Založ si blog

SV si tvorila Boha na svoju podobu!

Alebo z Vševediaceho Stvoriteľa Boha stvorili neVševediaceho Boha Stvoriteľa! Ako to urobila spoločnosť Strážna Veža? Jednoducho! V časopise SV z roku 2006 v študijnom článku pod názvom “Jehova ‚od začiatku hovorí o konci’“, ale v paragrafe 17, ohľadne zakázaného stromu v strede záhrady, z ktorého Adam a Eva nemali jesť pod trestom smrti, vedenie píše:

“Jehova sa zjavne rozhodol nevedieť vopred, čo Adam s Evou urobia, i keď má schopnosť poznať všetko vopred. Otázkou teda nie je, či Jehova dokáže poznať budúcnosť, ale či sa pre to rozhodne. Okrem toho môžeme logicky usúdiť, že Jehova ako Boh lásky by nemohol úmyselne vopred určiť, že má nastať vzbura, ktorá povedie k všetkým tým smutným následkom.”

A potom článok pokračuje slovami: “To by nebolo láskavé, ale kruté. (Matúš 7:11; 1. Jána 4:8) Z toho potom vidno, že Jehova nevyužíva svoju schopnosť poznať budúcnosť vždy, ale iba keď sa pre to rozhodne.” Takže takým spôsobom vytvorili z Vševediaceho Stvoriteľa, Zvrchovaného vládcu vesmíru neVševediaceho Boha, lebo sa im to veľmi hodilo!

Či azda Vševediaci a Všemohúci Stvoriteľ Boh celého vesmíru si nedokázal uvedomiť, že slobodnú vôľu, ktorú dal svojim nebeským synom-anjelom, aj pozemskej rodine, je isto možné zneužiť a tak spôsobiť situáciu, ktorá sa rozvíjala počas viac ako 6 000 rokov od stvorenia Adama až dodnes, situácia, ktorá bez pochýb vedie ľudstvo do určitej záhuby?

Hanba na väčšinu členov Strážnej Veže!

04.05.2024

Význam tejto vety-príslovia je uvedomenie si, že ste prepadli rovnakému triku alebo klamstvu dvakrát, a mali by ste vedieť, že ste ho mali identifikovať aj druhýkrát a vyhnúť sa oklamaniu sa! Zoberme si príklad zo života: Príde k vám cudzinec a prosí vás o pár eurov. Tvrdí, že prišiel o prácu, a tak zúfalo potrebuje peniaze. Keď ho ľutujete, dáte mu, o čo žiada. [...]

Kto uvidí prichádzať Ježiša Krista!

15.04.2024

Ale už na samom začiatku v poslednej knihe Biblie, Zjavenie, Ježiš Kristus cez svojho anjela a apoštola Jána informuje obrazne, že kto ho uvidí v jeho druhom príchode pred koncom sveta: “Pozrite, prichádza s oblakmi a uvidí ho každý, aj tí, ktorí ho prebodli. Všetky národy zeme budú nariekať kvôli nemu. Áno, amen.” – Zjavenie 1:7. Teraz ale amätajme, že táto [...]

Dávajte pozor a neustále bdejte!

30.03.2024

Keď Ježiš Kristus sedel na Olivovom vrchu oproti Jeruzalemskému chrámu, Peter, ale i Jakub, Ján a Andrej sa ho súkromne opýtali, kedy bude jeho druhý príchod a čo bude znamením, že to všetko speje ku koncu? Kristová čiastočná odpoveď: “Dávajte pozor a bdejte, lebo neviete, kedy príde určený čas…lebo neviete, kedy príde pán domu, či večer, alebo o polnoci, alebo [...]

Rusko Mišustin

Putin potvrdil zloženie novej vlády, ktorá bude mať desať vicepremiérov

11.05.2024 17:26

Na jej čele zostane Michail Mišustin.

Poland Auschwitz Anniversary

Odhalili bustu roľníkovi z Kysúc, ktorý prispel k tomu, aby sa svet dozvedel o nacistickom vraždení Židov v Auschwitzi

11.05.2024 17:00

Ondrej Čanecký sa zachoval statočne. Pomohol dvom väzňom na úteku, ktorí chceli podať svedectvo o hrôzach v hitlerovskom tábore smrti.

Afganistan Baglán záplavy

Záplavy na severe Afganistanu si vyžiadali stovky obetí

11.05.2024 16:25

Afganistan patrí ku krajinám najhoršie postihnutým dôsledkami klimatických zmien a je zároveň najmenej schopný na takéto udalosti reagovať.

Výbor obrana bezpečnosť, migaľ, gašpar, grendel

Pri bombových hrozbách mohlo ísť podľa Gašpara aj Grendela o testovanie

11.05.2024 15:18

Politici sa vyjadrili aj k odvolávaniu ministeriek zdravotníctva a kultúry.

strazca

Strážca odpovedá: “Prichádza ráno, ale aj noc.” - Izaiáš 21:12.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 66
Celková čítanosť: 89394x
Priemerná čítanosť článkov: 1354x

Autor blogu

Kategórie