Založ si blog

‚Aby nikto nemohol kupovať ani predávať‘!

“A núti všetkých ľudí – malých i veľkých, bohatých i chudobných, slobodných i otrokov –, aby prijali znak na pravú ruku alebo na čelo, aby nikto nemohol kupovať ani predávať, len ten, kto má tento znak: meno divého zvieraťa alebo číslo jeho mena. Tu je potrebná múdrosť: Kto má pochopenie, nech spočíta číslo divého zvieraťa, lebo je to číslo človeka, a to číslo je 666.” – Zjavenie 13:16-18.

Divé zviera, ktoré apoštol Ján videl vychádzať “zo zeme”, ktoré malo podobu baránka, ale hovorilo ako drak, a ktoré “núti všetkých ľudí – malých i veľkých, bohatých i chudobných, slobodných i otrokov –, aby prijali znak na pravú ruku alebo na čelo, tiež núti aby nemohli kupovať ani predávať”, je v skutočnosti Veľký Babylon, či SV! Ako to môžeme vedieť?

 Jedným slovom – metamorfóza! Alebo zmena jedného živočícha na druhého alebo v prípade zmeny farby z jednej na druhú, ako v prípade chameleóna. Dokonalý príklad v spojení s témou je staroveký Izrael! Jehova Boh si vybral Izrael (5. Mo.7:7), ktorý sa po čase zmenil z poslušného národa a stal sa z neho buričský národ ignorujúc Božie zákony a pravidlá!

Je nutné si uvedomiť, že horecitované slova z knihy Zjavenie, sú slova Ježiša Krista (Zja.1:1), adresované Božiemu Kresťanskému národu pomazaných bratov Krista a sú v súlade s inými slovami, ktoré vyslovil len Ježiš Kristus, opisujúc ľudí pred Potopou: “Pred potopou ľudia jedli a pili, muži sa ženili a ženy sa vydávali až do dňa, keď Noe vošiel do korábu.” (Matt 24:38)

V starovekom Izraeli aktivita “predávať a kupovať” bola sprevádzaná s veselosťou alebo aj s oslavami! A taký význam môžeme pripísať aj slovám “ani kupovať ani predávať”, ktoré sa spomínajú v horecitovanom verši Zjavenia 13:17. Tej časti spoločnosti SV, ktorá sa pripojí k “uctievaniu” draka (Diabla) bude povolené “radovať sa” pred ich zničením podľa zákona “spolupáchateľstva”! 

Hanba na väčšinu členov Strážnej Veže!

04.05.2024

Význam tejto vety-príslovia je uvedomenie si, že ste prepadli rovnakému triku alebo klamstvu dvakrát, a mali by ste vedieť, že ste ho mali identifikovať aj druhýkrát a vyhnúť sa oklamaniu sa! Zoberme si príklad zo života: Príde k vám cudzinec a prosí vás o pár eurov. Tvrdí, že prišiel o prácu, a tak zúfalo potrebuje peniaze. Keď ho ľutujete, dáte mu, o čo žiada. [...]

Kto uvidí prichádzať Ježiša Krista!

15.04.2024

Ale už na samom začiatku v poslednej knihe Biblie, Zjavenie, Ježiš Kristus cez svojho anjela a apoštola Jána informuje obrazne, že kto ho uvidí v jeho druhom príchode pred koncom sveta: “Pozrite, prichádza s oblakmi a uvidí ho každý, aj tí, ktorí ho prebodli. Všetky národy zeme budú nariekať kvôli nemu. Áno, amen.” – Zjavenie 1:7. Teraz ale amätajme, že táto [...]

Dávajte pozor a neustále bdejte!

30.03.2024

Keď Ježiš Kristus sedel na Olivovom vrchu oproti Jeruzalemskému chrámu, Peter, ale i Jakub, Ján a Andrej sa ho súkromne opýtali, kedy bude jeho druhý príchod a čo bude znamením, že to všetko speje ku koncu? Kristová čiastočná odpoveď: “Dávajte pozor a bdejte, lebo neviete, kedy príde určený čas…lebo neviete, kedy príde pán domu, či večer, alebo o polnoci, alebo [...]

Zuzana Dolinková

Poslanci začali mimoriadnu schôdzu, opozícia chce odvolať Dolinkovú

09.05.2024 18:09, aktualizované: 19:05

Ministerka podľa opozície nerieši problémy zdravotníctva.

Budova Gymnázia Andreja Sládkoviča v Banskej Bystrici

Kedy sa to skončí? Pre bombovú hrozbu evakuovali ďalšie školy

09.05.2024 16:09

Na dvoch stredných školách muselo byť vo štvrtok prerušené vyučovanie. Dôvodom boli výhražné emaily.

šimkovičová, michelko

Hlas a SNS zhodu nenašli. Hlasovanie o osude FPU je neisté, opozícia hovorí o zoštátnení kultúry

09.05.2024 16:00, aktualizované: 17:29

Zatiaľ nie je jasné, či sa o návrhu o FPU stihne hlasovať už dnes.

Okudzhava 1999 2r

Storočný Okudžava. Čo odkazuje dnešku ruský bard vyše štvrťstoročia po smrti?

09.05.2024 16:00

Bulat Okudžava by mal dnes sto rokov. V rozhovore, ktorý poskytol Pravde necelý rok pred smrťou, vyslovil dodnes aktuálne myšlienky o Rusku.

strazca

Strážca odpovedá: “Prichádza ráno, ale aj noc.” - Izaiáš 21:12.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 66
Celková čítanosť: 89209x
Priemerná čítanosť článkov: 1352x

Autor blogu

Kategórie