Založ si blog

Inšpirácia znamená ľudskú predstavivosť?

Na ročnej schôdzi vedúceho zboru svedkov Jehovových v 2023 vysvetlili význam Božej inšpirácie následovným dodatočným spôsobom pre informáciu všetkých svedkov Jehovu Boha, vrátane tých, ktorí sú pomazaní bratia Ježiša Krista, a ktorým ich Pán a tiež i Kráľ povedal: “Vám je dané rozumieť svätým tajomstvám nebeského Kráľovstva, ale im (nepomazaným) to nie je dané.”Matúš 13:11.

Aký je proces s novými informáciami spoločnosti SV? Člen Vedúceho Zboru, Jeffery Winder vysvetľuje: ak sa nám objaví nový detail, možno si člen vedúceho zboru všimne niečo, čo môže vyvolať otázku. Tak sa pýtame: Vyžaduje si to teraz alebo oprávňuje dodatočný výskum? Ak je odpoveď áno, potom je pripravený výskumný tím. Takže ten zhromaždí súhrn všetkého, čo sme už publikovali od roku 1879, i všetky predchádzajúce strážne veže s tým, čo bolo povedané, a kontextom verša. Aký význam má pre paralelné účty pochopenie? Aký vplyv má pôvodná hebrejčina alebo gréčtina na tento verš? 

Keď je zostavený list, vráti sa späť do rúk vedúceho zboru na preskúmanie. Každý jeden člen vedúceho zboru, si to preštuduje a diskutuje sa o tom v modlitbe, spoliehajúc sa na Jehovovho Svätého Ducha. Takže toto nám už i pomáha pochopiť proces Božej inšpirácie (inšpirovania alebo predstavy jednotlivcov). Brat Cook sa snaží ubezpečiť, že i keď Satan Diabol neustále útočí, Jehova Boh nám naďalej lojálne poskytuje pochopenie toho, čo my teraz potrebujeme, aby sme nezostali bez vedenia a nepotkýnaťli sa v duchovnej tme!

Takže teraz, keď už majú nové svetlo (vo forme nových asktualizácií, ktoré nám dnes už nahradia predchádzajúce nové svetlo, ale získané podobným procesom, či nekonečnými úpravami), prinúti nás premýšľať, či to už bolo ale skutočne inšpirované Božím Svätým Duchom alebo či v ich očiach asi nebolo. Božia Inšpirácia potom nadobúde aj ľudskú predstavivosť!

Hanba na väčšinu členov Strážnej Veže!

04.05.2024

Význam tejto vety-príslovia je uvedomenie si, že ste prepadli rovnakému triku alebo klamstvu dvakrát, a mali by ste vedieť, že ste ho mali identifikovať aj druhýkrát a vyhnúť sa oklamaniu sa! Zoberme si príklad zo života: Príde k vám cudzinec a prosí vás o pár eurov. Tvrdí, že prišiel o prácu, a tak zúfalo potrebuje peniaze. Keď ho ľutujete, dáte mu, o čo žiada. [...]

Kto uvidí prichádzať Ježiša Krista!

15.04.2024

Ale už na samom začiatku v poslednej knihe Biblie, Zjavenie, Ježiš Kristus cez svojho anjela a apoštola Jána informuje obrazne, že kto ho uvidí v jeho druhom príchode pred koncom sveta: “Pozrite, prichádza s oblakmi a uvidí ho každý, aj tí, ktorí ho prebodli. Všetky národy zeme budú nariekať kvôli nemu. Áno, amen.” – Zjavenie 1:7. Teraz ale amätajme, že táto [...]

Dávajte pozor a neustále bdejte!

30.03.2024

Keď Ježiš Kristus sedel na Olivovom vrchu oproti Jeruzalemskému chrámu, Peter, ale i Jakub, Ján a Andrej sa ho súkromne opýtali, kedy bude jeho druhý príchod a čo bude znamením, že to všetko speje ku koncu? Kristová čiastočná odpoveď: “Dávajte pozor a bdejte, lebo neviete, kedy príde určený čas…lebo neviete, kedy príde pán domu, či večer, alebo o polnoci, alebo [...]

bytča, polícia

Predbežné výsledky pitvy vylúčili cudzie zavinenie smrti muža, ktorého telo našli v derivačnom v kanáli v Bytči

11.05.2024 09:50

V súčasnosti polícia vykonáva potrebné úkony, ktorých cieľom je zistiť totožnosť muža.

slnečná búrka, Nemecko

Zem zasiahla najsilnejšia slnečná búrka za dve desiatky rokov

11.05.2024 08:40

Najsilnejšia slnečná búrka za viac ako dve desaťročia zasiahla v piatok Zem, pričom na oblohe vyvolala veľkolepé svetelné predstavenia.

Severná Kórea, raketomet, KĽDR

KĽDR má nový salvový raketomet, Kim dozeral na ostrý test

11.05.2024 07:52

Severná Kórea vybaví svoju armádu od tohto roka novým salvovým raketometom kalibru 240 milimetrov, uviedli tamojšie štátne médiá.

vojna na Ukrajine, Ľvov, drony

ONLINE: Smer Charkov? Rusi otvorili nový front

11.05.2024 07:30, aktualizované: 09:35

Rusko zrejme otvorilo nový front vo vojne, ktorá trvá už viac ako dva roky. Ukrajinské velenie neverí, že Rusi majú sily na dobytie Charkova.

strazca

Strážca odpovedá: “Prichádza ráno, ale aj noc.” - Izaiáš 21:12.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 66
Celková čítanosť: 89350x
Priemerná čítanosť článkov: 1354x

Autor blogu

Kategórie