Založ si blog

Biblia svedkov Jehovových extrémistická!

Tom Durbridge, člen aktivistov v avoidjw.org kontaktoval SOVA (nezisková organizácia, ktorá sa venuje informačnej a výskumnej práci na témy ako nacionalizmus a xenofóbia, vzťahy medzi cirkvami a sekulárnou spoločnosťou a politický radikalizmus. Zaujíma ich aj problém ľudských práv vo všeobecnosti a ochrana liberálnej demokracie v Ruskej federácii) e-mailom, aby uviedol biblické dôvody, ako na jednej úrovni biblický preklad PNSSP svedkov Jehovových (Preklad Nového Sveta Svätých Písiem) možno považovať za extrémistickúKu dňu tohto príspevku (27.12.2016) SOVA zatiaľ nereagovala. Toto je obsah jeho emailu:

Vážená pani/pán,

Dnes som čítal spravodajský článok na webovej stránke jw org Svedkov Jehovových. V tomto článku, ktorý nájdete tu – https://www.jw.org/…/r…/threat-to-ban-new-world-translation/ – citujú vašu organizáciu, ktorá hovorí: „Nenašli sme žiadne známky extrémizmus v Preklade Nového Sveta Svätých Písiem“. Predpokladám, že pre každú organizáciu, ktorá si nie je plne vedomá toho, ako Jehovovi svedkovia fungujú, by sa zdalo, že ich literatúra nie je extrémistická. Ak však môžem, dovoľte mi poukázať len na niektoré texty v ich biblii, ktoré sa pri prvom čítaní nemusia zdať „extrémistické“:

Jób 8:13 ; 13:16 ; 15:34 ; 17:8 ; 20:5 ; 27:8 ; 34:30 ; 36:13 ; Žalm 35:16 ; Pr 11:9 ; Izaiáš 9:17 ; 10:6 ; 33:14 ; Jer 23:15 a Dan 11:32. Vo všetkých týchto veršoch je použité slovo, ktoré nenájdete v žiadnom inom preklade Biblie. Použité slovo je „odpadlík“. Možno si teraz nemyslíte, že ide o extrémizmus. Spýtajte sa však ktoréhokoľvek Svedka Jehovovho v Rusku, koho považujú za odpadlíkov a ako sa na nich pozerajú. Uvidíte, že väčšina Jehovových svedkov v Rusku pri zmienke o takýchto osobách prejaví určitý strach. Mal by som zdôrazniť, že slovo „odpadlík“ je grécke slovo. Všetky vyššie uvedené texty sa nachádzajú v Starom zákone (alebo Hebrejských písmach) PNSSP. 

Dať slovo „odpadlík“ do Starého zákona je rovnako smiešne ako dať slovo „Kristus“ do Starého zákona. Slovo „Kristus“ v SZ zo zrejmých dôvodov nenájdete. Prečo teda Jehovovi svedkovia vkladajú slovo „odpadlík“ do SZ? Toto slovo je zámerne vložené do Hebrejských písiem NWT z extrémistických dôvodov. Je to vzbudiť strach do sŕdc ich prívržencov voči osobám, ktoré úmyselne opustia toto náboženstvo. Zabezpečuje, aby sa členovia s takýmito ľuďmi absolútne nerozprávali. Horšie je, že s takými sa má zaobchádzať s opovrhnutím. Svedkovia Jehovovi by takéto osoby ani nepozdravili. Ide o udržanie a kontrolu členstva! Ide o extrémistický čin!

Ste na omyle, ak si myslíte, že v PNSSP nie sú žiadne známky extrémizmu. Myslím, že by ste mali prehodnotiť svoj postoj.

S priateľským pozdravom,

Tom Durbridge. Čakáme na odpoveď. Ak nejaký dostaneme, tento článok aktualizujeme.

Protiobrazy biblických predobrazov – úvod

22.06.2024

V minulosti sa v publikáciách SV často hovorilo o predobrazoch a protiobrazoch, ale v posledných rokoch sa to stáva len zriedkavo. Prečo je to tak dnes? V Strážnej veži, z 15. septembra 1950 bola uvedená definícia, čo je „predobraz“ a čo „protiobraz“. Ale podľa nej predobraz je osoba, situácia alebo vec, ktorá predstavuje niečo dôležitejšie v budúcnosti. [...]

Protiobrazy biblických predobrazov dnes

21.06.2024

V Strážnej veži z 15. septembra 1950 bola uvedená definícia, čo je „predobraz“ a čo „protiobraz“. Podľa nej predobraz je osoba, situácia alebo vec, ktorá predstavuje niečo dôležitejšie v budúcnosti. Ale protiobraz je osoba, situácia alebo vec, ktorú symbolizuje predobraz. Predobraz teda možno nazvať aj symbolom a protiobraz realitou. Príklad z čias proroka [...]

Pomaly začínajú búrky proti Strážnej Veži!

02.06.2024

Celosvetovo začínajú symbolické “dažde” vo forme súdnych procesov proti praktikám Strážnej Veži a jej samozvanému takzvanému “vedúcemu zboru”, ktorí napriek svojim opakovaným tvrdeniam, že “nie sú inšpirovaní ani neomylní a robia chyby”, vyžadujú od svojich členov absolútnu poslušnosť (2. TEs. 2:4). Ale v súčasnosti sa už začína spĺňovať staroveké [...]

Benjamin Netanjahu

Fáza intenzívnych bojov proti Hamasu sa blíži ku koncu, vyhlásil izraelský premiér Netanjahu

23.06.2024 21:20

Ukončenie fázy intenzívnych bojov v Gaze umožní rozmiestnenie väčšieho počtu izraelských síl pri severnej hranici Izraela s Libanonom.

Hory / Turistika /

Poľská turistka uviazla v ťažkom teréne vo Vysokých Tatrách, noc prečkala v horách

23.06.2024 20:05

Keďže 49-ročná žena disponovala vybavením na núdzové bivakovanie a po dohode s ňou, že je schopná prečkať noc v horách, záchrannú akciu odložili.

mimoriadne1, mim1, streľba, vražda, prepadnutie, zbraň, náboj, výstrel, nábojnica

V ruskom Dagestane sa strieľalo, horeli synagógy. Zomrelo šesť policajtov a pravoslávny kňaz

23.06.2024 18:28, aktualizované: 20:20

Dagestanský prezident Sergej Melikov uviedol, že neznámi útočníci sa útokmi v Derbente a Machačkale pokúsili destabilizovať situáciu v spoločnosti.

blesk. búrka

Silné búrky si počas víkendu vyžiadali v Poľsku najmenej troch zranených

23.06.2024 18:07

Záchranné zložky mali takmer 2 200 zásahov len v priebehu soboty, keď museli zasahovať pri zaplavených cestách či budovách.

strazca

Strážca odpovedá: “Prichádza ráno, ale aj noc.” - Izaiáš 21:12.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 72
Celková čítanosť: 98704x
Priemerná čítanosť článkov: 1371x

Autor blogu

Kategórie