Založ si blog

Prorocké predobrazy z prvého storočia

“Všetko, čo bolo napísané predtým, bolo napísané na naše poučenie, aby sme vďaka svojej vytrvalosti a úteche, ktorú dáva Písmo, mali nádej. Nech vám Boh, ktorý poskytuje vytrvalosť a útechu, pomôže, aby ste všetci zmýšľali tak ako Kristus Ježiš” – Rimanom 15:4, 5.

Pravdaže apoštol Pavol mal na mysli Hebrejské Inšpirované Písma, hlavne prorocké knihy, ktorých proroctvá sa čiastočne splnili v Izraeli v prvom storočí, ale ktoré budú mať konečné splnenie v krátkej budúcnosti v druhom príchode Ježiša Krista.

Preto, keď bol Ježiš Kristus popravený vodcami Izraela spolu s predstaviteľmi Ríma, musel už ako vzkriesená nesmrteľná bytosť pripomenúť svojim učeníkom: “Prečo neveríte tomu, čo hovorili proroci? Či nemal Kristus toto všetko vytrpieť, aby bol oslávený?“ – Lukáš 24:26.

Podobne je to aj s Gréckymi Inšpirovanými Písmami! Obsahujú nespočetné (až dodnes ich nikto všetky nespočítal) prorocké predobrazy splňajúce sa v dnešných posledných dňoch súčasného systému vecí, a pred druhým príchodom Krista!

Jeden taký prorocký predobraz je sám apoštol Pavol, keď pod inšpiráciou píše: “Potom my, ktorí budeme v tom čase žiť, budeme spolu s nimi uchvátení v oblakoch, aby sme sa vo vzduchu stretli s Pánom. Potom už budeme s Pánom navždy.” – 1. Tesaloničanom 4:17.

Inými slovami apoštol Pavol je prorocký predobraz ostatku pomazaných bratov Ježiša Krista a adoptovaných synov Jehovu Boha žijúcich v čase, keď začne Jehovov deň alebo dnes už deň nášho Pána Ježiša Krista!

Pomaly začínajú búrky proti Strážnej Veži!

02.06.2024

Celosvetovo začínajú symbolické “dažde” vo forme súdnych procesov proti praktikám Strážnej Veži a jej samozvanému takzvanému “vedúcemu zboru”, ktorí napriek svojim opakovaným tvrdeniam, že “nie sú inšpirovaní ani neomylní a robia chyby”, vyžadujú od svojich členov absolútnu poslušnosť (2. TEs. 2:4). Ale v súčasnosti sa už začína spĺňovať staroveké [...]

Kto uvidí prichádzať Ježiša Krista – 2

26.05.2024

Posledná kniha Svätej Biblie, Zjavenie, v prvej kapitole, v prvom verši píše, že kniha je prezentovaná v symboloch! Len pod vplyvom Božieho svatého ducha môžeme pochopiť tie symboly, ako slová: “Pozrite, prichádza s oblakmi a uvidí ho každý, ale aj tí, ktorí ho prebodli. A všetky národy zeme budú nariekať kvôli nemu. Áno, amen.” – Zjavenie 1:7. Slovo, [...]

Biblický Bábel – predobraz dnešnej SV 2

20.05.2024

“Všetci ľudia na zemi hovorili jedným jazykom a mali jednu slovnú zásobu. A keď sa vydali na východ, našli údolnú rovinu v krajine Šineár a usadili sa tam. Povedali jeden druhému: „Poďme, urobme tehly, a vypáľme ich.“ Lenže tehly používali namiesto kameňa a asfalt namiesto malty. No ale potom si povedali: „Postavme si mesto a vežu, ktorej vrchol bude siahať do [...]

vojna na Ukrajine, mierový summit, Švajčiarsko, Giorgia Meloniová

ONLINE: Meloniová: Ak Rusko neprijme mierové podmienky, prinútime ho. Hrozí Ukrajincom elektrina len na pár hodín denne?

17.06.2024 06:25

Ak Rusko nebude súhlasiť s podmienkami mierového summitu, prinútime ho, aby sa vzdalo, tvrdí talianska premiérka Georgia Meloniová.

Ursula von der Leyenová

V EÚ sa rozdeľuje moc, Slovensko bude zastupovať Pellegrini

17.06.2024 06:00

Prezident Peter Pellegrini dnes odcestuje do Bruselu, aby zastupoval Slovensko na neformálnom summite Európskej únie.

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Do paláca prišla sociálna demokracia. Čo očakávajú od prezidenta Pellegriniho odborári, zamestnávatelia či pacienti? (anketa)

17.06.2024 06:00

Denník Pravda sa spýtal zástupcov pracujúcich, zamestnávateľov, pacientov či kultúrnej obce, čo od nového prezidenta Petra Pellegriniho očakávajú.

strazca

Strážca odpovedá: “Prichádza ráno, ale aj noc.” - Izaiáš 21:12.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 97028x
Priemerná čítanosť článkov: 1386x

Autor blogu

Kategórie