Založ si blog

Komentár o apokalyptickom čísle 666

“A núti všetkých ľudí – malých i veľkých, bohatých i chudobných, slobodných, ale i otrokov –, aby prijali znak na pravú ruku alebo na čelo, aby nikto nemohol kupovať ani predávať, no len ten, kto má tento znak: meno divého zvieraťa alebo číslo jeho mena. Tu je potrebná múdrosť: Kto má pochopenie, nech spočíta číslo divého zvieraťa, lebo je to číslo človeka, a to číslo je 666.”Zjavenie 13:16-18.

Ak sa pokúsime interpretovať toto apokalyptické číslo (666) rovnakým spôsobom, ako sme sa zaoberali všetkými ostatnými číslami v Apokalypse, tj. ak ich budeme považovať za symboly vlastností, budeme na istejšej pôde. V prvom rade je číslo šesť typické pre to, čo je pozemské, v protiklade k tomu, čo je nebeské. 

Ako sedem je číslo dokonalosti a popisuje univerzálnosť, a preto je symbolom Boha, tak šesť je typom toho, čo zaostáva za nebeským ideálom. Porovnajme šesť rokov otroctva (Exodus 21:2, atď.), a aj práce (Exodus 23:10). Opäť platí, že trojnásobné použitie čísla šesť, hoci zdôrazňuje skutočnosť, že to číslo odkazuje na to, čo je v podstate pozemské, má plnosť, dôležitosť a zdanlivú úplnosť, čo z neho robí typ toho, čo sa zdá dokonalé, ale v skutočnosti mu chýba dokonalosť!

Je to skrátka symbolické klamstvo, pretvárka. A keďže číslo 666 opisuje v skutočnosti povahu druhej šelmy z kapitoly 13 knihy Zjavenia, je to symbol tohoto sebaklamu, ktorý spôsobuje, že ľudia prijímajú súčasný svet ako náhradu za Božský, alebo prinajmenšom ako niečo proti nemu, čo umožňuje ľuďom utíšiť svoje svedomie, lenže sa v skutočnosti stanú nasledovníkmi svetskej moci a absolútnymi poddanými Satana Diabla! 

Niektorí autori uznávajú, že toto je význam čísla šesť, hoci to tu tak neuplatňujú. V úvode komentára rečníka nájdeme myšlienku, že „šestka je ‚podpisom‘ nedokonalosti;“ a, že „Toto číslo je tiež symbolom ľudskej vlády a moci.“ Wordsworth hovorí, že: „Číselný symbol šelmy, 666, naznačuje, že sa zameriava na Kristove atribúty, a aj ašpiruje na ne, vytvára zdanie kresťanskej pravdy, no odpadáva od nej v trojitom úpadku, degenerácii.“

Kto uvidí prichádzať Ježiša Krista!

15.04.2024

Ale už na samom začiatku v poslednej knihe Biblie, Zjavenie, Ježiš Kristus cez svojho anjela a apoštola Jána informuje obrazne, že kto ho uvidí v jeho druhom príchode pred koncom sveta: “Pozrite, prichádza s oblakmi a uvidí ho každý, aj tí, ktorí ho prebodli. Všetky národy zeme budú nariekať kvôli nemu. Áno, amen.” – Zjavenie 1:7. Teraz ale amätajme, že táto [...]

Dávajte pozor a neustále bdejte!

30.03.2024

Keď Ježiš Kristus sedel na Olivovom vrchu oproti Jeruzalemskému chrámu, Peter, ale i Jakub, Ján a Andrej sa ho súkromne opýtali, kedy bude jeho druhý príchod a čo bude znamením, že to všetko speje ku koncu? Kristová čiastočná odpoveď: “Dávajte pozor a bdejte, lebo neviete, kedy príde určený čas…lebo neviete, kedy príde pán domu, či večer, alebo o polnoci, alebo [...]

Kedy je verný od podlého otroka oddelený!

19.03.2024

V čase keď budú verný a podlý otrok oddelení, Ježiš Kristus odmení verného a odsúdi podlého, ktorý bude plakať a škrípať zubami! Prečo? Lebo uvidí zapečatenie a oslávenie verného otroka, ktorého Ježiš Kristus zároveň poverí nad všetkým, čo mu patrí, veci v nebi aj na Zemi! Napriek tomu, že Strážna Veža už počas viac ako 100 rokov učila, že Ježiš už [...]

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.

strazca

Strážca odpovedá: “Prichádza ráno, ale aj noc.” - Izaiáš 21:12.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 65
Celková čítanosť: 86971x
Priemerná čítanosť článkov: 1338x

Autor blogu

Kategórie