)! Ale asi dva dekády potom apoštol Pavol napísal:

“Nedajte sa nikým a ničím oklamať, lebo skôr ako príde ten deň (konca), musí nastať odpadnutie a prejaví sa človek nezákonnosti, syn zničenia. Je to protivník, ktorý sa vyvyšuje nad všetko, čo sa nazýva bohom a čo sa uctieva. Posadí sa v Božom chráme a pred všetkými sa bude vydávať za boha.” – 2. Tesaloničanom 2:3, 4.

Akým spôsobom by sa mohol “človek nezákonnosti, syn zničenia, protivník“, posadiť v “Božom chráme” a verejne predstaviť nad duchovným kresťanským zborom ako “boh”? Určite všetci vedia, že bohovia národov sa nikdy neospravedlňovali tým, nad ktorými vládli, a ktorí ich uctievali. Všimnime si tento detail na výročnej schôdzi SV 2023, člena VZ SV, Jeffrey Windera:

Hanba na väčšinu členov Strážnej Veže!

04.05.2024

Význam tejto vety-príslovia je uvedomenie si, že ste prepadli rovnakému triku alebo klamstvu dvakrát, a mali by ste vedieť, že ste ho mali identifikovať aj druhýkrát a vyhnúť sa oklamaniu sa! Zoberme si príklad zo života: Príde k vám cudzinec a prosí vás o pár eurov. Tvrdí, že prišiel o prácu, a tak zúfalo potrebuje peniaze. Keď ho ľutujete, dáte mu, o čo žiada. [...]

Kto uvidí prichádzať Ježiša Krista!

15.04.2024

Ale už na samom začiatku v poslednej knihe Biblie, Zjavenie, Ježiš Kristus cez svojho anjela a apoštola Jána informuje obrazne, že kto ho uvidí v jeho druhom príchode pred koncom sveta: “Pozrite, prichádza s oblakmi a uvidí ho každý, aj tí, ktorí ho prebodli. Všetky národy zeme budú nariekať kvôli nemu. Áno, amen.” – Zjavenie 1:7. Teraz ale amätajme, že táto [...]

Dávajte pozor a neustále bdejte!

30.03.2024

Keď Ježiš Kristus sedel na Olivovom vrchu oproti Jeruzalemskému chrámu, Peter, ale i Jakub, Ján a Andrej sa ho súkromne opýtali, kedy bude jeho druhý príchod a čo bude znamením, že to všetko speje ku koncu? Kristová čiastočná odpoveď: “Dávajte pozor a bdejte, lebo neviete, kedy príde určený čas…lebo neviete, kedy príde pán domu, či večer, alebo o polnoci, alebo [...]

Izrael Palestína Gaza Rafah Evakuácia

Izrael vyzval na ďalšie evakuácie na východe Rafahu, aj na severe Pásma Gazy

11.05.2024 12:23

Podľa odhadov izraelskej armády už oblasť Rafahu opustilo 300 000 Palestínčanov.

polárna žiara, aurora borealis

Nebeské divadlo tancujúceho svetla. Polárnu žiaru videli ľudia aj nad Slovenskom. Zopakuje sa v noci?

11.05.2024 12:00

Slovákom sa naskytol v noci zriedkavý pohľad na polárnu žiaru.

Záchranka / Sanitka / Ambulacia /

Zábava sa skončila tragédiou. V Bratislave sa viacero ľudí zrejme otrávilo drogami, jeden muž neprežil

11.05.2024 10:57

Záchranári prijali v noci viacero volaní zo spoločenskej akcie vo Vlčom hrdle, pri ktorých bolo podozrenie na intoxikáciu drogami.

nehoda autobusu, rakúsko

Vážna nehoda slovenského autobusu v Rakúsku: Zranilo sa desať ľudí, traja ťažko

11.05.2024 10:39

Vodič vo vysokej rýchlosti narazil do betónovej zábrany oddeľujúcej jazdné pruhy v úseku, kde sa uskutočňujú práce na ceste.

strazca

Strážca odpovedá: “Prichádza ráno, ale aj noc.” - Izaiáš 21:12.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 66
Celková čítanosť: 89380x
Priemerná čítanosť článkov: 1354x

Autor blogu

Kategórie