Založ si blog

VZ SV povýšil starších na miesto Boha!

Namiesto toho, aby nechali Boha, aby svojím odpustením alebo neodpustením rozhodol o tom, či svedok Jehovov musí byť vylúčený alebo zostať v zbore, dal VZ starším právo rozhodnúť o tom. A takto VZ dosadil starších na miesto Boha. A tak i postupy, ktorými starší rozhodnú o osude hriešnikov, porušujú až niekoľko biblických zásad. Nesprávny dôraz na pokánie a nie na odpustenie hriechov je vyjadrený v tom, kde sa hovorí, že ak má hriešnik znovu získať dobrý vzťah k Jehovovi, musí odmietnuť zlý postup ako niečo odporné. Potom čítame: Takýto postoj pokánia by sa mal prejaviť „ovocím, ktoré dokazuje pokánie“! Toto je ľudské prikázanie, ktoré ruší pravdu, že iba Boh má právo rozhodnúť, či svedok musí byť vylúčený alebo mu bude dovolené zostať v zbore!  

Je pravda, že na to, aby človek získal Božie odpustenie, musí činiť pokánie zo svojich hriechov. V Kresťanských gréckych písmach však nie je požiadavka, aby kresťan, ktorý sa vážne zmýlil, no modlil sa k Bohu o odpustenie, najprv vyprodukoval „ovocie“ alebo „skutky“, aby to dokázal, t.j. ako predpoklad na získanie takéhoto odpustenia! Jedinou požiadavkou je prestať páchať taký hriech. V Matúšovi 3:8 Ján hovoril k farizejom a aj saducejom: „Prinášajte teda ovocie, ktoré dokazuje pokánie.”! Ale to sa nevzťahuie na jednen konkrétny hriech! Ján bol podnietený, aby vyzval náboženských vodcov svojej doby, aby prinášali ovocie, ktoré sa hodí na pokánie. Ale Jánove slová sa týkali celého ich života, ktorý sa musel zmeniť, ak mali získať jeho krst! A to mal byť ten správny význam. Podobne sú v tom zmysle aj slová Pavla v knihe Skutky:

“To the nations I was bringing the message that they should repent and turn to God by doing works that befit repentance.” – Slutky apoštolov 26:20. Apoštol Pavol kázal neveriacim, nepokrsteným “Židom a pohanom zo všetkých národov“. Pavol ich povzbudzoval, aby činili pokánie zo svojho predošlého bezbožného života, a obrátili sa k pravému Bohu tak, že robili „skutky, ktoré dokazovali ich pokánie“. A preto výraz „ovocie alebo skutky, ktoré dokazujú pokánie“ poukazuje na to, čo musia ľudia urobiť predtým, ako budú pokrstení ako kresťania a tak následovníci Ježiša Krista, a nie ku konkrétnemu hriechu alebo hriechom, ktoré by sa ale mohli dopustiť potom, čo ich spáchali už pokrstení jednotlivci.

Najskvelejšia pieseň ktorá je Šalamúnova!

30.09.2024

“Celý svet nebol hodný dňa, keď bola táto vznešená Pieseň daná Izraelu.“ Tak asi vyjadril svoje ocenenie pre Šalamúnovu pieseň židovský „rabbi“ Akiba, ktorý ale žil v prvom storočí nášho letopočtu (podľa Židovskej Mišny Jadajim 3:5). Názov knihy je skratkou úvodných slov: Najskvelejšia pieseň, ktorá je Šalamúnova. Podľa doslovného hebrejského [...]

Prorocký význam mena Sofoniáša v SZ!

22.09.2024

“Hľadajte Jehovu, všetci mierni zeme, vy, ktorí dodržiavate jeho spravodlivé zákony. Usilujte sa o spravodlivosť, buďte mierni. Pravdepodobne i vy budete ukrytí v deň Jehovovho hnevu.” – Sofoniáš 2:3. Tento staroveký izraelský prorok, ktorého meno v hebrejčine znamená “Jehova skryl alebo tiež Jehova schoval ako svoj poklad”, poukazoval na to, že len vďaka [...]

Jezábel a Babylon v knihe Zjavenie

18.08.2024

Paul Duff (Who Rides the Beast?) upozorňuje na päť paralel medzi prorokyňou Jezábel z Tyatiry (Zjavenie 2:20) a veľkým mestom neviest, Veľkým Babylonom (Zjavenie 17:5). „Po prvé, Achabova manželka bola kráľovnou – kráľovstva Izrael v deviatom storočí pred Kristom; kráľovské označenie „Babylon“ v 17. kapitole by pripomenulo izraelskú kráľovnú. Po [...]

Spoločné cvičenie Ruska a Číny v Pacifiku

VIDEO: Rusi a Číňania spoločne trénovali boj proti ponorkám v Pacifiku

08.10.2024 06:30

Vojnové lode Ruska a Číny vykonali v severozápadnej časti Tichého oceánu spoločné manévre zamerané na obranu proti ponorkám.

Elena Prokopova, očkovanie, HPV

Rakovina je na Slovensku druhým najväčším zabijakom. Ktorý región má jednu z najvyšších úmrtností? Odborníci apelujú na očkovanie

08.10.2024 06:00

Medzi regióny s najvyššou úmrtnosťou na nádorové ochorenia patrí Banskobystrický samosprávny kraj. V rakovine krčka maternice dokonca župa obsadila najvyššiu priečku.

Rutte, Zelenskyj

V NATO a plná vojakov: bude Ukrajina ako západné Nemecko?

08.10.2024 06:00

Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Mark Rutte: Ukrajina je k NATO bližšie ako kedykoľvek predtým.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Harrisová sa nestretne s Putinom bez zástupcu Kyjeva. Zapoja sa do vojny aj vojaci z KĽDR?

08.10.2024 05:50, aktualizované: 06:45

Ak bude Harrisová prezidentkou USA, podpora Ukrajiny pretrvá a nemieni rokovať s Putinom bez Ukrajincov, povedala v rozhovore.

strazca

Strážca odpovedá: “Prichádza ráno, ale aj noc.” - Izaiáš 21:12.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 81
Celková čítanosť: 114821x
Priemerná čítanosť článkov: 1418x

Autor blogu

Kategórie