Založ si blog

SJ zodpovední za hriechy svojich vodcov!

Niektorí sa možno pýtajú, či sú všetci Jehovovi svedkovia zodpovední za hriechy svojich vodcov, konkrétne za hriechy samotného vedúceho zboru spoločnosti Strážna Veža? Aby sme dospeli k správnej biblickej odpovedi, konkrétne: Ale sú SJ zodpovední za hriechy svojich vodcov, uvažujme o nasledujúcich veršoch:

“Izraelskí muži, počujte tieto slová: Boh jasne dokázal, že poslal Ježiša Nazaretského, keď prostredníctvom neho konal medzi vami mocné skutky, zázraky, ale i znamenia, ako sami viete. Tohto muža, ktorý vám bol vydaný v súlade s Božím stanoveným zámerom a poznaním budúcich vecí, STE vy, rukou zločincov pribili na kôl a usmrtili.”Skutky 2:22, 23.

Ako zareagovali židia na Letnice r. 33 n.l., keď uvideli vyliatie Božieho ducha na 120 učeníkov: “A keď to počuli, bodlo ich pri srdci a povedali Petrovi, aj ostatným apoštolom: Bratia, čo máme robiť? Peter im povedal: ‚Robte pokánie, ale nech sa každý z VÁS dá pokrstiť v mene Ježiša Krista, aby vám už boli odpustené hriechy, a dostanete dar svätého ducha‘.”2:37, 38.

Z vyššie uvedeného je zrejmé že apoštol Peter obvinil CELÝ NÁROD Izrael z hriechu vraždy Ježiša. Väčšina študentov Biblie však vie, že smrť Ježiša v skutočnosti spôsobili najmä farizeji a náboženskí vodcovia a nie všeobecný ľud Izraela! A tak potom, prečo to povedal Peter? Lebo to bol vynikajúci príklad spoločenskej viny podľa Božieho zákona izraelskému národu!

Vynikajúci príklad spoločenskej viny vyučovaný vo svätom písme v Zjavení: “A počul som iný hlas z neba, ktorý volal: ‚Vyjdite z neho (Veľkého Babylona = SV), ľud môj, aby ste aj vy neniesli vinu za jeho hriechy, a aby i vás nepostihol rovnaký trest. Lebo jeho hriechy sa nahromadili až po nebo a Boh si spomenul na jeho zlé skutky.”Zjavenie 18:4, 5.

Biblický Bábel ako predobraz dnešnej SV!

12.05.2024

“Všetci ľudia na zemi hovorili jedným jazykom a mali jednu slovnú zásobu. Keď sa vydali na východ, našli údolnú rovinu v krajine Šineár a usadili sa tam. Povedali jeden druhému: „Poďme, urobme tehly a vypáľme ich.“ Tehly používali namiesto kameňa a asfalt namiesto malty. Potom si povedali: „Postavme si mesto a vežu, ktorej vrchol bude [...]

Hanba na väčšinu členov Strážnej Veže!

04.05.2024

Význam tejto vety-príslovia je uvedomenie si, že ste prepadli rovnakému triku alebo klamstvu dvakrát, a mali by ste vedieť, že ste ho mali identifikovať aj druhýkrát a vyhnúť sa oklamaniu sa! Zoberme si príklad zo života: Príde k vám cudzinec a prosí vás o pár eurov. Tvrdí, že prišiel o prácu, a tak zúfalo potrebuje peniaze. Keď ho ľutujete, dáte mu, o čo žiada. [...]

Kto uvidí prichádzať Ježiša Krista!

15.04.2024

Ale už na samom začiatku v poslednej knihe Biblie, Zjavenie, Ježiš Kristus cez svojho anjela a apoštola Jána informuje obrazne, že kto ho uvidí v jeho druhom príchode pred koncom sveta: “Pozrite, prichádza s oblakmi a uvidí ho každý, aj tí, ktorí ho prebodli. Všetky národy zeme budú nariekať kvôli nemu. Áno, amen.” – Zjavenie 1:7. Teraz ale amätajme, že táto [...]

Mosta SNP

Pre otvárací koncert festivalu Starmus polícia upozorňuje na dopravné obmedzenia v Bratislave

11.05.2024 21:40

Počas oboch dní bude večer most SNP obojsmerne uzatvorený pre autá, prejazdný bude len pre MHD.

čaputová, černihiv, ukrajina

Čaputová navštívila ukrajinskú Černihivskú oblasť, vyzdvihla pomoc Slovenska

11.05.2024 21:03

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová pokračovala v sobotu vo svojej rozlúčkovej ceste po Ukrajine.

polícia

Polícia obvinila v prípade mŕtveho muža na Orave 59-ročného muža z vraždy

11.05.2024 19:54

Obvinený muž mal v rodinnom dome v Námestove po predchádzajúcom vzájomnom konflikte bodnúť do oblasti hrudníka 56-ročného muža.

Rusko Mišustin

Putin potvrdil zloženie novej vlády, ktorá bude mať desať vicepremiérov

11.05.2024 17:26, aktualizované: 19:31

Staronový ruský premiér Michail Mišustin predložil Štátnej dume kandidátov na posty v novej vláde.

strazca

Strážca odpovedá: “Prichádza ráno, ale aj noc.” - Izaiáš 21:12.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 67
Celková čítanosť: 89417x
Priemerná čítanosť článkov: 1335x

Autor blogu

Kategórie