Založ si blog

Biblický Bábel ako predobraz dnešnej SV!

“Všetci ľudia na zemi hovorili jedným jazykom a mali jednu slovnú zásobu. Keď sa vydali na východ, našli údolnú rovinu v krajine Šineár a usadili sa tam. Povedali jeden druhému: „Poďme, urobme tehly a vypáľme ich.“ Tehly používali namiesto kameňa a asfalt namiesto malty. Potom si povedali: „Postavme si mesto a vežu, ktorej vrchol bude siahať do neba. Tak sa preslávime a nebudeme rozptýlení po zemi.“ – 1. Mojžišova 11:1-4.

Takže podľa inšpirovaného biblického textu program vzdorovania Bohu Jehovovi v starovekom meste Bábel (chaos) v Mezopotámii sa sústredil na stavbu náboženskej veže „s vrcholom v nebesiach“. Nebolo postavené na uctievanie a chválu Jehovu Boha, Zvrchovaného Vládcu vesmíru a Stvoriteľa všetkého, ale bolo zasvätené falošnému náboženstvu vytvorenému človekom s motívom urobiť pre staviteľov „oslavované meno“. — 1. Mojžišova 11:4.

V súčasnosti existuje už mnoho dekád moderná stavba podobnej veže „s vrcholom v nebesiach“, takpovediac, alebo spoločnosti uctievateľov Jehovu Boha, po celej Zemi, ktorá sa považuje za spoločnosť uctievajúca Stvoriteľa, ale v skutočnosti dáva “chválu” ľudskej spoločnosti, ktorú vedú  samozvaní členovia pod menom Verný a Rozvážny Otrok (Matúš 24:45), o ktorom jeden z ich pomocníkov o ňom povedal: nikdy nás neklamú ani nezvádzajú, lebo sú naši nebeskí králi!

Prorocký význam mena Sofoniáša v SZ!

22.09.2024

“Hľadajte Jehovu, všetci mierni zeme, vy, ktorí dodržiavate jeho spravodlivé zákony. Usilujte sa o spravodlivosť, buďte mierni. Pravdepodobne i vy budete ukrytí v deň Jehovovho hnevu.” – Sofoniáš 2:3. Tento staroveký izraelský prorok, ktorého meno v hebrejčine znamená “Jehova skryl alebo tiež Jehova schoval ako svoj poklad”, poukazoval na to, že len vďaka [...]

Jezábel a Babylon v knihe Zjavenie

18.08.2024

Paul Duff (Who Rides the Beast?) upozorňuje na päť paralel medzi prorokyňou Jezábel z Tyatiry (Zjavenie 2:20) a veľkým mestom neviest, Veľkým Babylonom (Zjavenie 17:5). „Po prvé, Achabova manželka bola kráľovnou – kráľovstva Izrael v deviatom storočí pred Kristom; kráľovské označenie „Babylon“ v 17. kapitole by pripomenulo izraelskú kráľovnú. Po [...]

Strážna Veža sa priznáva k bludom – 3

02.08.2024

V prvom rade si pozrime na synonymá výrazu “blud”. Po prvé sa tomu všeobecne rozumie ako mylný názor alebo omyl. Po druhé, v náboženstve sa vzťahuke na herézu. Po tretie, aj psychiatria používa výraz blud v zmysle duševnej poruchy. A po štvrté sa môže vzťahovať na blúdenie alebo blúznenie. Zoberme si postupne jeden výraz slova “blud” po druhom a postupne. Tretí [...]

Miloš Zeman, Robert Fico

Zeman vítal gratulantov k svojej osemdesiatke, medzi prvými boli Fico s Kaliňákom

28.09.2024 16:14

Bývalý český prezident Miloš Zeman, ktorý bol ako v Česku prvý zvolený v priamej voľbe, oslavuje v sobotu 80 rokov.

Medveď hnedý

Medveď behá v parku v Trenčianskych Tepliciach, upozorňuje polícia

28.09.2024 15:46

"V miestnom parku v Trenčianskych Tepliciach bol oznámený výskyt medveďa hnedého, ktorý mal vybehnúť z lesa do potoka," uvádza polícia.

nádcha, chrípka, choroba, prechladnutie, vreckovky, covid, muž

Nemocnice a lekári sa pripravujú na chrípkovú sezónu, situáciu zhoršuje covid. Kde sa dá zaočkovať a ako kombinovať vakcíny?

28.09.2024 15:00

V októbri sa "oficiálne" začína chrípková sezóna, ale nárast prípadov respiračných ochorení lekári a nemocnici evidujú už od začiatku septembra

Andrej Danko

Tomáš: Danko bude útočiť na Hlas, kým nedostane funkciu. SNS tvrdí, že len kritizuje Tomášovu zlú legislatívu

28.09.2024 14:50

Erik Tomáš označil stupňujúce sa útoky SNS smerom k Hlasu za dôsledok urazenosti Andreja Danka, že nedostal post predsedu NR SR.

strazca

Strážca odpovedá: “Prichádza ráno, ale aj noc.” - Izaiáš 21:12.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 79
Celková čítanosť: 112923x
Priemerná čítanosť článkov: 1429x

Autor blogu

Kategórie