Založ si blog

Budete musieť vedieť, že ja som Jehova

“To znamená večný život, že poznajú teba, jediného pravého Boha, a toho, ktorého si poslal, Ježiša Krista.” — Ján 17:3 – No starší preklad Biblie: “To znamená večný život, že spoznávajú teba, jediného pravého Boha, a toho, ktorého si poslal, Ježiša Krista.” – Ján 17:3 – starší preklad Biblie Nového Sveta.

Všimli ste si, že revidovaná Biblia PNS trochu zmenila znenie? V starom preklade Ján 17:3 hovorí „že spoznávajú teba“. To znamená, že Boha môžeme spoznať len štúdiom; zatiaľ čo „poznať“ vyjadruje viac než len spoznávať! Pretože môžete si napríklad prečítať životopis človeka a dozvedieť sa o ňom, čo povedal a urobil, kam išiel atď., ale môžete povedať, že tú osobu naozaj poznáte!

Rovnako je to aj s Bohom Jehovom. Spoznávanie Boha si vyžaduje viac než len štúdium. To je začiatok, ale spoznávanie Boha si vyžaduje pozorovanie jeho stvorení, rozhovor s Bohom pomocou modlitieb a žiť spôsobom, ktorý Bohu umožňuje, aby vám dal svojho ducha. V konečnom dôsledku to však nestačí. Čo hovorí v Biblii Boh staršími a dozorcom?

Aby podporovali siroty a vdovy! Uvedomujeme si, že to znamená každého, kto je zraniteľný alebo znevýhodnený. Uvažujme teraz o scenári, ktorý sa odohral už tisíckrát: dieťa príde k rodičom alebo k staršiemu a povie im, že ho obťažoval muž v zbore. Koľko takýchto prípadov bolo odmietnutých, pretože nikto nebol svedkom toho, ako brat Pedofil zneužil to dieťa? 

Koľkým obetiam bolo nariadené nehovoriť o zločinoch spáchaných na nich? Jeden je príliš veľa, ale je to mnoho tisíckrát viac ako len jeden! Môžeme teda povedať, že starší alebo tvorcovia politiky SV, ktorí sú považovaní za piliere organizácie, spoznali Jehovu, keď zaviedli tento druh hrubej nespravodlivosti v mylnej viere, že Božie meno sa musí chrániť pred pohanou? 

Teraz, keď sme videli stovky prípadov starších, ktorí implementovali politiku Strážnej veže o nespolupráci s Jehovovými civilnými služobníkmi (Rim.13:1-4), ako polícia, kocka je hodená! Strážna veža viedla desaťročia trvajúcu vojnu proti obetiam zneužívania detí a chránila sexuálnych predátorov pred trestným stíhaním. 

Strážna veža priniesla oveľa viac výčitiek Božiemu menu svojou skazenou politikou ako sexuálne zločiny, ktoré sa snažili zakryť! Toto nemôže a nebude pokračovať. Zvrchovaný Jehova Boh to nedovolí! Celé štúdium Biblie a prijímanie vedomostí nedosiahlo želaný výsledok! Jehovovi svedkovia nespoznali Jehovu Boha! Ale aj to sa zakrátko zmení!

Biblický Bábel ako predobraz dnešnej SV!

12.05.2024

“Všetci ľudia na zemi hovorili jedným jazykom a mali jednu slovnú zásobu. Keď sa vydali na východ, našli údolnú rovinu v krajine Šineár a usadili sa tam. Povedali jeden druhému: „Poďme, urobme tehly a vypáľme ich.“ Tehly používali namiesto kameňa a asfalt namiesto malty. Potom si povedali: „Postavme si mesto a vežu, ktorej vrchol bude [...]

Hanba na väčšinu členov Strážnej Veže!

04.05.2024

Význam tejto vety-príslovia je uvedomenie si, že ste prepadli rovnakému triku alebo klamstvu dvakrát, a mali by ste vedieť, že ste ho mali identifikovať aj druhýkrát a vyhnúť sa oklamaniu sa! Zoberme si príklad zo života: Príde k vám cudzinec a prosí vás o pár eurov. Tvrdí, že prišiel o prácu, a tak zúfalo potrebuje peniaze. Keď ho ľutujete, dáte mu, o čo žiada. [...]

Kto uvidí prichádzať Ježiša Krista!

15.04.2024

Ale už na samom začiatku v poslednej knihe Biblie, Zjavenie, Ježiš Kristus cez svojho anjela a apoštola Jána informuje obrazne, že kto ho uvidí v jeho druhom príchode pred koncom sveta: “Pozrite, prichádza s oblakmi a uvidí ho každý, aj tí, ktorí ho prebodli. Všetky národy zeme budú nariekať kvôli nemu. Áno, amen.” – Zjavenie 1:7. Teraz ale amätajme, že táto [...]

Varšava, požiar centra, náhľad

Obrie obchodné centrum vo Varšave zachvátil požiar

12.05.2024 09:22

Rozsiahly požiar v nedeľu skoro ráno zachvátil jedno z veľkých obchodných centier na okraji Varšavy.

oblička, prasa

Zomrel prvý príjemca geneticky upravenej prasacej obličky

12.05.2024 07:25

Takmer dva mesiace po transplantácii zomrel v Spojených štátoch prvý príjemca geneticky upravenej prasacej obličky.

vojna na Ukrajine, Vovčansk

ONLINE: Petr Pavel: Rusko chce obnoviť imperiálnu veľkosť ZSSR, ohrozuje naše hodnoty. Bude nám škodiť

12.05.2024 06:55, aktualizované: 07:00

Musíme sa pripraviť na to, že Rusko nebude mierovým partnerom, uviedol český prezident Petr Pavel.

gaza

USA ponúkajú Izraelu 'cennú podporu', ak obmedzí vojenské operácie v Rafahu

12.05.2024 06:18

Izrael by sa podľa USA mal uchýliť skôr k obmedzeným operáciám, cieliť na lídrov Hamasu a ich likvidáciou dospieť k víťazstvu.

strazca

Strážca odpovedá: “Prichádza ráno, ale aj noc.” - Izaiáš 21:12.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 67
Celková čítanosť: 89820x
Priemerná čítanosť článkov: 1341x

Autor blogu

Kategórie