Založ si blog

I Strážna Veža sa musí podrobiť kritike!

Spoločnosť Strážna Veža sú vydavatelia časopisu Prebuďte sa! Komentovali na niektoré názory čitateľov a medzi iným vyslovili tento rozumný, aj inteligentný názor o Katolíckej cirkvi: “Určite sme sa nesnažili lacno útočiť na pápeža alebo na katolícku cirkev, ani sme nekritizovali katolíkov. Katolícka cirkev zaujíma vo svete veľmi významné postavenie!

No zároveň i tvrdí, že je cestou spásy pre stovky miliónov ľudí. Každá taká organizácia, ktorá zastáva túto pozíciu, by mala byť ochotná podrobiť sa aj kontrole, i kritike. Všetci, ktorí kritizujú, majú povinnosť pravdivo uvádzať fakty, a spravodlivo, aj objektívne ich posudzovať. V oboch ohľadoch sa snažíme túto povinnosť splniť.” SV to v súčasnosti absolútne nepripúšťa!

Napriek ich totálnemu a absolútne negatívnemu až skoro kriminálnemu odporu voči ich povinnosti pravdivo uvádzať fakty a spravodlivo aj objektívne ich nechať posudzovať, v žiadnom prípade sa nemôžu vyhnúť splneniu Kristových slov: Nič nie je skryté, čo nebude odhalené. Nič nie je utajené, čo nevyjde najavo.” – Marek 4:21.

Strážna Veža sa priznáva k bludom – 2

26.07.2024

V prvom rade si pozrime na synonymá výrazu “blud”. Po prvé sa tomu všeobecne rozumie ako mylný názor alebo omyl. Po druhé, v náboženstve sa vzťahuke na herézu. Po tretie, aj psychiatria používa výraz blud v zmysle duševnej poruchy. A po štvrté sa môže vzťahovať na blúdenie alebo blúznenie. Zoberme si postupne jeden výraz slova “blud” po druhom a postupne. Druhý [...]

Strážna Veža sa priznáva k svojim bludom!

19.07.2024

V prvom rade si pozrime na synonymá výrazu “blud”. Po prvé sa tomu všeobecne rozumie ako mylný názor alebo omyl. Po druhé, v náboženstve sa vzťahuke na herézu. Po tretie, aj psychiatria používa výraz blud v zmysle duševnej poruchy. Ale po štvrté sa môže vzťahovať na blúdenie alebo blúznenie. Zoberme si postupne jeden výraz slova “blud” po druhom a postupne . Prvý [...]

Strážna Veža a jej eufemistický (meta) jazyk

15.07.2024

V knihe od St. Hassana pod názvom “Boj s kultovou kontrolou mysle” medzi iným čítame toto: “Sektársky jazyk mení významy slov a nahrádza ich s inými, od bežného používania odlišnými významami. Sekty to robia za tým účelom, aby sa slovne vyhli priamemu pomenovaniu toho, čo skutočne učia alebo robia a aby ich členom táto skutočnosť unikla.“ Jeden príklad: [...]

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

strazca

Strážca odpovedá: “Prichádza ráno, ale aj noc.” - Izaiáš 21:12.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 76
Celková čítanosť: 105618x
Priemerná čítanosť článkov: 1390x

Autor blogu

Kategórie