Založ si blog

Ježiš – pamätajte na Lótovu manželku!

Autentičnosť biblickej správy o Lótovi potvrdzuje Ježiš Kristus. Ukázal, že “za dní Syna človeka“ alebo aj počas jeho druhého príchodu budú okolnosti podobné dňom Lóta, keď ľudia bezstarostne jedli, pili, kupovali, predávali, sadili a stavali, až kým padal oheň, aj síra z neba, aby ich všetkých zničil. Kristus ukázal, že v budúcnosti by sa ľudia nemali odvracať od pravdy:

“Ale v tento deň, keď Lót vyšiel zo Sodomy, z neba padal oheň a síra a všetci zahynuli. Tak to bude aj v deň, keď sa zjaví Syn človeka. Kto bude v ten deň na streche, nech nezostupuje do domu, aby si vzal veci. Ani ten, kto bude na poli, nech sa po nič nevracia. Pamätajte na Lótovu manželku.” – Lukáš 17:29-32.

Na pochopenie Ježišových slov musíme si uvedomiť, že Ježiš Kristus učil cez ilustrácie, symbolizmy a prorocké drámy, no na pochopenie ktorých bol potrebný Boží svätý duch, ktorý bol tiež použitý na inšpiráciu, na napísanie Jeho Unikátnej, Večnej, Svätej Knihy – Biblie! To znamená, že musíme pochopiť, koho dnes reprezentuje Lot a jeho manželka!

Význam hebrejského mena Lot je “krytina” alebo ochrana. No Biblia nespomína meno Lotovej manželky, lenže tá symbolizuje organizáciu, v ktorej dnes existujú uctievatelia Jehovu Boha. Lenže presne tak, ako sa stalo počas asi 1 500 rokov trvania Izraelského národa, ktorý sa neustále vzpieral zákonom Jehovu Boha, tak bude aj v “čase konca”, keď sa zjaví Ježiš Kristus a ako prvý bude súdený Jehovov duchovný Izrael!

Kto uvidí prichádzať Ježiša Krista!

15.04.2024

Ale už na samom začiatku v poslednej knihe Biblie, Zjavenie, Ježiš Kristus cez svojho anjela a apoštola Jána informuje obrazne, že kto ho uvidí v jeho druhom príchode pred koncom sveta: “Pozrite, prichádza s oblakmi a uvidí ho každý, aj tí, ktorí ho prebodli. Všetky národy zeme budú nariekať kvôli nemu. Áno, amen.” – Zjavenie 1:7. Teraz ale amätajme, že táto [...]

Dávajte pozor a neustále bdejte!

30.03.2024

Keď Ježiš Kristus sedel na Olivovom vrchu oproti Jeruzalemskému chrámu, Peter, ale i Jakub, Ján a Andrej sa ho súkromne opýtali, kedy bude jeho druhý príchod a čo bude znamením, že to všetko speje ku koncu? Kristová čiastočná odpoveď: “Dávajte pozor a bdejte, lebo neviete, kedy príde určený čas…lebo neviete, kedy príde pán domu, či večer, alebo o polnoci, alebo [...]

Kedy je verný od podlého otroka oddelený!

19.03.2024

V čase keď budú verný a podlý otrok oddelení, Ježiš Kristus odmení verného a odsúdi podlého, ktorý bude plakať a škrípať zubami! Prečo? Lebo uvidí zapečatenie a oslávenie verného otroka, ktorého Ježiš Kristus zároveň poverí nad všetkým, čo mu patrí, veci v nebi aj na Zemi! Napriek tomu, že Strážna Veža už počas viac ako 100 rokov učila, že Ježiš už [...]

Pellegrini, Zuzana Dolinková, Raši,

Za koniec Rázsoch chcú odvolávať ministerku Dolinkovú. Je to politický bulvár, háji sa ministerka. OĽaNO a SaS sa hádajú

29.04.2024 17:35

Bola to len otázka času, kedy bude musieť ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas) čeliť achillovej päte rezortu - nemocnicou Rázsochy.

Mark Rutte

Turecko podporí kandidatúru Marka Rutteho na šéfa NATO. Výhrady má už len Orbán

29.04.2024 16:48

Turecko aj Maďarsko ako členovia NATO predtým vyjadrili výhrady voči Rutteho kandidatúre.

Zuzana Dolinková

PS, KDH a hnutie Slovensko zbierajú podpisy na odvolanie Dolinkovej

29.04.2024 15:42, aktualizované: 17:24

Na odchod ministerky vidia viacero dôvodov, najmä ohrozovanie eurofondov a "netransparentné" rozhodnutie v súvislosti s výstavbou nemocnice na Rázsochách.

Vladimír Pčolinský

Súdny proces v kauze exšéfa SIS Pčolinského by sa mal začať 30. mája

29.04.2024 15:20

Pôvodné obvinenie Pčolinského zrušila Generálna prokuratúra SR

strazca

Strážca odpovedá: “Prichádza ráno, ale aj noc.” - Izaiáš 21:12.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 65
Celková čítanosť: 87138x
Priemerná čítanosť článkov: 1341x

Autor blogu

Kategórie