Založ si blog

Inšpirácia znamená ľudskú predstavivosť?

Na ročnej schôdzi vedúceho zboru svedkov Jehovových v 2023 vysvetlili význam Božej inšpirácie následovným dodatočným spôsobom pre informáciu všetkých svedkov Jehovu Boha, vrátane tých, ktorí sú pomazaní bratia Ježiša Krista, a ktorým ich Pán a tiež i Kráľ povedal: “Vám je dané rozumieť svätým tajomstvám nebeského Kráľovstva, ale im (nepomazaným) to nie je dané.”Matúš 13:11.

Aký je proces s novými informáciami spoločnosti SV? Člen Vedúceho Zboru, Jeffery Winder vysvetľuje: ak sa nám objaví nový detail, možno si člen vedúceho zboru všimne niečo, čo môže vyvolať otázku. Tak sa pýtame: Vyžaduje si to teraz alebo oprávňuje dodatočný výskum? Ak je odpoveď áno, potom je pripravený výskumný tím. Takže ten zhromaždí súhrn všetkého, čo sme už publikovali od roku 1879, i všetky predchádzajúce strážne veže s tým, čo bolo povedané, a kontextom verša. Aký význam má pre paralelné účty pochopenie? Aký vplyv má pôvodná hebrejčina alebo gréčtina na tento verš? 

Keď je zostavený list, vráti sa späť do rúk vedúceho zboru na preskúmanie. Každý jeden člen vedúceho zboru, si to preštuduje a diskutuje sa o tom v modlitbe, spoliehajúc sa na Jehovovho Svätého Ducha. Takže toto nám už i pomáha pochopiť proces Božej inšpirácie (inšpirovania alebo predstavy jednotlivcov). Brat Cook sa snaží ubezpečiť, že i keď Satan Diabol neustále útočí, Jehova Boh nám naďalej lojálne poskytuje pochopenie toho, čo my teraz potrebujeme, aby sme nezostali bez vedenia a nepotkýnaťli sa v duchovnej tme!

Takže teraz, keď už majú nové svetlo (vo forme nových asktualizácií, ktoré nám dnes už nahradia predchádzajúce nové svetlo, ale získané podobným procesom, či nekonečnými úpravami), prinúti nás premýšľať, či to už bolo ale skutočne inšpirované Božím Svätým Duchom alebo či v ich očiach asi nebolo. Božia Inšpirácia potom nadobúde aj ľudskú predstavivosť!

Protiobrazy biblických predobrazov – úvod

22.06.2024

V minulosti sa v publikáciách SV často hovorilo o predobrazoch a protiobrazoch, ale v posledných rokoch sa to stáva len zriedkavo. Prečo je to tak dnes? V Strážnej veži, z 15. septembra 1950 bola uvedená definícia, čo je „predobraz“ a čo „protiobraz“. Ale podľa nej predobraz je osoba, situácia alebo vec, ktorá predstavuje niečo dôležitejšie v budúcnosti. [...]

Protiobrazy biblických predobrazov dnes

21.06.2024

V Strážnej veži z 15. septembra 1950 bola uvedená definícia, čo je „predobraz“ a čo „protiobraz“. Podľa nej predobraz je osoba, situácia alebo vec, ktorá predstavuje niečo dôležitejšie v budúcnosti. Ale protiobraz je osoba, situácia alebo vec, ktorú symbolizuje predobraz. Predobraz teda možno nazvať aj symbolom a protiobraz realitou. Príklad z čias proroka [...]

Pomaly začínajú búrky proti Strážnej Veži!

02.06.2024

Celosvetovo začínajú symbolické “dažde” vo forme súdnych procesov proti praktikám Strážnej Veži a jej samozvanému takzvanému “vedúcemu zboru”, ktorí napriek svojim opakovaným tvrdeniam, že “nie sú inšpirovaní ani neomylní a robia chyby”, vyžadujú od svojich členov absolútnu poslušnosť (2. TEs. 2:4). Ale v súčasnosti sa už začína spĺňovať staroveké [...]

Martina Holečková

Poslanci na návrh nitrianskeho župana Becíka odvolali podpredsedníčku kraja Holečkovú

24.06.2024 13:23

Holečkovú na post nominoval Demokratický poslanecký klub. Viacerí jeho členovia tvrdia, že v prípade jej odvolania má ísť o revanš.

ŠÚKL / Štátny ústav pre kontrolu liečiv /

ŠÚKL sťahuje z trhu jednu šaržu lieku na liečbu problémov s prištítnymi žľazami

24.06.2024 12:53

Ide o šaržu s exspiráciou v júli v roku 2025.

LGBTI / Dúhová vlajka /

Prieskum: Polovica slovenskej populácie nesúhlasí s rovnakými právami pre LGBTQI+ páry

24.06.2024 12:35

Slovensko je krajinou s najmenšou mierou tolerancie a prijatia ľudí z LGBTQI+ komunity, čo dokazujú aj dáta z Eurobarometra.

Gröhling

SaS odmieta rušenie jedného volebného obvodu, zmenu považuje za účelovú

24.06.2024 12:22

Strana argumentuje prepadom veľkého počtu hlasov a ich nerovnosťou.

strazca

Strážca odpovedá: “Prichádza ráno, ale aj noc.” - Izaiáš 21:12.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 72
Celková čítanosť: 98914x
Priemerná čítanosť článkov: 1374x

Autor blogu

Kategórie