Založ si blog

Nechoďte nad to, čo učil Ježiš Kristus!

“Dávajte si na seba pozor, aby ste neprišli o to, na čom sme pracovali, ale aby ste dostali plnú odmenu. Kto ide nad to, čo učil Kristus, a nedrží sa jeho učenia, nemá Božie schválenie. Kto sa drží tohto učenia, má schválenie Otca aj Syna.”2. Jána 1:8, 9.

Jeden taký príklad, kde vedenie spoločnosti Strážna Veža či ich vedúci zbor “išiel nad to, čo učil Ježiš Kristus”, je téma “verného a rozvážneho otroka”, ktorú Ježiš Kristus už im aj vysvetlil, ale vo forme otázky v evanjéliu Matúša, keď povedal:

“Kto je ten verný a rozvážny otrok, ktorého jeho pán ustanovil nad svojím služobníctvom, aby mu dával pokrm v pravý čas? Ten otrok bude šťastný, ak jeho pán pri svojom príchode zistí, že to robí. Hovorím vám, ustanoví ho nad celým svojím majetkom.”Matúš 24:45-47.

V spojení s týmto učením je spojené aj varovanie Ježiša Krista v knihe Zjavenie, ktoré mu bolo dané Bohom, a kde cez svojho anjela ho prezentoval svojmu apoštolovi Jánovi, ale na konci ho varoval, vrátane všetkých jeho pomazaných bratov:

“Každého, kto počuje prorocké slová tohto zvitku, varujem: Kto k nim niečo pridá, tomu Boh pridá rán, o ktorých sa píše v tomto zvitku..a vezme mu podiel z toho, o čom sa píše v tomto zvitku – nedovolí mu jesť ovocie zo stromov života.”Zjavenie 22:18, 19.

Hanba na väčšinu členov Strážnej Veže!

04.05.2024

Význam tejto vety-príslovia je uvedomenie si, že ste prepadli rovnakému triku alebo klamstvu dvakrát, a mali by ste vedieť, že ste ho mali identifikovať aj druhýkrát a vyhnúť sa oklamaniu sa! Zoberme si príklad zo života: Príde k vám cudzinec a prosí vás o pár eurov. Tvrdí, že prišiel o prácu, a tak zúfalo potrebuje peniaze. Keď ho ľutujete, dáte mu, o čo žiada. [...]

Kto uvidí prichádzať Ježiša Krista!

15.04.2024

Ale už na samom začiatku v poslednej knihe Biblie, Zjavenie, Ježiš Kristus cez svojho anjela a apoštola Jána informuje obrazne, že kto ho uvidí v jeho druhom príchode pred koncom sveta: “Pozrite, prichádza s oblakmi a uvidí ho každý, aj tí, ktorí ho prebodli. Všetky národy zeme budú nariekať kvôli nemu. Áno, amen.” – Zjavenie 1:7. Teraz ale amätajme, že táto [...]

Dávajte pozor a neustále bdejte!

30.03.2024

Keď Ježiš Kristus sedel na Olivovom vrchu oproti Jeruzalemskému chrámu, Peter, ale i Jakub, Ján a Andrej sa ho súkromne opýtali, kedy bude jeho druhý príchod a čo bude znamením, že to všetko speje ku koncu? Kristová čiastočná odpoveď: “Dávajte pozor a bdejte, lebo neviete, kedy príde určený čas…lebo neviete, kedy príde pán domu, či večer, alebo o polnoci, alebo [...]

Rusko Mišustin

Putin potvrdil zloženie novej vlády, ktorá bude mať desať vicepremiérov

11.05.2024 17:26

Na jej čele zostane Michail Mišustin.

Poland Auschwitz Anniversary

Odhalili bustu roľníkovi z Kysúc, ktorý prispel k tomu, aby sa svet dozvedel o nacistickom vraždení Židov v Auschwitzi

11.05.2024 17:00

Ondrej Čanecký sa zachoval statočne. Pomohol dvom väzňom na úteku, ktorí chceli podať svedectvo o hrôzach v hitlerovskom tábore smrti.

Afganistan Baglán záplavy

Záplavy na severe Afganistanu si vyžiadali stovky obetí

11.05.2024 16:25

Afganistan patrí ku krajinám najhoršie postihnutým dôsledkami klimatických zmien a je zároveň najmenej schopný na takéto udalosti reagovať.

Výbor obrana bezpečnosť, migaľ, gašpar, grendel

Pri bombových hrozbách mohlo ísť podľa Gašpara aj Grendela o testovanie

11.05.2024 15:18

Politici sa vyjadrili aj k odvolávaniu ministeriek zdravotníctva a kultúry.

strazca

Strážca odpovedá: “Prichádza ráno, ale aj noc.” - Izaiáš 21:12.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 66
Celková čítanosť: 89392x
Priemerná čítanosť článkov: 1354x

Autor blogu

Kategórie