Založ si blog

Webové stánky o svedkoch Jehovových

“Nikto nerozsvieti lampu a neprikryje ju nádobou ani ju nedá pod posteľ. Dá ju na stojan, aby svietila všetkým tým, ktorí vchádzajú. Lebo nič nie je skryté, čo sa nestane zjavným, tiež nič nie je utajené, čo sa nestane známym a nevyjde najavo. Preto dávajte pozor, ako počúvate. Lebo kto má, dostane viac, ale kto nemá, tomu bude vzaté aj to, čo si myslí, že má.“ – Lukáš 8:16-18.

Horecitované inšpirované slová Ježiša Krista sa v plnej miere vzťahujú nie na ľudí sveta pod kontrolou Božieho nepriateľa, Satana Diabla, ani na svetské náboženstvá, lenže na tých, ktorí sa predstavujú v súčasnosti ako len jediní uctievatelia pravého Boha Jehovu, Stvoriteľa celého vesmíru! Ale dnes už na celom svete sa množia také webové stránky, ktoré odhaľujú skryté tajomstvá spoločnosti Strážna Veža alebo ako ich väčšina ľudí súčasne pozná, ako svedkov Jehovových. Jedna z takých webových stránok, čo odkrýva tmavé praktiky tejto spoločnosti informuje následovne:

Naša stránka bola vytvorená, aby vám pomohla dozvedieť sa o ovládajúcej a zároveň i tajnostkárskej povahe organizácie stojacej za Jehovovými svedkami, ktorá sa dnes často označuje ako „Spoločnosť“, „Organizácia“, „Strážna veža“ a podobné názvy. Poskytujeme vám prístup k starším a tajným publikáciám, o ktorých by vodcovia Jehovových svedkov nechceli, aby ste o nich vedeli. Ukážeme vám klamlivé úvahy používané na stránkach ich kníh a časopisov. Hovoríme o kľúčových osobách spoločnosti, ktoré boli alebo sú spojené s Jehovovými svedkami. Pomáhame vám vysvetliť metódy uvažovania, ktoré používajú Jehovovi svedkovia, aby vás presvedčili o ich pohľade na svet. 

Obsah nachádzajúci sa na tejto webovej stránke bol prínosom pre celý rad jednotlivcov. Súčasným Jehovovým svedkom vo svete to pomohlo pochopiť vnútorné fungovanie ich náboženskej skupiny a to, ako sa vyrovnávajú s rôznymi situáciami, ako sú stretnutia súdnych výborov, riešenie sexuálneho zneužívania detí a ich tajné metódy, pokiaľ ide o starostlivosť o deti, aby sme vymenovali aspoň niektoré. Informácie na tejto webovej stránke využili vlády, súdy, orgány činné v trestnom konaní, novinári, vedci, terapeuti, aby im pomohli lepšie pochopiť Jehovových svedkov.

Webová stránka bola založená v roku 2014. Odvtedy niekoľkokrát zmenila majiteľa, no naďalej zmysluplným poctivým spôsobom slúži globálnej komunite. Túto webovú stránku (avoidjw.org) založili ale oddaní, pokrstení Jehovovi svedkovia. Jej poslaním je odhaľovať dokumenty, spisy, ale i publikácie, ktoré sú utajované pred veľkou väčšinou Jehovových svedkov, najmä zraniteľných osôb a žien. Účelom je podporiť čestnosť a transparentnosť v náboženskej skupine, ktorá sa považuje za súčasnú Božiu organizáciu na Zemi – Matúš 24:45; Marek 4:22.

Biblický Bábel ako predobraz dnešnej SV!

12.05.2024

“Všetci ľudia na zemi hovorili jedným jazykom a mali jednu slovnú zásobu. Keď sa vydali na východ, našli údolnú rovinu v krajine Šineár a usadili sa tam. Povedali jeden druhému: „Poďme, urobme tehly a vypáľme ich.“ Tehly používali namiesto kameňa a asfalt namiesto malty. Potom si povedali: „Postavme si mesto a vežu, ktorej vrchol bude [...]

Hanba na väčšinu členov Strážnej Veže!

04.05.2024

Význam tejto vety-príslovia je uvedomenie si, že ste prepadli rovnakému triku alebo klamstvu dvakrát, a mali by ste vedieť, že ste ho mali identifikovať aj druhýkrát a vyhnúť sa oklamaniu sa! Zoberme si príklad zo života: Príde k vám cudzinec a prosí vás o pár eurov. Tvrdí, že prišiel o prácu, a tak zúfalo potrebuje peniaze. Keď ho ľutujete, dáte mu, o čo žiada. [...]

Kto uvidí prichádzať Ježiša Krista!

15.04.2024

Ale už na samom začiatku v poslednej knihe Biblie, Zjavenie, Ježiš Kristus cez svojho anjela a apoštola Jána informuje obrazne, že kto ho uvidí v jeho druhom príchode pred koncom sveta: “Pozrite, prichádza s oblakmi a uvidí ho každý, aj tí, ktorí ho prebodli. Všetky národy zeme budú nariekať kvôli nemu. Áno, amen.” – Zjavenie 1:7. Teraz ale amätajme, že táto [...]

čaputová s mamou

Prezidentka Čaputová poďakovala všetkým mamám pri príležitosti Dňa matiek

12.05.2024 19:53

Vyzdvihla, že sú zdrojom pocitu bezpečia pre svoje deti, aj keď vyrastú. Venovala slová aj tej svojej mame.

EU Dollar Euro Parity Explainer

Dávaj a nič nepýtaj. Chceme „európske koláče”, ale bez (spolu)práce?

12.05.2024 18:00

Suverénna, demokratická a obranyschopná - takú chceme EÚ. Nezhodujeme sa však, či má byť aj silnejšia a jednotnejšia. Sú naše požiadavky na EÚ realistické? Zapojte sa do diskusie!

Epicentrum, zemetrasenie, prasklina, Taiwan

Zemetrasenie zasiahlo oblasť medzi Mexikom a Guatemalou, hlásia menšie škody

12.05.2024 17:54

Hypocentrum zemetrasenia s magnitúdou 6,4 sa nachádzalo v hĺbke 75 kilometrov pod zemským povrchom.

strazca

Strážca odpovedá: “Prichádza ráno, ale aj noc.” - Izaiáš 21:12.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 67
Celková čítanosť: 89992x
Priemerná čítanosť článkov: 1343x

Autor blogu

Kategórie