Založ si blog

Priamo z tlamy koňa (či z tlamy SV)

Ak niečo počujete (priamo) z tlamy koňa, počujete to od osoby, ktorá to priamo osobne pozná, lebo je zdrojom praktík, ktoré sama realizuje v skutočnom živote! Zoberme si ako príklady to, čo sa už publikovalo spoločnosťou Strážna Veža v študijnom článku v mesiaci jún, r. 2023, na stranách osem až trinásť pod názvom “Buď pripravený na Jehovov deň”.

Už na samom začiatku časopis informuje: “V 5. kapitole 1. Tesaloničanom nájdeme asi niekoľko prirovnaní, ktoré hovoria o Jehovovom dni, čo prichádza. Čo je „Jehovov deň“? Ako príde? Kto ho prežije a kto nie? A ako sa naň môžeme pripraviť? Odpovede na tieto otázky zistíme, keď si spolu bližšie preskúmame, čo o tom napísal apoštol Pavol.”

A v skutočnosti “Jehovov deň” v starovekých proroctvách izraelitov sa stal „deň nášho Pána, Ježiša Krista“, príchodom prisľúbeného Spasiteľa, ktorý už pred vstupom na nebo povedal svojim apoštolom a učeníkom: “A dostal som všetku moc v nebi a na zemi.” – Matúš 28:18. To ale znamená, že od tohoto času sa Ježiš Kristus stal vykonávateľom Božieho súdu v čase konca, ktorý korešponduje so životom Krista v 1. storočí!

Mimochodom, už prvý odstavec informuje: “V našich dňoch sa „Jehovov deň“ začne útokom na Veľký Babylon a skončí sa Armagedonskou vojnou.” Toto je jedna ukážka z nespočetných manipulácií SV so svojimi ovečkami! V prvom rade, podľa apoštola Petra: “Lebo nastal určený čas, aby sa začal súd, a to od Božieho domu.” – 1 Petra 1:17.

Na začiatku prvého paragrafu čítame: “Jehovov deň“ je čas, keď Jehova zničí svojich nepriateľov”! V skutočnosti Veľký Babylon z knihy Zjavenie nie je to, čo SV učila počas viac ako 100 rokov, že vraj svetové impérium falošného náboženstva! Kontext a opis vo veršoch o Veľkom Babylone poukazuje, že táto prostitútka je protiobrazom neverného starovekého Izraela, dnešnej spoločnosti Strážna Veža pod vedením vedúceho zboru!

Biblický Bábel ako predobraz dnešnej SV!

12.05.2024

“Všetci ľudia na zemi hovorili jedným jazykom a mali jednu slovnú zásobu. Keď sa vydali na východ, našli údolnú rovinu v krajine Šineár a usadili sa tam. Povedali jeden druhému: „Poďme, urobme tehly a vypáľme ich.“ Tehly používali namiesto kameňa a asfalt namiesto malty. Potom si povedali: „Postavme si mesto a vežu, ktorej vrchol bude [...]

Hanba na väčšinu členov Strážnej Veže!

04.05.2024

Význam tejto vety-príslovia je uvedomenie si, že ste prepadli rovnakému triku alebo klamstvu dvakrát, a mali by ste vedieť, že ste ho mali identifikovať aj druhýkrát a vyhnúť sa oklamaniu sa! Zoberme si príklad zo života: Príde k vám cudzinec a prosí vás o pár eurov. Tvrdí, že prišiel o prácu, a tak zúfalo potrebuje peniaze. Keď ho ľutujete, dáte mu, o čo žiada. [...]

Kto uvidí prichádzať Ježiša Krista!

15.04.2024

Ale už na samom začiatku v poslednej knihe Biblie, Zjavenie, Ježiš Kristus cez svojho anjela a apoštola Jána informuje obrazne, že kto ho uvidí v jeho druhom príchode pred koncom sveta: “Pozrite, prichádza s oblakmi a uvidí ho každý, aj tí, ktorí ho prebodli. Všetky národy zeme budú nariekať kvôli nemu. Áno, amen.” – Zjavenie 1:7. Teraz ale amätajme, že táto [...]

Izrael Palestínčania Gaza armáda útok raketový ofenzíva

Raketa z Pásma Gazy zasiahla izraelský Aškelon, hlásia troch zranených

12.05.2024 12:06

Terčom útoku bol aj hraničný priechod Kerem Šalom, cez ktorý do Pásma Gazy prúdi humanitárna pomoc.

parlamentné voľby 2023, voliči, Žilina, volebná miestnosť, urna

Obyvatelia Litvy hlasujú vo voľbách prezidenta i referende o dvojakom občianstve

12.05.2024 11:05

Hlavným favoritom je podľa prieskumov súčasný prezident Gitanas Nauséda.

Prezidentské voľby / Voľby24 /

V súvislosti s prezidentskými voľbami evidujú viacero podnetov

12.05.2024 10:26

Podnety sa týkajú porušeniu volebnej kampane či moratória pri voľbách prezidenta.

Varšava, požiar centra, náhľad

Obrie obchodné centrum vo Varšave zachvátil požiar

12.05.2024 09:22

Rozsiahly požiar v nedeľu skoro ráno zachvátil jedno z veľkých obchodných centier na okraji Varšavy.

strazca

Strážca odpovedá: “Prichádza ráno, ale aj noc.” - Izaiáš 21:12.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 67
Celková čítanosť: 89909x
Priemerná čítanosť článkov: 1342x

Autor blogu

Kategórie