Založ si blog

Jehova Boh zničí tých, ktorí ničia zem!

“Ale národy sa rozhnevali a prišiel tvoj hnev a určený čas súdiť mŕtvych a odmeniť tvojich otrokov prorokov a svätých a tých, ktorí sa boja tvojho mena, malých i veľkých, a zničiť tých, ktorí ničia zem.“ – Zjavenie 11:18.

Hovorí horecitovaný biblický verš z knihy Zlavenie o tom, že Jehova Boh zničí ľudstvo, lebo podľa interpretácie Strážnej Veže verš to znamená, že ľudstvo ničí planétu Zem a preto ich Jehova Boh zničí? Všimnime si biblický jazyk! 

Na samom začiatku stvorenia Adama a Evy a po ich vzbúre prori svojmu nebeskému Otcovi: “A keď sa pravý Boh pozrel na zem, videl, že je plná skazenosti a násilia. Boh videl, že zem je skazená. Všetci ľudia na zemi žili zvrátene.” – 1. Mojťišova 6:11, 12.

Takže biblický výraz “zem” sa v Mojžišovej knihe 6:11, 12 vzťahuje na morálnu skazenosť “zeme” alebo ľudstva a zároveň biologickú pomiešanosť nebeských padlých anjelov s ženami, čo vytvorilo hybridné, už ale nie ľudské potomstvo! Preto prišla Veľká Potopa!

Ten istý biblický jazyk (vzhľadom na výraz “zem”) sa používa v prorockom sľube v knihe Izaiáša, kde čítame: “Veď tvorím nové nebesia a novú zem a na predošlé veci sa už nebude spomínať, nikto sa pre ne nebude trápiť.” – Izaiáš 65:17.

Výraz “nové nebesia” sa vzťahuje na Božie nebeské kráľovstvo Ježiša Krista, ktoré bude vládnuť 1 000 rokov, aby zdokonalil “novú zem” alebo veľký zástup preživší Armagedon a ich vzkriesených potomkov s možnosťou večného života na rajskej Zemi!

Protiobrazy biblických predobrazov – úvod

22.06.2024

V minulosti sa v publikáciách SV často hovorilo o predobrazoch a protiobrazoch, ale v posledných rokoch sa to stáva len zriedkavo. Prečo je to tak dnes? V Strážnej veži, z 15. septembra 1950 bola uvedená definícia, čo je „predobraz“ a čo „protiobraz“. Ale podľa nej predobraz je osoba, situácia alebo vec, ktorá predstavuje niečo dôležitejšie v budúcnosti. [...]

Protiobrazy biblických predobrazov dnes

21.06.2024

V Strážnej veži z 15. septembra 1950 bola uvedená definícia, čo je „predobraz“ a čo „protiobraz“. Podľa nej predobraz je osoba, situácia alebo vec, ktorá predstavuje niečo dôležitejšie v budúcnosti. Ale protiobraz je osoba, situácia alebo vec, ktorú symbolizuje predobraz. Predobraz teda možno nazvať aj symbolom a protiobraz realitou. Príklad z čias proroka [...]

Pomaly začínajú búrky proti Strážnej Veži!

02.06.2024

Celosvetovo začínajú symbolické “dažde” vo forme súdnych procesov proti praktikám Strážnej Veži a jej samozvanému takzvanému “vedúcemu zboru”, ktorí napriek svojim opakovaným tvrdeniam, že “nie sú inšpirovaní ani neomylní a robia chyby”, vyžadujú od svojich členov absolútnu poslušnosť (2. TEs. 2:4). Ale v súčasnosti sa už začína spĺňovať staroveké [...]

zbrane, zbraň

Prvýkrát v dejinách. Hlavný lekár USA klasifikoval násilie so zbraňami ako zdravotnú krízu

25.06.2024 23:40

Spojené štáty predstavujú výnimočný prípad z dôvodu vysokého počtu zranení a úmrtí spôsobených strelnými zbraňami — najmä pokiaľ ide o deti.

alkohol

Na konzumáciu alkoholu zomrú ročne takmer tri milióny ľudí

25.06.2024 23:26

Do tejto štatistiky je započítané aj šoférovanie pod vplyvom alkoholu, násilie súvisiace s alkoholom a rôzne choroby.

Sunak

Štyria muži vnikli do záhrady britského premiéra. Zadržala ich polícia

25.06.2024 22:54

Organizácia s názvom Youth Demand zverejnila video, na ktorom je vidieť, ako jej člen vykonal veľkú potrebu do jazierka na Sunakovom pozemku.

Matúš Šutaj Eštok

Ministerstvo vnútra dostalo pokutu 90-tisíc eur za odstavenie čurillovcov mimo službu

25.06.2024 20:18

Rezort vnútra sa odvolá voči tomuto rozhodnutiu Úradu na ochranu oznamovateľov.

strazca

Strážca odpovedá: “Prichádza ráno, ale aj noc.” - Izaiáš 21:12.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 72
Celková čítanosť: 99382x
Priemerná čítanosť článkov: 1380x

Autor blogu

Kategórie