Založ si blog

Webové stánky o svedkoch Jehovových

“Nikto nerozsvieti lampu a neprikryje ju nádobou ani ju nedá pod posteľ. Dá ju na stojan, aby svietila všetkým tým, ktorí vchádzajú. Lebo nič nie je skryté, čo sa nestane zjavným, tiež nič nie je utajené, čo sa nestane známym a nevyjde najavo. Preto dávajte pozor, ako počúvate. Lebo kto má, dostane viac, ale kto nemá, tomu bude vzaté aj to, čo si myslí, že má.“ – Lukáš 8:16-18.

Horecitované inšpirované slová Ježiša Krista sa v plnej miere vzťahujú nie na ľudí sveta pod kontrolou Božieho nepriateľa, Satana Diabla, ani na svetské náboženstvá, lenže na tých, ktorí sa predstavujú v súčasnosti ako len jediní uctievatelia pravého Boha Jehovu, Stvoriteľa celého vesmíru! Ale dnes už na celom svete sa množia také webové stránky, ktoré odhaľujú skryté tajomstvá spoločnosti Strážna Veža alebo ako ich väčšina ľudí súčasne pozná, ako svedkov Jehovových. Jedna z takých webových stránok, čo odkrýva tmavé praktiky tejto spoločnosti informuje následovne:

Naša stránka bola vytvorená, aby vám pomohla dozvedieť sa o ovládajúcej a zároveň i tajnostkárskej povahe organizácie stojacej za Jehovovými svedkami, ktorá sa dnes často označuje ako „Spoločnosť“, „Organizácia“, „Strážna veža“ a podobné názvy. Poskytujeme vám prístup k starším a tajným publikáciám, o ktorých by vodcovia Jehovových svedkov nechceli, aby ste o nich vedeli. Ukážeme vám klamlivé úvahy používané na stránkach ich kníh a časopisov. Hovoríme o kľúčových osobách spoločnosti, ktoré boli alebo sú spojené s Jehovovými svedkami. Pomáhame vám vysvetliť metódy uvažovania, ktoré používajú Jehovovi svedkovia, aby vás presvedčili o ich pohľade na svet. 

Obsah nachádzajúci sa na tejto webovej stránke bol prínosom pre celý rad jednotlivcov. Súčasným Jehovovým svedkom vo svete to pomohlo pochopiť vnútorné fungovanie ich náboženskej skupiny a to, ako sa vyrovnávajú s rôznymi situáciami, ako sú stretnutia súdnych výborov, riešenie sexuálneho zneužívania detí a ich tajné metódy, pokiaľ ide o starostlivosť o deti, aby sme vymenovali aspoň niektoré. Informácie na tejto webovej stránke využili vlády, súdy, orgány činné v trestnom konaní, novinári, vedci, terapeuti, aby im pomohli lepšie pochopiť Jehovových svedkov.

Webová stránka bola založená v roku 2014. Odvtedy niekoľkokrát zmenila majiteľa, no naďalej zmysluplným poctivým spôsobom slúži globálnej komunite. Túto webovú stránku (avoidjw.org) založili ale oddaní, pokrstení Jehovovi svedkovia. Jej poslaním je odhaľovať dokumenty, spisy, ale i publikácie, ktoré sú utajované pred veľkou väčšinou Jehovových svedkov, najmä zraniteľných osôb a žien. Účelom je podporiť čestnosť a transparentnosť v náboženskej skupine, ktorá sa považuje za súčasnú Božiu organizáciu na Zemi – Matúš 24:45; Marek 4:22.

Strážna Veža sa priznáva k bludom – 2

26.07.2024

V prvom rade si pozrime na synonymá výrazu “blud”. Po prvé sa tomu všeobecne rozumie ako mylný názor alebo omyl. Po druhé, v náboženstve sa vzťahuke na herézu. Po tretie, aj psychiatria používa výraz blud v zmysle duševnej poruchy. A po štvrté sa môže vzťahovať na blúdenie alebo blúznenie. Zoberme si postupne jeden výraz slova “blud” po druhom a postupne. Druhý [...]

Strážna Veža sa priznáva k svojim bludom!

19.07.2024

V prvom rade si pozrime na synonymá výrazu “blud”. Po prvé sa tomu všeobecne rozumie ako mylný názor alebo omyl. Po druhé, v náboženstve sa vzťahuke na herézu. Po tretie, aj psychiatria používa výraz blud v zmysle duševnej poruchy. Ale po štvrté sa môže vzťahovať na blúdenie alebo blúznenie. Zoberme si postupne jeden výraz slova “blud” po druhom a postupne . Prvý [...]

Strážna Veža a jej eufemistický (meta) jazyk

15.07.2024

V knihe od St. Hassana pod názvom “Boj s kultovou kontrolou mysle” medzi iným čítame toto: “Sektársky jazyk mení významy slov a nahrádza ich s inými, od bežného používania odlišnými významami. Sekty to robia za tým účelom, aby sa slovne vyhli priamemu pomenovaniu toho, čo skutočne učia alebo robia a aby ich členom táto skutočnosť unikla.“ Jeden príklad: [...]

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

Credit Suisse, UBS

Švajčiarske mesto Vernier zakázalo bilbordy, Zürich a Bern ho chcú nasledovať

27.07.2024 06:12

Nenápadné švajčiarske mesto Vernier s 38 000 obyvateľmi sa stalo prvou švajčiarskou obcou, ktorá vo svojich uliciach zakázala komerčnú reklamu.

Bomburáčik, Horehronie

Neviete kam na výlet? Horehronie ponúka letné hity. Zbojnícka strela, Bomburáčik či rodný dom slávnej slovenskej spisovateľky

27.07.2024 06:00

Kraj bohatý nielen na krásnu prírodu, ale aj rôzne atrakcie, ponúka tiež hviezdne divadlo pod Chramošským viaduktom s romantickým piknikom pod rúškom noci.

koláž, fotky, mReportér

Legendárna AC/DC v plnej paráde. Najväčší hit rozpálil 100-tisíc ľudí, pozrite si, ako to vyzeralo

27.07.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

strazca

Strážca odpovedá: “Prichádza ráno, ale aj noc.” - Izaiáš 21:12.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 76
Celková čítanosť: 105555x
Priemerná čítanosť článkov: 1389x

Autor blogu

Kategórie