Založ si blog

Nechoďte nad to, čo učil Ježiš Kristus!

“Dávajte si na seba pozor, aby ste neprišli o to, na čom sme pracovali, ale aby ste dostali plnú odmenu. Kto ide nad to, čo učil Kristus, a nedrží sa jeho učenia, nemá Božie schválenie. Kto sa drží tohto učenia, má schválenie Otca aj Syna.”2. Jána 1:8, 9.

Jeden taký príklad, kde vedenie spoločnosti Strážna Veža či ich vedúci zbor “išiel nad to, čo učil Ježiš Kristus”, je téma “verného a rozvážneho otroka”, ktorú Ježiš Kristus už im aj vysvetlil, ale vo forme otázky v evanjéliu Matúša, keď povedal:

“Kto je ten verný a rozvážny otrok, ktorého jeho pán ustanovil nad svojím služobníctvom, aby mu dával pokrm v pravý čas? Ten otrok bude šťastný, ak jeho pán pri svojom príchode zistí, že to robí. Hovorím vám, ustanoví ho nad celým svojím majetkom.”Matúš 24:45-47.

V spojení s týmto učením je spojené aj varovanie Ježiša Krista v knihe Zjavenie, ktoré mu bolo dané Bohom, a kde cez svojho anjela ho prezentoval svojmu apoštolovi Jánovi, ale na konci ho varoval, vrátane všetkých jeho pomazaných bratov:

“Každého, kto počuje prorocké slová tohto zvitku, varujem: Kto k nim niečo pridá, tomu Boh pridá rán, o ktorých sa píše v tomto zvitku..a vezme mu podiel z toho, o čom sa píše v tomto zvitku – nedovolí mu jesť ovocie zo stromov života.”Zjavenie 22:18, 19.

Protiobrazy biblických predobrazov – úvod

22.06.2024

V minulosti sa v publikáciách SV často hovorilo o predobrazoch a protiobrazoch, ale v posledných rokoch sa to stáva len zriedkavo. Prečo je to tak dnes? V Strážnej veži, z 15. septembra 1950 bola uvedená definícia, čo je „predobraz“ a čo „protiobraz“. Ale podľa nej predobraz je osoba, situácia alebo vec, ktorá predstavuje niečo dôležitejšie v budúcnosti. [...]

Protiobrazy biblických predobrazov dnes

21.06.2024

V Strážnej veži z 15. septembra 1950 bola uvedená definícia, čo je „predobraz“ a čo „protiobraz“. Podľa nej predobraz je osoba, situácia alebo vec, ktorá predstavuje niečo dôležitejšie v budúcnosti. Ale protiobraz je osoba, situácia alebo vec, ktorú symbolizuje predobraz. Predobraz teda možno nazvať aj symbolom a protiobraz realitou. Príklad z čias proroka [...]

Pomaly začínajú búrky proti Strážnej Veži!

02.06.2024

Celosvetovo začínajú symbolické “dažde” vo forme súdnych procesov proti praktikám Strážnej Veži a jej samozvanému takzvanému “vedúcemu zboru”, ktorí napriek svojim opakovaným tvrdeniam, že “nie sú inšpirovaní ani neomylní a robia chyby”, vyžadujú od svojich členov absolútnu poslušnosť (2. TEs. 2:4). Ale v súčasnosti sa už začína spĺňovať staroveké [...]

Martina Holečková

Poslanci na návrh nitrianskeho župana Becíka odvolali podpredsedníčku kraja Holečkovú

24.06.2024 13:23

Holečkovú na post nominoval Demokratický poslanecký klub. Viacerí jeho členovia tvrdia, že v prípade jej odvolania má ísť o revanš.

ŠÚKL / Štátny ústav pre kontrolu liečiv /

ŠÚKL sťahuje z trhu jednu šaržu lieku na liečbu problémov s prištítnymi žľazami

24.06.2024 12:53

Ide o šaržu s exspiráciou v júli v roku 2025.

LGBTI / Dúhová vlajka /

Prieskum: Polovica slovenskej populácie nesúhlasí s rovnakými právami pre LGBTQI+ páry

24.06.2024 12:35

Slovensko je krajinou s najmenšou mierou tolerancie a prijatia ľudí z LGBTQI+ komunity, čo dokazujú aj dáta z Eurobarometra.

Gröhling

SaS odmieta rušenie jedného volebného obvodu, zmenu považuje za účelovú

24.06.2024 12:22

Strana argumentuje prepadom veľkého počtu hlasov a ich nerovnosťou.

strazca

Strážca odpovedá: “Prichádza ráno, ale aj noc.” - Izaiáš 21:12.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 72
Celková čítanosť: 98909x
Priemerná čítanosť článkov: 1374x

Autor blogu

Kategórie