Založ si blog

Kto uvidí prichádzať Ježiša Krista!

Ale už na samom začiatku v poslednej knihe Biblie, Zjavenie, Ježiš Kristus cez svojho anjela a apoštola Jána informuje obrazne, že kto ho uvidí v jeho druhom príchode pred koncom sveta:

“Pozrite, prichádza s oblakmi a uvidí ho každý, aj tí, ktorí ho prebodli. Všetky národy zeme budú nariekať kvôli nemu. Áno, amen.” – Zjavenie 1:7. Teraz ale amätajme, že táto informácia je obrazná!

To znamená, že ju musíme pochopiť v súlade a cez Božie inšpirované Slovo! Podobný výraz “prichádza s oblakmi” Ježiš Kristus použil v slovách svojim apoštolom, ale aj učeníkom, keď povedal:

“Ale hovorím vám, že odteraz uvidíte Syna človeka, ako sedí po pravici moci a prichádza na nebeských oblakoch.“ – Matúš 26:64. Takže nie celý svet uvidí druhý prichod Ježiša Krista!

Jeho inšpirované slová, povedané obrazne, budú aplikovať len na jeho oslávených a zapečatených bratov, ale všimnú si to aj jeho nepriatelia, ktorí sú skrytí v spoločnosti SV!

Jezábel a Babylon v knihe Zjavenie

18.08.2024

Paul Duff (Who Rides the Beast?) upozorňuje na päť paralel medzi prorokyňou Jezábel z Tyatiry (Zjavenie 2:20) a veľkým mestom neviest, Veľkým Babylonom (Zjavenie 17:5). „Po prvé, Achabova manželka bola kráľovnou – kráľovstva Izrael v deviatom storočí pred Kristom; kráľovské označenie „Babylon“ v 17. kapitole by pripomenulo izraelskú kráľovnú. Po [...]

Strážna Veža sa priznáva k bludom – 3

02.08.2024

V prvom rade si pozrime na synonymá výrazu “blud”. Po prvé sa tomu všeobecne rozumie ako mylný názor alebo omyl. Po druhé, v náboženstve sa vzťahuke na herézu. Po tretie, aj psychiatria používa výraz blud v zmysle duševnej poruchy. A po štvrté sa môže vzťahovať na blúdenie alebo blúznenie. Zoberme si postupne jeden výraz slova “blud” po druhom a postupne. Tretí [...]

Strážna Veža sa priznáva k bludom – 2

26.07.2024

V prvom rade si pozrime na synonymá výrazu “blud”. Po prvé sa tomu všeobecne rozumie ako mylný názor alebo omyl. Po druhé, v náboženstve sa vzťahuke na herézu. Po tretie, aj psychiatria používa výraz blud v zmysle duševnej poruchy. A po štvrté sa môže vzťahovať na blúdenie alebo blúznenie. Zoberme si postupne jeden výraz slova “blud” po druhom a postupne. Druhý [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.

strazca

Strážca odpovedá: “Prichádza ráno, ale aj noc.” - Izaiáš 21:12.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 78
Celková čítanosť: 110393x
Priemerná čítanosť článkov: 1415x

Autor blogu

Kategórie