Založ si blog

Dávať duchovný pokrm v pravý čas!

“Kto je ten verný a rozvážny otrok, ktorého jeho pán ustanovil nad svojím služobníctvom, aby mu dával pokrm v pravý čas? Ten otrok bude šťastný, ak jeho pán pri svojom príchode zistí, že to robí. Hovorím vám, ustanoví ho nad celým svojím majetkom.” – Matúš 24:45-47.

Dať im mäso v primeranom čase, alebo aj dať im správne jedlo. V paralelnej pasáži Lukáša 12:42, toto slovo znamená, „odmerka alebo pevná porcia jedla alebo múky“. Prirovnanie nám prináša jednu funkciu Kristovho služobníka. Má dodávať svojim ľuďom duchovný pokrm, ktorý potrebujú na udržanie svojho duchovného života. Môže to byť „duchovné mlieko“ z 1. Petra 2:2, Hebrejom 5:12. 1. Korinťanom 3:2!

Alebo to môže byť ‚silné mäso‘ alebo ‚pevné jedlo‘. Existuje umenie duchovnej dietetiky, ktorá si vyžaduje takt a rozlišovanie, ako aj vernosť. Múdry sluha sa bude snažiť objaviť nielen správny druh jedla, ale aj ten správny čas na jeho podávanie. Zjavná paralela sa objavuje v bežnom výklade ‚správne rozdeľovať slovo pravdy‘ (2. Timotejovi 2:15)!

Je zaužívaná norma jedla tak, že na začiatku dňa sú raňajky, potom obed a na konci večera. Ale nepodáva sa večera na raňajky a slabé jedlo na večeru! Podobne je to aj s duchovným pokrmom, podľa biblického princípu: “A preto keď už máme za sebou základné učenie o Kristovi, usilovne spejme k zrelosti!” – Hebrejom 6:1-3.

Verný Rozvážny Otrok Ježiša Krista bude ustanovený až po jeho druhom príchode, keď Ježiš Kristus preskúma duchovnú situáciu vo svojom Kresťanskom zbore pomazaných a vynesie rozsudok! A zlý otrok, ktorý si neplnil svoju úlohu verne, bude vyhodený do tmy zatratenia, ale verný otrok bude vymenovaný ako Verný a Rozvážny nad všetkým jeho majetkom!

Biblický Bábel ako predobraz dnešnej SV!

12.05.2024

“Všetci ľudia na zemi hovorili jedným jazykom a mali jednu slovnú zásobu. Keď sa vydali na východ, našli údolnú rovinu v krajine Šineár a usadili sa tam. Povedali jeden druhému: „Poďme, urobme tehly a vypáľme ich.“ Tehly používali namiesto kameňa a asfalt namiesto malty. Potom si povedali: „Postavme si mesto a vežu, ktorej vrchol bude [...]

Hanba na väčšinu členov Strážnej Veže!

04.05.2024

Význam tejto vety-príslovia je uvedomenie si, že ste prepadli rovnakému triku alebo klamstvu dvakrát, a mali by ste vedieť, že ste ho mali identifikovať aj druhýkrát a vyhnúť sa oklamaniu sa! Zoberme si príklad zo života: Príde k vám cudzinec a prosí vás o pár eurov. Tvrdí, že prišiel o prácu, a tak zúfalo potrebuje peniaze. Keď ho ľutujete, dáte mu, o čo žiada. [...]

Kto uvidí prichádzať Ježiša Krista!

15.04.2024

Ale už na samom začiatku v poslednej knihe Biblie, Zjavenie, Ježiš Kristus cez svojho anjela a apoštola Jána informuje obrazne, že kto ho uvidí v jeho druhom príchode pred koncom sveta: “Pozrite, prichádza s oblakmi a uvidí ho každý, aj tí, ktorí ho prebodli. Všetky národy zeme budú nariekať kvôli nemu. Áno, amen.” – Zjavenie 1:7. Teraz ale amätajme, že táto [...]

Aktuálna informácia, horúca novinka, práve sa stalo, PRAVDA, mimoriadna správa, mimoriadne1, mim1

Vo Veľkom Mederi sa zrazil kamión s vlakom, hlásia troch zranených

13.05.2024 17:38

Na miesto vyslali záchranársky vrtuľník a tri pozemné ambulancie.

klíma, emisie, diaľnica, CO2

Krajiny EÚ schválili nariadenie na zníženie emisií CO2 z ťažkých vozidiel

13.05.2024 17:25

Väčšina z nich predávaných v EÚ bude musieť byť od roku 2040 bez emisií. Slovensko hlasovalo proti prijatiu tohto právneho predpisu.

ministerstvo obrany, mo sr,

Nestihli ani dokončiť rozbehnuté projekty. Rezort obrany zrušil analytické oddelenie, tvrdí, že chce zefektívňovať a šetriť

13.05.2024 17:00

Mali priniesť novú éru v štátnej správe, napokon nečakane skončili. Ministerstvo pod vedením Roberta Kaliňáka (Smer) zrušilo útvar, ktorý sa venoval obranným analýzam.

biden, trump

Trump má nad Bidenom navrch v piatich zo šiestich kľúčových štátov, uvádza nový prieskum

13.05.2024 16:55

Podľa denníka NYT Biden stráca podporu medzi mladými voličmi a etnickými menšinami pre nespokojnosť s ekonomickou situáciou a vojnou v Pásme Gazy.

strazca

Strážca odpovedá: “Prichádza ráno, ale aj noc.” - Izaiáš 21:12.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 67
Celková čítanosť: 90149x
Priemerná čítanosť článkov: 1346x

Autor blogu

Kategórie