Založ si blog

Prorocké predobrazy z prvého storočia

“Všetko, čo bolo napísané predtým, bolo napísané na naše poučenie, aby sme vďaka svojej vytrvalosti a úteche, ktorú dáva Písmo, mali nádej. Nech vám Boh, ktorý poskytuje vytrvalosť a útechu, pomôže, aby ste všetci zmýšľali tak ako Kristus Ježiš” – Rimanom 15:4, 5.

Pravdaže apoštol Pavol mal na mysli Hebrejské Inšpirované Písma, hlavne prorocké knihy, ktorých proroctvá sa čiastočne splnili v Izraeli v prvom storočí, ale ktoré budú mať konečné splnenie v krátkej budúcnosti v druhom príchode Ježiša Krista.

Preto, keď bol Ježiš Kristus popravený vodcami Izraela spolu s predstaviteľmi Ríma, musel už ako vzkriesená nesmrteľná bytosť pripomenúť svojim učeníkom: “Prečo neveríte tomu, čo hovorili proroci? Či nemal Kristus toto všetko vytrpieť, aby bol oslávený?“ – Lukáš 24:26.

Podobne je to aj s Gréckymi Inšpirovanými Písmami! Obsahujú nespočetné (až dodnes ich nikto všetky nespočítal) prorocké predobrazy splňajúce sa v dnešných posledných dňoch súčasného systému vecí, a pred druhým príchodom Krista!

Jeden taký prorocký predobraz je sám apoštol Pavol, keď pod inšpiráciou píše: “Potom my, ktorí budeme v tom čase žiť, budeme spolu s nimi uchvátení v oblakoch, aby sme sa vo vzduchu stretli s Pánom. Potom už budeme s Pánom navždy.” – 1. Tesaloničanom 4:17.

Inými slovami apoštol Pavol je prorocký predobraz ostatku pomazaných bratov Ježiša Krista a adoptovaných synov Jehovu Boha žijúcich v čase, keď začne Jehovov deň alebo dnes už deň nášho Pána Ježiša Krista!

Protiobrazy biblických predobrazov – úvod

22.06.2024

V minulosti sa v publikáciách SV často hovorilo o predobrazoch a protiobrazoch, ale v posledných rokoch sa to stáva len zriedkavo. Prečo je to tak dnes? V Strážnej veži, z 15. septembra 1950 bola uvedená definícia, čo je „predobraz“ a čo „protiobraz“. Ale podľa nej predobraz je osoba, situácia alebo vec, ktorá predstavuje niečo dôležitejšie v budúcnosti. [...]

Protiobrazy biblických predobrazov dnes

21.06.2024

V Strážnej veži z 15. septembra 1950 bola uvedená definícia, čo je „predobraz“ a čo „protiobraz“. Podľa nej predobraz je osoba, situácia alebo vec, ktorá predstavuje niečo dôležitejšie v budúcnosti. Ale protiobraz je osoba, situácia alebo vec, ktorú symbolizuje predobraz. Predobraz teda možno nazvať aj symbolom a protiobraz realitou. Príklad z čias proroka [...]

Pomaly začínajú búrky proti Strážnej Veži!

02.06.2024

Celosvetovo začínajú symbolické “dažde” vo forme súdnych procesov proti praktikám Strážnej Veži a jej samozvanému takzvanému “vedúcemu zboru”, ktorí napriek svojim opakovaným tvrdeniam, že “nie sú inšpirovaní ani neomylní a robia chyby”, vyžadujú od svojich členov absolútnu poslušnosť (2. TEs. 2:4). Ale v súčasnosti sa už začína spĺňovať staroveké [...]

Peter Pellegrini prvá zahraničná návšteva, Petr Pavel

Pavel prijal na Pražskom hrade Pellegriniho. Uctil si obete masovej streľby na fakulte

26.06.2024 10:21

V zahranično-politickej oblasti budú témami rokovania nadchádzajúci summit NATO vo Washingtone, spolupráca pri zaisťovaní obrany, ruská agresia proti Ukrajine.

Richard Raši

Raši: Hlas sa nevzdá postu predsedu parlamentu ani s ním nebude obchodovať

26.06.2024 10:15

Podľa lídra SNS treba v koalícii diskutovať o koaličnej zmluve alebo o fungovaní koalície.

Evan Gershkovich pred súdom

Na ruskom Urale sa začal súd s americkým novinárom Gershkovichom. Objavil sa tam s vyholenou hlavou

26.06.2024 10:00

Gershkovich pred začiatkom pojednávania s úsmevom potichu pozdravil novinárov spoza sklenenej bariéry.

Občiansky preukaz

Štát opäť nestíha tlačiť doklady. Poplatok za zmeškaný pas môžu dovolenkári žiadať späť

26.06.2024 09:45

Zvýšený dopyt po cestovných pasoch podobne ako aj vlani spôsobuje rady v klientskych centrách po celej krajine

strazca

Strážca odpovedá: “Prichádza ráno, ale aj noc.” - Izaiáš 21:12.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 72
Celková čítanosť: 99499x
Priemerná čítanosť článkov: 1382x

Autor blogu

Kategórie