Založ si blog

Čo je skutočne biblický Jehovov deň!

“Zvláštne časové obdobie, nie 24 hodinové, kedy sa Jehova aktívne prejavuje proti svojim nepriateľom, lenže v prospech svojho ľudu. Po vykonaní Božieho rozsudku nad bezbožnými Jehova Boh zvíťazí nad svojimi odporcami počas tohto „dňa“. Je to tiež čas záchrany, ale aj vyslobodenia pre spravodlivých, deň, v ktorom je sám Jehova vysoko vyvýšený ako Najvyšší. Je to teda dvojitým spôsobom jedinečný a výlučne Jehovov výťazoslávny veľký deň.”

Tak je definovaný Jehovov deň v biblickej encyklopédii spoločnosti Strážna Veža a postupne detailne vysvetlený v ich publikáciach, ale hlavne v časopisoch Strážna Veža, ktorú svedkovia Jehovoví pravidelne týždenne a celosvetovo študujú do detailov počas posledných skoro 150 rokov, od čias prvého prezidenta spoločnosti, C.T. Russella, až dodnes, pod vedením takzvaného vedúceho organu Svedkov Jehovových.

Biblický výraz “Jehovov deň” je v Biblii spomenutý okolo 44 krát, zatiaľ čo výraz “deň Jehovu Boha” okolo 40 krát. No tento významný deň “Jehovu Boha” sa ale s príchodom jeho prvorodenného syna Ježiša Krista ako Mesiáša stal “deň nášho Pána, Ježiša Krista” na základe jeho vlastných slov: “Ježiš k nim pristúpil a povedal: ‚Dostal som všetku moc v nebi a na zemi’.“ – Matúš 28:18.

Protiobrazy biblických predobrazov – úvod

22.06.2024

V minulosti sa v publikáciách SV často hovorilo o predobrazoch a protiobrazoch, ale v posledných rokoch sa to stáva len zriedkavo. Prečo je to tak dnes? V Strážnej veži, z 15. septembra 1950 bola uvedená definícia, čo je „predobraz“ a čo „protiobraz“. Ale podľa nej predobraz je osoba, situácia alebo vec, ktorá predstavuje niečo dôležitejšie v budúcnosti. [...]

Protiobrazy biblických predobrazov dnes

21.06.2024

V Strážnej veži z 15. septembra 1950 bola uvedená definícia, čo je „predobraz“ a čo „protiobraz“. Podľa nej predobraz je osoba, situácia alebo vec, ktorá predstavuje niečo dôležitejšie v budúcnosti. Ale protiobraz je osoba, situácia alebo vec, ktorú symbolizuje predobraz. Predobraz teda možno nazvať aj symbolom a protiobraz realitou. Príklad z čias proroka [...]

Pomaly začínajú búrky proti Strážnej Veži!

02.06.2024

Celosvetovo začínajú symbolické “dažde” vo forme súdnych procesov proti praktikám Strážnej Veži a jej samozvanému takzvanému “vedúcemu zboru”, ktorí napriek svojim opakovaným tvrdeniam, že “nie sú inšpirovaní ani neomylní a robia chyby”, vyžadujú od svojich členov absolútnu poslušnosť (2. TEs. 2:4). Ale v súčasnosti sa už začína spĺňovať staroveké [...]

Búrka / Blesk / Hrom /

Blížia sa búrky, budú na väčšine miest Slovenska. Môžu priniesť krúpy, silný vietor a prudké lejaky

26.06.2024 10:40

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

Rutte, Stoltenberg

NATO má nového šéfa. Mark Rutte povedie alianciu, rozhodli členské krajiny

26.06.2024 10:32

Novým generálnym tajomníkom Severoatlantickej aliancie bude doterajší holandský premiér Mark Rutte.

Bernadett, Fanni, levandule, Hubovo

Netradičný samozber. V levanduľovom mori môžete relaxovať, piknikovať aj si odniesť voňavý úlovok

26.06.2024 10:30

Nádhernú vôňu z levanduľovej farmy v dedinke Hubovo cítiť v celom jej okolí. Už len to a samotný pohľad na sýtu fialovú farbu týchto byliniek pôsobia relaxačne.

Peter Pellegrini prvá zahraničná návšteva, Petr Pavel

Pavel prijal na Pražskom hrade Pellegriniho. Uctil si obete masovej streľby na fakulte

26.06.2024 10:21

V zahranično-politickej oblasti budú témami rokovania nadchádzajúci summit NATO vo Washingtone, spolupráca pri zaisťovaní obrany, ruská agresia proti Ukrajine.

strazca

Strážca odpovedá: “Prichádza ráno, ale aj noc.” - Izaiáš 21:12.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 72
Celková čítanosť: 99502x
Priemerná čítanosť článkov: 1382x

Autor blogu

Kategórie