Založ si blog

Kto dnes rozumie biblickým proroctvám!

“Jehova pôsobí, že všetko prispieva k naplneniu jeho zámeru, dokonca aj zlí, ktorí budú potrestaní v deň nešťastia.”Príslovia 16:4. “No zlí ľudia nerozumejú spravodlivosti, ale tí, ktorí sa obracajú na Jehovu, (Boha Stvoriteľa), rozumejú všetkému.”Príslovia 28:5.

“Povedal im (Ježiš ku svojim pomazaným bratom): Vám je dané rozumieť svätému tajomstvu Božieho (nebeského) Kráľovstva, ale pre iných sú to naďalej všetko len podobenstvá, aby nevideli, hoci sa pozerajú, a nerozumeli, hoci počujú. A tak sa nikdy neobrátia a nebude im odpustené.“ – Marek 4:11, 12.

Dnes je potrebné si uvedomiť, že tak, ako všetky Sväté Písma (od prvej Mojžišovej po knihu Zjavenie) boli inšpirované Bohom Jehovom, to znamená pod vplyvom jeho svätej dynamickej sily, tá istá dynamická sila je potrebná na ich správne pochopenie!

Preto apoštol Jána píše: “Ja, Ján, som to všetko počul a videl. Keď som to počul a videl, padol som k nohám anjela, ktorý mi to všetko ukázal, a chcel som ho uctievať. Ale on mi povedal: „Pozor, nerob to! Som len otrok ako ty a tvoji bratia proroci…“Zjavenie 22:8, 9.

Hanba na väčšinu členov Strážnej Veže!

04.05.2024

Význam tejto vety-príslovia je uvedomenie si, že ste prepadli rovnakému triku alebo klamstvu dvakrát, a mali by ste vedieť, že ste ho mali identifikovať aj druhýkrát a vyhnúť sa oklamaniu sa! Zoberme si príklad zo života: Príde k vám cudzinec a prosí vás o pár eurov. Tvrdí, že prišiel o prácu, a tak zúfalo potrebuje peniaze. Keď ho ľutujete, dáte mu, o čo žiada. [...]

Kto uvidí prichádzať Ježiša Krista!

15.04.2024

Ale už na samom začiatku v poslednej knihe Biblie, Zjavenie, Ježiš Kristus cez svojho anjela a apoštola Jána informuje obrazne, že kto ho uvidí v jeho druhom príchode pred koncom sveta: “Pozrite, prichádza s oblakmi a uvidí ho každý, aj tí, ktorí ho prebodli. Všetky národy zeme budú nariekať kvôli nemu. Áno, amen.” – Zjavenie 1:7. Teraz ale amätajme, že táto [...]

Dávajte pozor a neustále bdejte!

30.03.2024

Keď Ježiš Kristus sedel na Olivovom vrchu oproti Jeruzalemskému chrámu, Peter, ale i Jakub, Ján a Andrej sa ho súkromne opýtali, kedy bude jeho druhý príchod a čo bude znamením, že to všetko speje ku koncu? Kristová čiastočná odpoveď: “Dávajte pozor a bdejte, lebo neviete, kedy príde určený čas…lebo neviete, kedy príde pán domu, či večer, alebo o polnoci, alebo [...]

vakcína koronavírus očkovanie

WHO: Globálnu pandemickú dohodu sa nepodarilo uzavrieť, rokovania ale pokračujú

11.05.2024 06:52

Cieľom rokovaní je dosiahnuť dohodu do výročného zhromaždenia WHO, ktoré sa začne 27. mája.

EÚ / Európska únia /

Traja európski prezidenti vyzvali voličov na ochranu spoločných európskych hodnôt

11.05.2024 06:47

Prezidenti Nemecka, Rakúska a Talianska v spoločnom článku vyzvali voličov na ochranu spoločných hodnôt v júnových voľbách do Európskeho parlamentu.

Cuba Russia Ukraine War

Moskva láka Kubáncov do vojny na Ukrajine. Ich životnosť sa ráta len na dni

11.05.2024 06:00

Kubáncom Rusi ponúkajú žold vo výške 2 000 dolárov, čo je obrovská suma pre Kubu, kde je priemerný mesačný plat nižší ako 35 dolárov.

Dolinková

Ochranná ruka či ultimátum? Smer podržal Dolinkovú, čas má však už len do konca mesiaca

11.05.2024 05:00

Je to šanca ukázať, čo dokáže, povedal predseda zdravotníckeho výboru Vladimír Baláž (Smer).

strazca

Strážca odpovedá: “Prichádza ráno, ale aj noc.” - Izaiáš 21:12.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 66
Celková čítanosť: 89336x
Priemerná čítanosť článkov: 1354x

Autor blogu

Kategórie