Založ si blog

Kto je tá vznešená princezna Jezabel?

Jezabel je „žena“ v zbore Tyatiry, ktorá sa nazývala prorokyňou. Táto „žena“ určite dostala meno Jezábel, pretože jej zlé správanie sa celkom podobalo správaniu Achabovej manželky. Nielenže táto „žena“ učila falošné náboženstvo a mnohých zviedla k smilstvu, ale i k modlárstvu, ale tiež bezcitne odmietla činiť pokánie. Z tohto dôvodu „Boží Syn“ vyhlásil, že bude hodená na lôžko chorého a jej deti budú zabité, aby sa ukázalo, že každý dostáva podľa svojich skutkov!

“Anjelovi zboru v Tyatíre napíš: Toto hovorí Boží Syn, ktorý má oči ako ohnivý plameň a nohy ako čistú meď: ‚Poznám tvoje skutky a tvoju lásku, vieru, službu a vytrvalosť a viem, že tvojich posledných skutkov je viac ako tých prvých. Ale mám proti tebe to, že trpíš ženu Jezábel, ktorá o sebe hovorí, že je prorokyňa, a učí a zvádza mojich otrokov, aby sa dopúšťali nemravnosti…

…a jedli mäso obetované modlám. Dal som jej čas, aby robila pokánie zo svojej nemravnosti, ale ona nechce. Postihnem ju chorobou, lenže tých, ktorí s ňou cudzoložia, postihnem veľkým utrpením, ak nebudú robiť pokánie zo skutkov, aké páchala ona. Jej deti potom zabijem smrteľnou chorobou, aby všetky zbory spoznali, že skúmam srdce, a tiež i najtajnejšie myšlienky a že každému z vás odplatím podľa vašich skutkov.” — Zj 2:18–23.

Biblické meno Jezabel, ktoré znamená “kde je tá princezna” alebo i “veľký Babylón” v knihe apoštola Jána, Zjavenie, sa vzťahuje na “vyvolenú pani” (2. Jána 1:1) alebo na čistý kresťanský zbor pomazaných bratov Krista tiež adoptovaných synov Jehovu Boha, ktorý ale v čase konca sa stane duchovnou prostitútkou, ktorá sa začne priateliť so svetskými politickými i náboženskými vodcami a tak bude v čase druhého príchodu Krista odsúdené a “spálená” navždy!

Keďže článok obsahuje mnoho biblických detailov, ktoré sa v krátkosti nemôžu všetky vysvetliť, tu je krátke zhrnutie: Jezabel alebo Veľký Babylon dnes symbolizuje spoločnosť Strážna Veža, ne čele s VZ, ktorá je dnes takzvaným duchovným Izraelom pomazaných bratov Krista, ktorá sa od roku 1992 stala členom OSN a naviac v posledných 3 rokoch spolupracovala so SZO ohľadne vakcín, o ktorých sa ale dalo ľahko zistiť z dostupných informácií celosvetovo!

Pomaly začínajú búrky proti Strážnej Veži!

02.06.2024

Celosvetovo začínajú symbolické “dažde” vo forme súdnych procesov proti praktikám Strážnej Veži a jej samozvanému takzvanému “vedúcemu zboru”, ktorí napriek svojim opakovaným tvrdeniam, že “nie sú inšpirovaní ani neomylní a robia chyby”, vyžadujú od svojich členov absolútnu poslušnosť (2. TEs. 2:4). Ale v súčasnosti sa už začína spĺňovať staroveké [...]

Kto uvidí prichádzať Ježiša Krista – 2

26.05.2024

Posledná kniha Svätej Biblie, Zjavenie, v prvej kapitole, v prvom verši píše, že kniha je prezentovaná v symboloch! Len pod vplyvom Božieho svatého ducha môžeme pochopiť tie symboly, ako slová: “Pozrite, prichádza s oblakmi a uvidí ho každý, ale aj tí, ktorí ho prebodli. A všetky národy zeme budú nariekať kvôli nemu. Áno, amen.” – Zjavenie 1:7. Slovo, [...]

Biblický Bábel – predobraz dnešnej SV 2

20.05.2024

“Všetci ľudia na zemi hovorili jedným jazykom a mali jednu slovnú zásobu. A keď sa vydali na východ, našli údolnú rovinu v krajine Šineár a usadili sa tam. Povedali jeden druhému: „Poďme, urobme tehly, a vypáľme ich.“ Lenže tehly používali namiesto kameňa a asfalt namiesto malty. No ale potom si povedali: „Postavme si mesto a vežu, ktorej vrchol bude siahať do [...]

vojna na Ukrajine, mierový summit vo Švajčiarsku, Volodymyr Zelenskyj

Zelenskyj získal 85 podpisov pod deklaráciu z mierového summitu. Viaceré veľké krajiny sa nepripojili

16.06.2024 14:43

Účastníci prvého summitu o mieri na Ukrajine vyzvali na návrat detí deportovaných Ruskom a na zapojenie "všetkých strán" do mierového procesu.

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Pellegrini: Chcem byť silnou hlavou štátu, využijem svoje politické skúsenosti

16.06.2024 14:07

Nový prezident Peter Pellegrini považuje za svoju výhodu skutočnosť, že ako prvý politik v novodobej histórii zastával všetky tri najvyššie politické funkcie.

varechovy protest, protest proti interrupciam, umele prerusenie tehotenstva, interrupcie,

Interrupcií je na Slovensku najmenej za tri dekády. Ministerka zdravotníctva zvažuje schválenie interrupčnej tabletky

16.06.2024 12:35

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková si nechá v otázke interrupčnej tabletky poradiť od koaličných partnerov.

väzeň, väzenie, mreže

V ruskej base zajali väzni dvoch dozorcov. Zasiahli špeciálne jednotky, útočníkov zabili

16.06.2024 11:40

Skupina šiestich mužov sa v nedeľu vo väzenskej väznici v Rostove na Done na juhozápade Ruska zmocnila dvoch dozorcov.

strazca

Strážca odpovedá: “Prichádza ráno, ale aj noc.” - Izaiáš 21:12.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 70
Celková čítanosť: 96954x
Priemerná čítanosť článkov: 1385x

Autor blogu

Kategórie