Založ si blog

Moje slová sú duchovné a znamenajú život!

Ježiš Kristus ako dokonalá pozemská osoba sa po krste v rieke Jordán a pomazaním Božieho svätého ducha stal dokonalou, ale duchovnou osobou. A práve preto sa jeho slová, výrazy a prirovnania, spolu s jeho proroctvami, ktoré používal vo svojom učení, musia v prvom rade chápať duchovne!

Jeho vrstevníci a židovskí posluchači, ktorým chýbala duchovnosť, sa často s nim rozišli alebo ho dokonca až opustili ako urazení, pretože nerozumeli jeho učeniu! Zoberme si jeden príklad, v ktorom Ježiš použil takú duchovnú formu vzdelávania. Ježiš povedal:

“Preto im Ježiš povedal: ‚Verte mi, ak nebudete jesť telo Syna človeka a piť jeho krv, nezískate život’.“ – Ján 6:53. Keď to počuli jeho učeníci (ktorým chýbala duchovnosť), mnohí z nich povedali: “Kto má počúvať také pohoršujúce reči?“ A od neho odišli! Na to Ježiš povedal:

“Duch dáva život, telo nedokáže nič. Slová, ktoré som vám hovoril, sú duch a život. Ale sú medzi vami takí, ktorí neveria.“ Lebo Ježiš Kristus, ako dokonalá duchovná osoba od začiatku vedel, ktorí neveria a kto je ten, ktorý ho zradí.” – Ján 6:63, 64. 

Ježiš Kristus vedel, že Judáš Iškariotský ho zradí! Ale zároveň sú tieto jeho duchovné slová prorocké, lebo sa vzťahujú aj na dnešného “človeka nezákonnosti, syna zničenia”, ktorý v krátkej budúcnosti zradí ostatok jeho pomazaných bratov!

Protiobrazy biblických predobrazov – úvod

22.06.2024

V minulosti sa v publikáciách SV často hovorilo o predobrazoch a protiobrazoch, ale v posledných rokoch sa to stáva len zriedkavo. Prečo je to tak dnes? V Strážnej veži, z 15. septembra 1950 bola uvedená definícia, čo je „predobraz“ a čo „protiobraz“. Ale podľa nej predobraz je osoba, situácia alebo vec, ktorá predstavuje niečo dôležitejšie v budúcnosti. [...]

Protiobrazy biblických predobrazov dnes

21.06.2024

V Strážnej veži z 15. septembra 1950 bola uvedená definícia, čo je „predobraz“ a čo „protiobraz“. Podľa nej predobraz je osoba, situácia alebo vec, ktorá predstavuje niečo dôležitejšie v budúcnosti. Ale protiobraz je osoba, situácia alebo vec, ktorú symbolizuje predobraz. Predobraz teda možno nazvať aj symbolom a protiobraz realitou. Príklad z čias proroka [...]

Pomaly začínajú búrky proti Strážnej Veži!

02.06.2024

Celosvetovo začínajú symbolické “dažde” vo forme súdnych procesov proti praktikám Strážnej Veži a jej samozvanému takzvanému “vedúcemu zboru”, ktorí napriek svojim opakovaným tvrdeniam, že “nie sú inšpirovaní ani neomylní a robia chyby”, vyžadujú od svojich členov absolútnu poslušnosť (2. TEs. 2:4). Ale v súčasnosti sa už začína spĺňovať staroveké [...]

Armáda / Vojak / Lešť / Cvičenie /

V druhom polroku sa slovenskí vojaci zapoja do 60 cvičení mimo územia SR

26.06.2024 12:01

Rozhodla o tom vláda, ktorá odobrila aj prechod cez slovenské územie pre ozbrojené sily členských krajín NATO.

Rusko, Kremeľ, Moskva

Ruský poslanec navrhuje verejne bičovať 'neposlušných' Rusov na Červenom námestí

26.06.2024 11:43

Tí, ktorí činia pokánie, by sa mali verejne ospravedlniť a verejne dostať 20 rán bičom na Červenom námestí, povedal.

Maroš Šefčovič

Vláda nominovala za kandidáta SR na člena Európskej komisie Maroša Šefčoviča

26.06.2024 11:39

Ide o funkčné obdobie medzi rokmi 2024 až 2029.

Kolebežka / Polícia /

Muž v obci Láb spadol z elektrickej kolobežky, zraneniam podľahol

26.06.2024 11:25

Policajti vyzvali vodičov kolobežiek na zodpovednosť a dodržiavanie pravidiel cestnej premávky.

strazca

Strážca odpovedá: “Prichádza ráno, ale aj noc.” - Izaiáš 21:12.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 72
Celková čítanosť: 99509x
Priemerná čítanosť článkov: 1382x

Autor blogu

Kategórie