Založ si blog

Hanba na väčšinu členov Strážnej Veže!

Význam tejto vety-príslovia je uvedomenie si, že ste prepadli rovnakému triku alebo klamstvu dvakrát, a mali by ste vedieť, že ste ho mali identifikovať aj druhýkrát a vyhnúť sa oklamaniu sa! Zoberme si príklad zo života:

Príde k vám cudzinec a prosí vás o pár eurov. Tvrdí, že prišiel o prácu, a tak zúfalo potrebuje peniaze. Keď ho ľutujete, dáte mu, o čo žiada. Neskôr sa dozviete, že vám táto osoba klamala. Takto ťa raz oklamala a hanba jej za to!

Ale ak by za vami tá istá osoba prišla o niekoľko dní neskôr a zopakovala tú istú hru ako predtým, znova by ste prepadli rovnakému triku? Pravdepodobne nie, ale ak by to niekto urobil, potom bol dvakrát oklamaný tou istou lsťou! 

Tak by sa mali hanbiť, lebo po druhýkrát už to mali vedieť lepšie a neprepadnúť tomu istému kalmstvu! Takže sa hovorí: “Oklam ma raz, hanba tebe, oklameš ma dvakrát, hanba mne “. (Toto je plná verzia príslovia.)

Životné príslovie, z ktorého by sa mali poučiť hlavne svedkovia Jehovoví! Napriek opakovanému prehláseniu, že vedúci zbor SV nie je inšpirovaný, ani neomylný a robí chyby, pred nedávnom jeden z jeho členov verejne prehlásil, že oni sa nemusia ospravedlňovať svojim členom za svoje chyby v minulosti!

https://www.jw.org/sk/kniznica/videa/#sk/mediaitems/VODPgmEvtAnnMtg/pub-jwb-108_9_VIDEO

Biblický Bábel ako predobraz dnešnej SV!

12.05.2024

“Všetci ľudia na zemi hovorili jedným jazykom a mali jednu slovnú zásobu. Keď sa vydali na východ, našli údolnú rovinu v krajine Šineár a usadili sa tam. Povedali jeden druhému: „Poďme, urobme tehly a vypáľme ich.“ Tehly používali namiesto kameňa a asfalt namiesto malty. Potom si povedali: „Postavme si mesto a vežu, ktorej vrchol bude [...]

Kto uvidí prichádzať Ježiša Krista!

15.04.2024

Ale už na samom začiatku v poslednej knihe Biblie, Zjavenie, Ježiš Kristus cez svojho anjela a apoštola Jána informuje obrazne, že kto ho uvidí v jeho druhom príchode pred koncom sveta: “Pozrite, prichádza s oblakmi a uvidí ho každý, aj tí, ktorí ho prebodli. Všetky národy zeme budú nariekať kvôli nemu. Áno, amen.” – Zjavenie 1:7. Teraz ale amätajme, že táto [...]

Dávajte pozor a neustále bdejte!

30.03.2024

Keď Ježiš Kristus sedel na Olivovom vrchu oproti Jeruzalemskému chrámu, Peter, ale i Jakub, Ján a Andrej sa ho súkromne opýtali, kedy bude jeho druhý príchod a čo bude znamením, že to všetko speje ku koncu? Kristová čiastočná odpoveď: “Dávajte pozor a bdejte, lebo neviete, kedy príde určený čas…lebo neviete, kedy príde pán domu, či večer, alebo o polnoci, alebo [...]

Germany Russia Ukraine

Utečenci strácajú kontakt s Ukrajinou. Čo ukázal prieskum v Poľsku, Nemecku a Česku?

18.05.2024 10:00

Minimálne polovica Ukrajincov, ktorí sú v Poľsku, Nemecku a Česku, sa na Ukrajinu zrejme nevráti. Vyplýva to z čerstvého prieskumu.

nemecko letisko lietadlo mníchov aktivisti klíma

Klimatickí aktivisti ochromili prevádzku mníchovského letiska

18.05.2024 08:30

Aktivisti sa prilepili k ploche pristávacej dráhy, prichádzajúce lety boli preto presmerované na iné letiská.

Houston, texas, búrky

Z Houstonu po ničivých búrkach hlásia sedem obetí

18.05.2024 08:25

Obytné oblasti mesta boli plné popadaných stromov a elektrického vedenia.

SR premiér Fico atentát stav Kaliňák BBX

Tri dni po atentáte na Fica: Čo zatiaľ vieme? Otázky a odpovede, premiér ostáva na JIS, atentátnik ide pred súd

18.05.2024 07:00

Premiérov stav je stále vážny, súd bude rozhodovať o väzbe pre útočníka. Zatiaľ to viac ako na upokojenie vyzerá na pokračujúcu polarizáciu.

strazca

Strážca odpovedá: “Prichádza ráno, ale aj noc.” - Izaiáš 21:12.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 67
Celková čítanosť: 90723x
Priemerná čítanosť článkov: 1354x

Autor blogu

Kategórie